20 / 07 / 2024

çatı sorunu

çatı sorunu

Çatı Sanayici ve İşadamları Derneği (ÇATIDER) Yönetim Kurulu Başkanı Nazım Yavuz, uygun fiyatlı olduğu düşüncesiyle çatılarda merdiven altı ürünlerle yapılan uygulamaların yarardan çok zarara neden olduğunu bildirdi...

Kira sorunu 2024'te biter mi?

Kiralık ev fiyatları her geçen gün artarken barınma sorunu da gittikçe derinleşiyor. Peki kira sorunu 2024'te biter mi? Problemin kaynağı ne, çözüm için hangi adımlar atıldı? Hukukçu Pınar Hacıbektaş kira sorununu değerlendirdi. İşte o açıklamalar...

Çatı katında oturanlar dikkat! Sizin de başınıza gelebilir! Resmen açıklandı!

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper, bugünkü köşesinde binaların çatı katlarında yaşanan sorunları kaleme aldı. Peki çatı katındaki onarım sorunu nasıl çözülür? Çatı onarımları nasıl ypılır? Çatı onarımı için her kat maliki ödeme yapmak zorunda mı? İşte detaylar ve Tamer Heper'in okuyucusunun sor

Kanal İstanbul atık su sorununu çözecek!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın hayalim dediği ve tartışmalara neden olan çılgın proje Kanal İstanbul'da ilk köprünün temelinin ne zaman atılacağı belli oldu. Kanal İstanbul projesiyle İstanbul'un atık su sorunu çözüme kavuşacak...

Esenler'in tarihi imar sorunu çözüldü!

Esenler'de imara kapalı alanlarda kalan ve 16 bin 500 aileyi ilgilendiren tarihi imar sorunu kökünden çözülüyor. Binalar, Atışalanı'ndaki rezerv alanına taşınıyor. TOKİ tarafından yapılacak ilk konutların ihalesi 25 Şubat'ta yapılıyor. ..

Kepez’in 76 yıllık mülkiyet sorunu çözülüyor!

Antalya Kepez’in Ünsal ve Duraliler mahallelerinde 76 yıldır yaşanan mülkiyet sorunu çözülüyor. Mülkiyetlerle ilgili yargı kararı olduğunu hatırlatan Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, bu kapsamda bir komisyon kurulması yönünde adım atılacağını açıkladı.

Zeki Toçoğlu: Arsa sorunu çözülürse tribün yaparız!

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, spor tesislerine tribün talepleri için konuştu. Başkan Toçoğlu, “ Arsa konusunda birtakım adımların atılması gerek. Yer sorunu çözüldüğü takdirde tribün için gereken adımı atarız” dedi.

Artvin Şavşat'taki Çağlayan Köyü'nün yol sorunu TBMM'de!

Artvin'in Şavşat ilçesine bağlı Çağlayan köyünün yol sorunu TBMM gündemine taşındı. CHP Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan konuya ilişkin soru önergesi hazırladı..

İzmir Alsancak Stadı'nda ruhsat sorunu!

Başbakan Binali Yıldırım tarafından 9 Eylül'de temeli atılan İzmir Alsancak Stadı toplu ulaşım ağının kesişme noktasında yer alıyor. İzmir Alsancak Stadı'nda şu sıralar ruhsat sorunu yaşanıyor.

Sinop'un 2 mahallesinde imar sorunu çözülüyor!

Sinop'un Güzelkent ve Keş köylerinde devam eden imar sorunu ile ilgili görüşmeler gerçekleşti. 2.5 yıldır yaşanan imar sorunu için fiziki ve görsel adım atıldı.

Sarıyer'in mülkiyet sorunu ile ilgili tarihi adım!

Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç yoğun programına rağmen Derbent, Ferahevler, PTT Evleri ve Reşitpaşa Mahalleleri’nde bir bilgilendirme toplantısı yaptı. Genç Sarıyer'in mülkiyet sorunu ile ilgili tarihi bir adım atıldığını söyledi.

Erzurum Katı Atık Depolama Tesisi’nin 2. etabı tamamlandı!

Erzurum Büyükşehir Belediyesi, Katı Atık Düzenli Depolama Tesisi’nin ikinci etabını da tamamladı. Yapılan bu yatırımla şehrin 12 yıllık katı atık depolama sorunu çözüldü.

Isparta TOBB Mesleki ve Teknik Lisesi'nin arsa sorunu çözülüyor!

Isparta'daki Gül Küçük Sanayi Sitesinde bulunan TOBB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi için Atölye yapılması konusundaki en büyük engel olan arsa sorunu çözülüyor.

Malatya 2. Organize Sanayi Bölgesindeki atık su sorunu mecliste!

Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Malatya 2. Organize Sanayi Bölgesi'nin atık su kirliliğine ilişkin soru önergesi hazırladı. Ağbaba sorularını Çevre Ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki'ye sordu.

çatı sorunu Haberi

çatı sorunu

Yalıtımsız çatılar enerjinin yüzde 30'unu tüketiyor Yavuz, yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye’deki 9 milyon binanın 8 milyonunda çatı yalıtımı olmadığını, yalıtımsız ve hatalı çatılar nedeniyle 10 yılda 23 milyar liranın boşa harcandığını ifade etti.


Binaların en çok çatılardan enerji kaybettiğine dikkati çeken Yavuz, yalıtımsız çatıların binaların kat adetlerine bağlı  değişkenlik gösterdiğini, en az yüzde 20 ila yüzde 30 enerji israfına neden olduğunu kaydetti. 


Yavuz, ısı kaybının kış aylarında yakıt ve yaz aylarında soğutma amacıyla harcanılan elektrik enerjisinden kaynaklanan elektrik faturalarını gereksiz yere artırdığına işaret ederek, şunları belirtti:


"Çatıların doğru detay ve doğru malzemeyle sistemine uygun projelendirilmesi ve uzman kişiler tarafından yaptırılması gerekiyor. Doğru malzeme ve işçilik olmadan sorunsuz ve dolayısıyla masrafsız bir çatı hayal etmek mümkün değil. Uygun fiyatlı olduğu düşüncesiyle çatılarda merpen...