05 / 05 / 2024

cebri satışlarda tapu harcı

cebri satışlarda tapu harcı

Üzerinde haciz veya ipotek kaydı bulunan borçluya ait taşınmaz malın borcu tahsil amacıyla yapılan cebri satış ne demektir, detayları...

Emlak Konut GYO'da ticari üniteler e-ihale usulü ile şimdi satışta! Peşin ödemelerde yüzde 20 indirim fırsatı!

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO), birçok ilde ve projede yer alan ticari birimlerini satışa çıkardığını açıkladı. Peşin ödemelerde yüzde 20 indirim yapılacak satışlarda tapu hemen teslim edilecek. 

Cebri satış nedir? Cebri satış için hangi belgeler gerekir? 

Cebri satış, gayrimenkul alanında kullanılan önemli terimlerden biridir. Bu işlem, belirli bir süreci ifade eder ve bazı belgeler gereklidir. Peki cebri satış nedir ve cebri satış için hangi belgeler gerekir? İşte cebri satış ile ilgili detaylı ve önemli bilgiler...

Fiyatı ortaya çıktı! Satışlarda rakiplerine fark attı

Çıktığı günden beri gündemden düşmeyen Nvidia RTX 4070 Ti, şimdi ise en büyük rakibi AMD’ye karşı, satışlarda üstünlüğünden taviz vermedi

İkinci el otoda en çok satılan 10 marka açıklandı! Satışlarda yüzde 16,2'lik artış!

Türkiye ikinci el online araç pazarında geçen ay en çok tercih edilen araçlar belli oldu. Satışlarda geçtiğimiz ay ekime kıyasla yüzde 16,2, ilk 11 ayın toplamında da 2021'in aynı dönemine göre ise yüzde 10 artış kaydedildi.

KONUTDER: Birinci el satışlarda kredi kısıtlamaları acil olarak kaldırılmalı!

KONUTDER Başkanı Sur Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Altan Elmas birinci el konut satışlarında kredi kısıtlamalarının acil olarak kaldırılması gerektiğini söyledi.

10 ayda 2,7 milyonu aşkın gayrimenkul satıldı: Tapu harcı geliri şaşırttı! 

Açıklanan resmi rakamlara göre, ülkemizde bu senenin 10 ayında toplamda 2 milyon 705 bin 175 gayrimenkul satış işlemi yapıldı ve bu satışlardan 31 milyar 374 milyon 314 bin 564 Türk Lirası tapu harcı geliri elde edildi.

Tapu devri noterden oluyor mu?

Tapu işlemleri içerisinde gayrimenkul alım satımlar, tapu devirleri büyük yer kaplıyor. Peki Tapu devri noterden oluyor mu? İşte merak edilen detaylar!

Tapu satışı nasıl iptal edilir?

Tapu satışları, tapu müdürlüklerinde kolaylıkla yapılabilir. Satışı yapılan ev ya da arsanın iptali söz konusu olur mu? Peki Tapu satışı nasıl iptal edilir? İşte bu ve bu konuya dair detaylar!

Arsa satışında tapu harcı ne kadar?

Tapu harcı hem ev hem de arsa için ayrı ayrı araştırılmaktadır. Arsa satışında tapu harcı ne kadar? sorusu pek çok kişi tarafından araştırılmaktadır. İşte merak edilenler!

Taksitli satışlarda flaş düzenleme! Borcu olan milyonlarca kişiyi ilgilendiriyor! Resmi Gazete'de yayımlandı!

Ticaret Bakanlığı tarafından yapılan son dakika düzenlemesiyle taksitli satışlarda temerrüde düşen tüketicinin tüm borcunu ödemesinin daha geç talep edilmesine imkan sunulacak. İşte ayrıntılar...

Ev satışında tapu devri nasıl yapılır?

Taşınmaz malların el değiştirmesi işlemine tapu devri deniyor. Bu durum, alıcı ve satıcı arasında olabileceği gibi aileden miras kalması ya da benzeri sebeplerle de gerçekleşebiliyor. Peki, ev satışında tapu devri nasıl yapılır? İşte konu hakkında tüm detaylar...

Otomotiv satışlarında zirve yerli üreticilerin oldu! 4 yerli üretici firma yer aldı! İşte o markalar...

Türkiye otomotiv pazarında 2022 senesinin ilk 6 ayında toplam satışlarda, zirvenin ilk 5'inde 4 yerli üretici firma yer aldı! İthal araçların satışlardan aldığı pay yüzde 56,55, yerli üretim araçların payı ise yüzde 43,44 olarak belirlendi.

Ev satışında tapu devri nasıl olur?

Taşınmaz mülklerin el değiştirmesi işlemine tapu devri deniyor. Peki, ev satışında tapu devri nasıl olur? Tapu devir işlemlerinde gerekli belgeler nelerdir? İşte konu hakkında tüm merak edilenler...

cebri satışlarda tapu harcı Haberi

cebri satışlarda tapu harcı

Cebri satış ne demektir?

Cebri satış, kelime anlamı olarak zorla yapılan satış anlamına geliyor. Hukuki bir terim olarak cebri satış ne demektir sorusunun yanıtı ise şu şekilde; üzerinde rehin, haciz veya ipotek kaydı bulunan borçlunun, borcunun tahsili için borçluya ait bir gayrimenkulün satılmasıdır. 


Ayrıca paydaşlığın satılarak giderilmesine karar verilen gayrimenkuller için de İcra ve İflas Kanunu hükümlerine göre cebri satış uygulanır. Paraya çevrilen mülkten gelen gelir, paydaşlar arasında payları oranında dağıtılır.


Cebri satışlarda tapu harcı;

Yapılan cebri icra müzekkerelerinin tapuya tescilinde, yazılı satış bedeli üzerinden, her iki taraftan ayrı ayrı binde 15 oranında harç tahsil edilir.


Cebri satış ne demektir, kısaca;

"Cebri icra satışı, üzerinde haciz veya ipotek kaydı bulunan borçluya ait taşınmaz malın borcu tahsil amacıyla icra müdürlüğü veya alacaklı kamu idaresi kanalıyla satılarak,...