05 / 05 / 2024

CBS

CBS

Özel sektör ve kamu kuruluşlarında istihdam edilecek 15 bin gencimize yeni iş kapısı... Harita, jeofizik, jeoloji, inşaat mühendisliği, mimarlık, coğrafya bölümleri mezunu 15 bin genç, sertifika programına alınacak

ABD Hazine Bakanı'ndan  enflasyon ve kripto analizi!

ABD Hazine Bakanı Janet Yellen, CBS'ye verdiği bir röportajda ABD ekonomisinin güçlü ve dayanıklı olduğunu söyledi ve enflasyonun gelecek yıl düşeceği tahminini paylaştı. Yellen, kripto para birimlerine yatırım yapmayı "riskli hatta tehlikeli" olarak nitelendirdi.

Gökçe Cbs Harita Ve Mühendislik Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Gökçe Cbs Harita Ve Mühendislik Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Arnavutköy'de Mesut Bahitar Gökçe tarafından kuruldu.

GİSP taşınmaz değerlemede CBS kullanımını masaya yatırdı!    

GİSP İzmir Grubu'nun ikinci yuvarlak masa toplantısı, "Urban GreenUp" ve "Taşınmaz Değerlemede CBS Kullanımı" konu başlıklarıyla gerçekleştirildi...

CBS Harita İnşaat Mühendislik Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

CBS Harita İnşaat Mühendislik Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi Arnavutköy'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Yasin Çalışkan ve Cemal Vedat Duman ortaklığında kuruldu. 

İpekyolu Belediyesi'nde ‘Cbs Ve E-İmar' uygulaması başladı!

Van’ın İpekyolu Belediyesi; çağdaş ve modern belediyecilik anlayışı çerçevesinde üç boyutlu kent bilgi sistemi ile büyük kolaylık sağlayan CBS ve e-imar uygulamalarını hayata geçirdi.

Gebze CBS Boya Fabrikası yeniden icradan satışta!

Gebze 2. İcra Dairesi, Kocaeli İli Gebze İlçesi'nde yer alan CBS Boya Fabrikası'nı yeniden satışa çıkardı. Gebze CBS Boya Fabrikası'nın satış bedeli 138 milyon 33 bin 363,25 TL olarak belirlendi.

Antalya’nın alt yapısı nakış gibi işleniyor!

Antalya Büyükşehir Belediyesi ASAT Genel Müdürlüğü, Coğrafi Bilgi Sistemleri (CBS) ile Antalya’nın altyapısına ait verileri ilmek ilmek veri tabanına aktarıyor. CBS sayesinde altyapıda yapılacak yatırımlar daha sağlıklı planlanabiliyor, birimler çok daha hızlı koordinasyon sağlıyor.

Gebze CBS Boya Fabrikası icradan satılıyor!

Gebze 2. İcra Dairesi, Kocaeli İli Gebze İlçesi'nde yer alan CBS Boya Fabrikası'nı satışa çıkardı. Söz konusu taşınmazın satış bedeli 132 milyon 859 bin 840 TL olarak belirlendi.

Dünya CBS Günü 2015 18-19 Kasım'da kutlanacak!

Coğrafi Bilgi Sistemleri (CBS) kültürünün farklı kesimlere tanıtımı ve yaygınlaştırılması amacı ile her yıl Kasım ayının 3. Çarşamba günü, dünya genelinde ve Türkiye’de çeşitli etkinliklerle “Dünya CBS Günü” olarak kutlanıyor.

Kozan Belediyesi Coğrafi ve Kent Bilgi Sistemi'ni uygulamaya koydu!

Kozan Belediyesi, "Taşınmaz Kültür Varlıklarının Turizme Kazandırılması Projesi" kapsamında başlattığı Coğrafi ve Kent Bilgi Sistemi'ni (CBS) uygulamaya koydu.

Dönüşüm bir hayat kurtarma operasyonudur!

2. Kentsel Dönüşüm Zirvesi, Yıldız Teknik Üniversitesi Beşiktaş Kampüsü'nde gerçekleşti. YTÜ ve Piri Reis Harita ve CBS Derneği'nin ortaklığındaki Zirve'nin 2. gününde Yerinde Dönüşüm Yaşanabilir Kentler Sempozyumu düzenlendi.

İkinci Kentsel Dönüşüm Zirvesi gerçekleşti!

İkinci Kentsel Dönüşüm Zirvesi, Yıldız Teknik Üniversitesi Beşiktaş Kampusu'nda gerçekleştirildi. YTÜ ve Piri Reis Harita ve CBS Derneği'nin ortaklığındaki zirvenin ikinci gününde "Yerinde Dönüşüm-Yaşanabilir Kentler Sempozyumu" yapıldı.

Adana'da CBS görüntüleme çalışması sürüyor!

Adana'da CBS görüntüleme çalışması sürüyor. Kozan Kalesi, Karasis Kalesi, Anavarza Kalesi ve Antik Kenti, Hoşkadem Camisi, bedesten gibi tarihi yerlerden alınan görüntüler, aynı anda uydulardan koordinat alınarak etiketleniyor.

CBS Haberi

CBS

15 bin gencimize yeni iş kapısı Harita, jeofizik, jeoloji, inşaat mühendisliği, mimarlık, coğrafya bölümleri mezunu 15 bin genç, sertifika programına alınacak. Gençler özel sektör ve kamu kuruluşlarında istihdam edilecek. Son dönemde dünyada yaygın olarak kullanılan coğrafi bilgi sistemlerinin etkin kullanımı için uzman yetiştirilecek, Türkiye'de de ihtiyaç duyulan bu uzmanlar, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Anadolu Üniversitesi'nin iş birliği ile yetiştirilecek. Açılacak programla, kabul edilen gençlere sertifika verilecek ve gençlerin hem kamu hem de özel sektörde istihdamları sağlanacak, Eğitimlerle coğrafi bilgi teknolojileri ve yönetim sistemleri konusunda veri idaresi, stratejisi ve tekniklerine sahip, analitik düşünen, hızlı karar veren ve sorun çözen elemanlar yetiştirilecek. Coğrafi Bilgi Sistemi (CBS) operatörlüğü için tapu kadastro, harita ve kadastro gibi bölümlerden en az ön lisans mezunu...