02 / 05 / 2024

çatı sektörünün sunduğu avantajlar

çatı sektörünün sunduğu avantajlar

Yavuz, "Türkiye’nin her yerinde iş imkânı barındıran, istikrarlı ve kazancı tatminkar bir meslek olan çatıcılık sektöründe, eğitimli iş gücü açığı var." dedi.

İnşaat sektörünü 2024'te zor günler bekliyor!

Özel tüketimi azaltmaya yönelik atılan adımlar ve maliyet artışları inşaat sektörünü olumsuz yönde etkiledi. 2024 yılında da inşaat sektörünü zor günlerin beklendiği belirtildi.

Özel sektörün yurt dışı kredi borcu 154,6 milyar dolara düştü!

Özel sektörün yurt dışından aldığı toplam kredi borcu, 2021 yıl sonuna göre 7,6 milyar dolar düşerek 154.6 milyar dolar oldu. 1 yıl içinde yapılması gereken anapara geri ödemelerinin ise 45,2 milyar dolar olduğu belirtildi.

Beton 2023 Fuarı inşaat sektörünün yapı taşlarını buluşturacak!

Türkiye’nin ve yakın coğrafyanın en önemli fuar ve kongresine ev sahipliği yapacak olan “Beton 2023” sektörün tüm paydaşlarını aynı çatı altında toplayacak. İşte Beton 2023 ile ilgili ayrıntılar...

Çimento sektörünün iki çatı kuruluşu eğitim için buluştu

Çimento sektörünün iki çatı kuruluşu olan Çimento Endüstrisi İşverenleri Sendikası (ÇEİS) ile TÜRKÇİMENTO, eğitim için toplandı. Sektörden 34 çalışanın yer almış olacağı Çimento Sektörü MBA Programının ilk dersi 26 Eylül 2022’de yani bugün başladı.

Türk Çimento sektörünün ihracat hedefi 1,7 milyar dolar!

Çimentoda dünyanın en büyük ihracatçısı, Avrupa’da ise en büyük üreticisi olan Türkiye, sektörün en büyük buluşmalarından biri olan çimento endüstrisi konferansı INTERCEM’e ev sahipliği yaptı. Sektörün yıl sonu ihraç hedefinin 1,7 milyar dolar olduğu açıklandı.

Rusya - Ukrayna krizi Çimento sektörünü vurdu! Kriz kapıda!

Türkiye çimento sektörünün çatı örgütü TÜRKÇİMENTO CEO’su Volkan Bozay, “Rusya- Ukrayna krizinin çimento sektörünü nasıl etkilediğini açıkladı. İşte konu ile ilgili dikkat çeken detaylar...

Süreyya Ayaz, SA RİVA ile sektörün öncü markalarını buluşturacak!

Daha önce sektörün dev markaları; Ant Yapı ve Sabancı Grubu ortaklığını Riva'ya taşıyan Süreyya Ayaz, birikim ve deneyimlerini SA Riva İnşaat ve Danışmanlık A.Ş. çatısı altında topluyor. Süreyya Ayaz, SA RİVA ile sektörün öncü markalarını buluşturacak...

Emlak Katılım'dan gayrimenkul sektörünü destekleyici projeler!

Gayrimenkul sektöründe piyasa yapıcı kurum olmak, kentsel dönüşümle ilgili finansal çözümler sağlamak ve sektörün gelişimine destek olmak üzere oluşturduğu ürünlere her geçen gün yenilerini ekleyen Emlak Katılım, Bina Tamamlama Sigortası ürününü geliştirdi.

Çimento fiyatlarındaki artış konut sektörünü nasıl etkileyecek?

Türk çimento sektörünün çatı kuruluşlarından olan Çimento Endüstrisi İşverenleri Sendikası'ndan çimento fiyatlandırma politikalarına ve konut sektörüne ilişkin açıklama geldi. ÇEİS Başkanı Suat Çalbıyık, konuyla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Kovid-19 salgını perakende sektörünü nasıl etkiledi?

Kovid-19 salgını perakende sektörünü de oldukça etkiledi. Sektör temsilcileri sektörün toparlanması için 4-5 senenin olduğunu belirtirken, şirketlerin sermaye desteğine ihtiyaçları olduğu söyleniyor. Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği Prof. Dr. Hüseyin Altaş da konuya ilişkin konuştu.

Kovid-19 tedbirleri inşaat sektörünü toparladı!

GABORAS tarafından hazırlanan raporda, inşaat sektörünün ülke genelinde sorunlu olduğu belirtildi. Ancak koronavirüs salgını sonrasında alınan tedbirler inşaat sektöründe toparlanmayı sağladı.

Koronavirüs Rusya'da inşaat sektörünü nasıl etkiledi?

Rusya’da Kovid-19 salgının sebep olduğu krizden oldukça etkilenen emlak sektörünün toparlanması için uzun bir süre gerektiği belirtiliyor. Sektör temsilcileri, 2024'ten önce kriz öncesi inşaat temposunu yakalamalarının mümkün olmadığını belirtiyor.

Üçüncü ülkelerde inşaat sektörünün potansiyeli büyük!

DEİK Türkiye-Almanya İş Konseyi Başkanı ve Bosch Türkiye ve Orta Doğu Başkanı , "Üçüncü ülkelerde inşaat sektörünü büyük potansiyel olarak gördük" dedi...

çatı sektörünün sunduğu avantajlar Haberi

çatı sektörünün sunduğu avantajlar

Çatı Sanayici ve İş Adamları Derneği (ÇATIDER) Başkanı M. Nazım Yavuz, büyümesini sürdüren inşaat ve çatı sektöründe eğitimli iş gücüne ihtiyaç duyulduğunu belirterek, “Türkiye’nin her yerinde iş imkânı barındıran, istikrarlı ve kazancı tatminkar bir meslek olan çatıcılık sektöründe, eğitimli iş gücü açığı var. Gençlerimiz bu fırsatı değerlendirerek, istikrarlı bir mesleğe sahip olabilirler. Hayat boyu geçerliliği olan bir meslek arayan gençlerimizi sektörümüze bekliyoruz” dedi.


ÇATIDER Yönetim Kurulu Başkanı M. Nazım Yavuz, 20-26 Mayıs İstihdam Haftası nedeniyle yaptığı açıklamada, kalıcı bir iş sahibi olmak isteyen gençleri çatı sektörüne davet etti. 


Yavuz, işsizlik sorunu yaşayan gençlerin, eğitimli iş gücü ihtiyaç duyulan mesleklere yönelmesi gerektiğini belirterek, çatı sektörünün önemli bir istihdam potansiyeline sahip olduğunu vurguladı. Türkiye’deki işsizlik sorununun azalması için herkese görev düştüğünü hatırlatan Yavuz,...