17 / 05 / 2024

ÇATIDER çatı baca uyarıları

ÇATIDER çatı baca uyarıları

ÇATIDER, yangınların ihmal ve hatalı uygulamalardan kaynaklandığını belirterek, kış mevsimine girilmeden çatı ve bacaların uzman kişiler tarafından kontrol edilmesi uyarısında bulundu.

Yaşar Şenal: Çatılar ayrı bir kat olarak kullanıma açılmalı!

Dünya Konut Günü nedeniyle açıklama yapan Çatı Sanayici ve İş Adamları Derneği (ÇATIDER) Başkanı Yaşar Şenal, yaptığı açıklamada, "Çatılar ayrı bir kat olarak kullanıma açılmalı" dedi.

ÇATIDER'den yağmur suyu toplama sistemi zorunluluğuna destek!

ÇATIDER Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Şenal, ‘Binaların çatılarında toplanan yağmur sularının arıtılarak bina ihtiyacında kullanılmak üzere bahçe zemini altında bir depoda toplaması amacıyla yağmur suyu toplama sistemi yapılması zorunluluğunun’ olumlu bir adım olduğunu söyledi.

Depreme çatıdan ve temelden topyekün hazır olmalıyız! 

ÇATIDER Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Şenal, '1-7 Mart Deprem Haftası' dolayısıyla açıklamalarda bulundu. Şenal, depreme, çatıdan ve temelden topyekün hazır olmamız gerektiğini belirtti ve "Deprem anında güvende olabilmemiz için yapılar, temelden çatıya kadar her bölümünün dikkatli projelendirilmeli"

Çatısı güçlü olmayan yapı depreme hazır değildir!

ÇATIDER Yönetim Kurulu Başkanı Şenal, "Büyük acı ve kayıplar yaşamamak için depremi hayatımızın bir parçası olarak kabul etmeli ve gereken önlemleri eksiksiz olarak almalıyız. Çatıların da standartlara uygun yapılması, deprem sırasında hayati önem arz ediyor" dedi.

Yaşar Şenal: Çatıdan temele her an hazır olmalıyız!

ÇATIDER Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Şenal, çok sayıda çatının yıkıldığı Denizli depreminden sonra uyarılarda bulundu. Şenal, “Depreme karşı çatıdan temele her an hazır olmalıyız'' diye konuştu.

Standartlara uygun olmayan çatıların uçma riski arttı!

ÇATIDER Başkanı Yaşar Şenal,  hava olaylarının her geçen gün daha yıkıcı olması sebebiyle yapıların ve çatıların çok daha dayanıklı olması gerektiğini belirterek,

Yeşil çatı ve pasif evler yaygınlaştı!

ÇATIDER Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Şenal’ın “Çevre Haftası“ için konuştu. Şenal, yeşil çatı ve pasif evlerin önemine değindi.

Doğru çatı seçimi insan sağlığını olumlu etkiliyor!

Çatı Sanayicileri ve İş Adamları Derneği (ÇATIDER) Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Şenal, 7-13 Nisan Dünya Sağlık Haftası nedeniyle çatıların insan sağlığına olan etkilerini açıklayan bir açıklama yaptı. Şenal, standartlara uygun çatıların insan sağlığını olumlu etkilediği söyledi. 

ÇATIDER ve Demos Fuarcılık bir ilke imza atıyor!

Çatı Sanayici ve İş Adamları Derneği ÇATIDER ve Demos Fuarcılık ‘Çatı ve Cephe Malzemeleri ve Teknolojileri Fuarı’nı hayata geçirecek. 

Depreme karşı çatıdan temele her an hazır olmalıyız!

ÇATIDER, 17 Ağustos Depremi’nin yıldönümünde standartlardan uzak milyonlarca çatının depreme dayanıklı hale getirilmesi gerektiğini açıkladı..

Çatı ve Cephe Malzemeleri ve Teknolojileri Fuarı 28 Şubat'ta başlıyor!

ÇATIDER Demos Fuarcılık “Çatı ve Cephe Malzemeleri ve Teknolojileri Fuarı” nı hayata geçirmek için imza attı. Fuar, 28 Şubat – 2 Mart 2019 tarihleri arasında ‘İstanbul Kongre Merkezi’nde açılacak.

ÇATIDER Genç Çatıcılar yarışması 29 Mart'ta!

Çatı sektörünün gelişmesi ve kalifiye iş gücünün artması için kapsamlı çalışmalar yürüten Çatı Sanayici ve İş Adamları Derneği (ÇATIDER), bu kez ‘Genç Çatıcılar’ yarışması ile sektörün en iyi çatı ustası ekibini yarışma ile belirleyecek. 

9. Ulusal Çatı ve Cephe Konferansı 12-13 Nisan'da!

Çatı Sanayici ve İş Adamları Derneği (ÇATIDER) tarafından 2002 yılından bu yana düzenlenen ve 9'ncusu gerçekleştirilecek olan Ulusal Çatı ve Cephe Konferansı için geri sayım başladı. 

ÇATIDER çatı baca uyarıları Haberi

ÇATIDER çatı baca uyarıları

Sonbahar ve kış mevsimlerinin yaklaşmasıyla birlikte çatı ve baca yangınları açısından en tehlikeli dönem başlıyor. Ankara’da 2015 yılının ilk 6 ayında 200’ü aşkın baca ve çatı yangını gerçekleşirken, İstanbul’da her yıl binden fazla baca ve çatı yanıyor. ÇATIDER, yangınların ihmal ve hatalı uygulamalardan kaynaklandığını belirterek, kış mevsimine girilmeden çatı ve bacaların uzman kişiler tarafından kontrol edilmesi uyarısında bulundu.


Çatı Sanayicileri ve İş Adamları Derneği (ÇATIDER) tarafından 25 Eylül – 1 Ekim Yangından Korunma Haftası nedeniyle yapılan açıklamada, hayati tehlikelere yol açabilecek çatı ve baca yangınlarına karşı gerekli önlemlerin alınması gerektiği vurgulandı.


ÇATIDER Yönetim Kurulu Başkanı M. Nazım Yavuz, baca ve çatılarda yapılan yanlış uygulamalar, bacaların hatalı yapılması, çatı aralarının amacına aykırı olarak kullanımı, tesisat hataları ve gerekli bakımların ihmal edilmesinin üzücü...