03 / 05 / 2024

çavuşbaşı çiftliği

çavuşbaşı çiftliği

Eskiden saltanat kayıklarıyla yapılan sandal sefaları ve Baruthane Çayırı’nda yapılan eğlenceleriyle ün kazanan bir bölge olan Göksu Çayırı'nın kuzeyinde bulunan 5 dönüm tarla 1948 yılında sadece yarım altın parasına, 20 liraya kiraya verilecekmiş.

1942 yılında Beykoz'da Çavuşbaşı Çiftliği'ne ait 1.250 dönüm arazi senelik bin liraya kiraya verilecekmiş!

Beyoğlu Vakıflar Müdürlüğü'nün 1942 yılında verdiği ilanda Çavuşbaşı Çiftliğine ait arazi ve hayvan ahırları kiraya verilecekmiş. Çiftliğe ait bin 250 dönüm arazi seneliği bin lira bedelle kiraya verilecekmiş.

Atatürk Orman Çiftliği'nin yapılaşmaya açılması davasında son durum ne?

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği’ne (TMMOB) bağlı Mimarlar Odası Ankara Şubesi, Atatürk Orman Çiftliği'nin askeri alan şeklinde yapılaşmaya açılmasıyla ilgili sürdürdüğü hukuksal mücadeleyi kazandı.

Ankara Atatürk Orman Çiftliği arazisi 158 dekar daha küçüldü!

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün, Türk Milleti’ne emaneti Ankara’daki Atatürk Orman Çiftliği’ndeki (AOÇ) kıyım Sayıştay raporlarıyla ortaya çıktı. 1925 yılında kurulan, 1937'de ‘korunması’ şartıyla Hazine’ye bağışlanan AOÇ arazisinin yarıya yakını kaybedildi.

Ankara Atatürk Orman Çiftliği'nde son durum ne?

Atatürk Orman Çiftliği'nde son durum ne? AOÇ arazisi yapılaşmaya açılacak mı? Aynı zamanda Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, tamamen kurumun tapulu malı olan Bademlik’teki 750 dönümlük alanı kent ormanı yapmaya hazırlanıyor. Ankaraya yeni AOÇ geliyor...

Atatürk Orman Çiftliği arazisi ihalesi Ankara Büyükşehir Belediyesi şirketinin!

Ankara Büyükşehir Metropol İmar A.Ş., Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın talimatıyla girdiği Atatürk Orman Çiftliği arazisi ihalesini kazandı...

'Atatürk Orman Çiftliği için komisyon kurulsun' önerisi!'

CHP, Atatürk Orman Çiftliği (AOÇ) için araştırma komisyonu kurulması amacıyla Meclis Başkanlığı’na başvuruda bulundu.

Sarıyer'deki Bilezikçi Çiftliği restore edilecek!  

İstanbul Sarıyer'deki Bilezikçi Çiftliği restore edilecek. İstanbul Üniversitesi tarihi yapının restorasyon çalışmaları için hazırlıklara başladı. 

Atatürk Orman Çiftliği arazisi için yürütmeyi durdurma kararı!

Ankara 4. İdare Mahkemesi, Atatürk Orman Çiftliği arazisi hakkında açılan davada "Atatürk’ün şartlı bağışına aykırı işlem yapılamaz" dedi

Beykoz Çavuşbaşı’nda yıkım tedirginliği!

Beykoz Elmalı Mahallesi’nde seçimden 3 gün önce yapılan yıkımın tartışmaları devam ederken Beykoz Belediyesi Zabıta ekipleri yıkım yapmak üzere Çavuşbaşı Düzkestane Köyü’ne doğru yola çıktı.

 Hasan Bey Çiftliği otel yatırımı yapıyor!

Hasanbey Çiftliği, Türkiye'nin en büyük ve dünyanın ikinci büyük doğal tarım çiftliği. Dünyanın en büyüğü olma hedefiyle yeni yatırımlar planlanan çiftliğe 100 milyon dolarlık yatırımla bir de otel yapılacak. 20 taş villadan oluşacak otelin inşaatı eylülde başlayacak.

Sultançiftliği Gençlik Merkezi'nin temeli atılıyor!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Sultangazi Belediyesi Sultançiftliği Mahallesi’nde yapımına başlanan Gençlik Merkezi'nin temelini atıyor.

Atatürk Orman Çiftliği Müze ve Sergi Salonu ne zaman açılacak?

CHP Ankara Milletvekili Levent Gök, bir buçuk yıldır kapalı olan Atatürk Orman Çiftliği Müze ve Sergi Salonu'nun ne zaman açılacağını Başbakan Yıldırım'a sordu..

Beykoz Çavuşbaşı'nın imar sorunu çözülüyor!

Beykoz Belediyesi’nin Çavuşbaşı bölgesinin imar kararlarına altlık oluşturacak etüt ve analiz çalışmalarını anlatmak için düzenlediği Arama Konferansı geçtiğimiz gün gerçekleştirildi.

Atatürk Orman Çiftliği'nde kurulacak otopark mecliste konu oldu!

BAĞIMSIZ Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka, Atatürk Orman Çiftliği arazisinde otopark veya oto pazarı kurulması için yapılacak kiralamaya ilişkin Başbakan Yıldırım'a 5 soru sordu..

çavuşbaşı çiftliği Haberi

çavuşbaşı çiftliği

Kadıköy Vakıflar Müdürlüğü İlanları


Senelik kirası   İlk teminat

 Lira Kuruş        Lira Kuruş

  20   00               1   50   Anadoluhisarı Çavuşbaşı Çiftliği 

                                          yolu üzerinde Göksu Çayırı kuze-

                                          yinde tahminen beş dönüm tarla.

  12   00               0   90   Üsküdar'da Atikvalde Mahallesi'nin

                                          Acıdede...