27 / 04 / 2024

Çayırova imar planı

Çayırova imar planı

Kocaeli 1. İdare Mahkemesi kararı iptal etti. Çayırova'da yer alan Emek ve İnönü mahallelerinde 370 dönüm alan üzerinde 730 haneyi kapsayan kentsel dönüşüm projesine mahalle halkı karşı çıkmış, konu yargıya taşınmıştı.

Çayırova'ya kadın eli değiyor!

Çayırova'ya kadın eli değiyor. Renkli diyoruz zira ikisi de bayan olmasından dolayı meclis salonunun da renkleri olma niteliğine uyan isimler.Ancak meclise sadece renk olsun diye girmediler...

İstanbul Adalar'da imar planı sorunu çıkmaza girdi! Halk derdini anlatıyor, belediyeler ne diyor?

İstanbul Adalar için uzun süredir beklenen ve geçen ay askıya çıkarılan koruma amaçlı imar planındaki maddeler Ada sakinlerini endişelendirmeye başladı. Peki bu konuda halk neye itiraz ediyor, belediyeler ne yapıyor?

Tuzla ve Çayırova'daki 828 bin metrekarelik alanın imar uygulaması askıya çıkarıldı!

İstanbul İli Tuzla İlçesi Aydınlı Mahallesi ve Kocaeli İli Çayırova İlçesi Şekerpınar 2 Mahallesinde 3194 Sayılı İmar Kanunu’nun 18. Maddesi Hükümlerince Hazırlanan İmar Uygulamasına İlişkin Askı Tutanağı yayımlandı.

Tuzla Aydınlı ve Kocaeli Çayırova 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planı değişikliği askıda!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının resmi internet sitesinde yer alan bilgilere göre, İstanbul İli, Tuzla İlçesi, Aydınlı Mahallesi ve Kocaeli İli, Çayırova İlçesi Şekerpınarı 2 Mahallesinde Bulunan Muhtelif Parsellere İlişkin 82,83 Ha Alanda 1/5000 Ölçekli NİP Değişikliği askıda...

Tuzla Aydınlı ve Kocaeli Çayırova imar planı değişikliği askıda!

İstanbul İli, Tuzla İlçesi, Aydınlı Mahallesi ve Kocaeli İli, Çayırova İlçesi Şekerpınarı 2 Mah. Bulunan Muhtelif Parsellere İlişkin 82,83 Ha Alanda 1/100.000 Ölçekli Çevre Düzeni Planı Değişikliği,1/5000 Ölçekli NİP Değ.ve 1/1000 Ölçekli UİP askıya çıkarıldı.

İmar planı itiraz dilekçesi 2021!

İmar plânlarına göre parselasyon plânları yapılıp, belediye ve mücavir alan içinde belediye encümeni, dışında ise il idare kurulunun onayından sonra yürürlüğe giriyor. Bu planlara bir ay içinde itiraz edilebiliyor. İşte imar planı itiraz dilekçesi 2021...

Kartepe imar planı değişikliği teklifi kabul edildi!

Kartepe Belediyesi  Aralık ayı meclis toplantısında ilçedeki imar planına ilişkin teklifler karara bağlandı.

Cemal Bulutoğluları’ndan Mağusa İskele Yeniboğaziçi imar planı açıklaması!

Lefkoşa Türk Belediyesi eski Başkanı Cemal Bulutoğluları, Mağusa İskele Yeniboğaziçi imar planıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Başkan Bulutoğluları;“Haziran ayında son yasal değişiklikler yapılıp, tekrardan Birleşik Kurul toplanmalı” dedi.

Cemal Özyiğit: İmar planı geçmeyecek!

TDP Genel Başkanı Cemal Özyiğit, kendisinin dinlenmeyip yapılan emirname uzatması hakkında “Bu emiranameyi 6 ay uzatmak demek, bu imar planını çöpe atmak demektir. 6 ay sonra siz var mısınız? Orasını Allah bilir.” dedi.

Afyonkarahisar Çay'da imar planı değişikliği onaylandı!

Afyonkarahisar ili Çay ilçesi, Dörtyol Mahallesi, 246 ada, 33 ve 109 numaralı parsellere ilişkin 1/5.000 ölçekli Revizyon Nazım İmar Planı Değişikliği onaylandı. 

Silivri Belediye Meclisi'nde imar planı değişiklikleri konuşulacak!

Silivri Belediye Meclisi’nin Eylül Ayı Meclis toplantısının I. Birleşiminin I. Oturumu, 2 Eylül 2019 Pazartesi Günü 10.00’da yapılacak, toplantıda imar planı değişiklikleri konuşulacak.

Didim Kültür Merkezi'nin imar planı mecliste görüşüldü!

Aydın Didim Belediye Meclisi'nin Ağustos ayı ikinci oturumunda inşaatı devam eden kültür merkezinin imar planı görüşüldü.

Antalya Kırcami'nin imar planı revizyonları kabul edildi!

Kırcami bölgesinin imar planı revizyonları Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi Temmuz Ayı Olağan Toplantısı'nda kabul edildi.

Kıbrıs'ın yeni imar planı hızla hazırlanacak!

Kıbrıs İçişleri Bakanı Ayşegül Baybars, yeni imar planının hazırlanması için sürecin hızlanacağını söyledi. Baybars, imar planının nasıl hazırlanacağına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Çayırova imar planı Haberi

Çayırova imar planı

Kocaeli 1. İdare Mahkemesi kararı iptal etti. Çayırova'da yer alan Emek ve İnönü mahallelerinde 370 dönüm alan üzerinde 730 haneyi kapsayan kentsel dönüşüm projesine mahalle halkı karşı çıkmış, konu yargıya taşınmıştı. 


Kocaeli l. İdare Mahkemesi'nde dava açan Çayırova İnönü ve Emek Mahalleleri Güzelleştirme Yaşatma Derneği Yönetimi bilimsel ve teknik gerekçeler içermeyen keyfi bir tutumla kentsel dönüşüm kararı verildiğini söyleyerek projenin iptal edilmesini talep etmişti. Mahkeme heyeti kararını verdi. 


MÜLKİYET HAKLARİNA UYGUN DEĞİL 


Heyet kararında, "Önceden planlı olsa da, dava konusu alanın fiziksel durumunun sağlıklı olmadığı, altyapı yetersizliklerinden dolayı fen ve sağlık kurallarına uygun yaşam niteliği taşımadığının yapılan inceleme sonucunda gözlendiği, bölgenin sağlıklı bir yapıya kavuşturulması ve altyapı ile donatı yetersizliklerinin giderilmesi gerekli olduğundan, kentsel dönüşüm projesi uygulamasında alana ilişkin jeoteknik, jeolojik ve...