03 / 05 / 2024

cazibe şehirler

cazibe şehirler

Kalkınma Bakanlığı, göç veren ama metropolleşme potansiyeli olan 12 şehir için harekete geçti. Tarihi dokuya sahip şehirleri cazibe merkezi haline getirecek olan projenin pilot bölgesi ise Diyarbakır.

Cazibe Merkezleri Programı meyvelerini vermeye başladı!

AK Parti hükümetince şehirler arasında gelişmişlik farkını ortadan kaldırmak amacıyla 23 ilde uygulanmaya başlayan "Cazibe Merkezleri Programı" ilk meyvelerini vermeye başladı

Maltepe M’Expo ile cazibe merkezi olacak!

Messe Münih Genel Müdürü Eugen Egentenmeir, Uluslararası Maltepe Fuar, Kongre ve Yaşam Merkezi M’Expo projesini katılımcılara anlatarak, projenin ilçeyi cazibe merkezi haline getireceğini ifade etti.

Yalova yatırımcıların cazibe merkezi oluyor!

Körfez Geçiş Projesi, Yalova'yı canlandırdı Yalova, 1999 depreminde aldığı yaraları İzmit Körfez Geçiş projesiyle sarıyor. Proje ile İstanbul'a ulaşımı kolaylaşan kent, yerli-yabancı yatırımcıların cazibe merkezi olmaya başladı.

Mehmet Ergün Turan: Yeni şehirler inşa ediyoruz!

TOKİ Başkanı Ergün Turan, ” Toplu Konut İdaresi’nin yeni yaklaşımı tekil binalar yapmak değil, bir muhit ve yeni şehirler inşa etmektir. 2016 yılında yeni şehirler oluşacak” dedi.

Çekmeköy yeni metro hattıyla cazibe merkezi oluyor!

İstanbul'un yükselen yıldızı Çekmeköy 2016 Nisan'ında açılacak olan yeni metro hattıyla yeni cazibe merkezi oluyor. Yeşil alanları, siteleri, okullarıyla yaşanabilir bir ilçeye imza atan Çekmeköy Belediye Başkanı Poyraz yeni projelerini anlattı.

Sultangazi yeni yatırımlarla cazibe merkezi oldu!

İstanbul'un gelişen ilçesi Sultangazi, ormanları, kamu binaları, altyapı çalışmaları ve kapalı pazar alanları ve yapılan yeni yatırımlarla İstanbul'un cazibe merkezi haline geldi.

Yıldırım yeni projelerle cazibe merkezi olacak!

Kentsel dönüşümün öncü yapıları olacak Yıldırım, Spor Kompleksi, Sular Vadisi, Doğa Parkı, Molla Yegan Kültür Merkezi, bölgeyi Bursa’nın cazibe merkezi haline getirecek.

Melikgazi kentsel dönüşümle cazibe merkezi oluyor!

Melikgazi Belediye başkanı Dr.Memduh Büyükkılıç,Kentsel Dönüşüm projesi kapsamında gerçekleştirilecek çalışmalar ile ilgili bilgilendirme toplantısı yaptıklarını söyledi. Büyükkılıç "Melikgazi kentsel dönüşümle cazibe merkezi olacak" dedi

Ordu yeni yatırımlarla cazibe merkezi olacak!

Ordu Büyükşehir Belediyesinin yürüttüğü yatırım ve projelerin yanı sıra birçok konuda açıklamalar yapan Başkan Enver Yılmaz, yatırımların tamamlanması ile birlikte Ordu ilinin bir cazibe merkezi olacağını söyledi.

Enver Yılmaz: Ordu cazibe merkezi olacak!

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, televizyonların ortak yayınladığı programın konuğu olarak gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Yılmaz Ordu'nun kısa süre içerisinde cazibe merkezi olacağını söyledi

DASK Şehirler Yarışıyor, Sigortalılar Kazanıyor yarışması başladı!

DASK, beşincisini başlattığı "Şehirler Yarışıyor, Sigortalılar Kazanıyor" yarışmasında ilk üçe giren illerin Afet ve Acil Durum Müdürlüklerine depremle ilgili çalışmalarda kullanılmak üzere malzeme yardımı yapacak.

Osmancık cazibe merkezi olacak!

Osmancık Belediye Başkanı Hamza Karataş, Osmancık'ın bölgenin cazibe merkezi ve geleceğin örnek kenti olacağını söyledi. Karataş, Organize Sanayi Bölgesi'nde çalışmaların tamamlandığını, alt yapıya başlanacağını açıkladı.

Ergün Turan: Uşak'a modern şehirler kurulacak!

Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Ergün Turan, kentsel dönüşüm projeleri ile kentlerin geleneklerine ve dokusuna uygun modern şehirler kurmak istediklerini söyledi.

cazibe şehirler Haberi

cazibe şehirler

Kalkınma Bakanlığı tarafından cazibe merkezi olarak seçilen 12 şehrin çehresi değişiyor. Bakanlığın 9. Kalkınma Planı ile bölgesel politika öncelikleri arasına giren 'Cazibe Merkezlerini Destekleme Programı' çerçevesinde toplam 12 ile destek veriyor. Geri kalmış ve sürekli göç veren bölgelerdeki metropolleşme eğilimi taşıyan Diyarbakır, Şanlıurfa, Gaziantep, Malatya, Sivas, Elazığ, Erzurum, Kayseri, Konya, Samsun, Trabzon ve Van'dan oluşan 12 il, "Cazibe Merkezi Programı" içerisine yer alıyor. Pilot bölge olarak seçilen Diyarbakır'ın ardından Van, Şanlıurfa, Erzurum ve bu yıl program içerisine dahil edilen Gaziantep'te de çalışmalar hızlandırıldı. Toplam 40 projeye destek vermeyi hedefleyen bakanlık, şu ana kadar 22 projeyi hayata geçirdi. Projelere bugüne kadar 259 milyon TL para aktarılırken, bu tutarın 98 milyon TL'si...