04 / 05 / 2024

ÇED davaları

ÇED davaları

Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı, ÇED Raporları hakkında dava açılmasının, bir çevre mücadelesinden çok ‘yatırım düşmanlığı’ olduğunu ve bu konuda yeni yasal düzenleme üzerinde çalıştıklarını açıkladı.

ÇED yönetmeliği acilen yenilenmeli!

Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) Yönetmeliği'ni yürürlükten kaldırarak yerine yayınlanan yeni ÇED yönetmeliği Çevre Mühendisleri Odası'nın (ÇMO) açtığı davalar sonucunda geçersiz kaldı.

ÇED raporu davalarına yeni düzenleme geliyor!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve hükümet, darbe sonrasında yatırımların hızlandırılacağı mesajı verirken, ilk neşter yatırımcının en çok şikâyet ettiği ÇED raporlarına vurulacak.

ÇED başvurularının 4'te 1'i iptal edildi!

Zaman zaman önemli projelerle birlikte tartışmalı bir şekilde gündeme gelen Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) kararlarında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın karnesi belli oldu. ÇED başvurularının 4'te 1'i iptal edildi.

2014'te 130 faaliyete ÇED onayı verilmedi!

Zaman zaman önemli projelerle birlikte tartışmalı bir şekilde gündeme gelen Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) kararlarında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın karnesi belli oldu...

Yapı Kredi Koray GYO'dan Ankara Ankara Projesi davalarıyla ilgili açıklama!

Yapı Kredi Koray GYO A.Ş., Ankara Ankara Projesi Tüketici Davaları ile ilgili Kamuyu Aydınlatma Platformu'na bildirimde bulundu. Şirketten KAP 'a yapılan bilgi güncellemesi şöyle:

2014 ÇED verileri açıklandı!

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, 2014 yılı içerisinde ÇED yönetmeliği kapsamında proje bedeli 154 milyar TL olan 469 faaliyete ÇED olumlu kararı verildiğini açıkladı.

İdris Güllüce 2014 ÇED verilerini açıkladı!

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, 2014 yılı içerisinde ÇED yönetmeliği kapsamında proje bedeli 154 milyar TL olan 469 faaliyete ÇED olumlu kararı verildiğini açıkladı.

Antalya EXPO 2016 için ÇED süreci başladı!

Antalya Botanik EXPO 2016 projesi için bakanlık tarafından ÇED süreci başlatıldı. Aksu Solak Köyü'nde yükselecek olan EXPO 2016 projesi 1 milyon 121 bin 223 metrekare alanda kurulacak. İşte projenin tüm detayları...

Eymir için ÇED süreci başladı!

Eymir için ÇED süreci başladı. Özel Çevre Koruma Alanı içerisinde yer alan ve üst ölçekli planlarda 'ağaçlandırılacak alan' olarak belirtilen yere 'diplomatik otel' yapılması gündemde.

2014 yılı ÇED süreci verileri açıklandı!

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Meclis Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada, ÇED süreci ile ilgili 2014 yılı verilerini açıkladı. Sadece 2014 yılında ÇED kapsamında olan 119 adet proje Bakanlık tarafından iade edildi.

Rönesans Küçükyalı AVM ve Otel için ÇED Olumlu raporu!

Rönesans Gayrimenkul Yatırım tarafından, Maltepe Aydınevler Mahallesi'nde yapılacak olan Küçükyalı AVM ve Otel projesi 24 Ekim 2014 tarihinde 10 gün süreyle halkın görüşüne açılmıştı. Projede bakanlıktan Çed Olumlu raporu verildi.

Ev sahibi kiracı davalarına hangi mahkeme bakar?

Kiralama sürecinde mal sahibi ile kiracının anlaşmazlık yaşaması ve imzaladıkları sözleşme hükümlerine aykırı davranmaları halinde taraflar dava açabiliyor. Peki, ev sahibi kiracı davalarına hangi mahkeme bakar?

İzmir İstinye Park AVM'nin ÇED süreci başladı!

Doğuş Holding'in Üçkuyular'da kuracağı AVM için ÇED süreci başladı. İzmir Valiliği'nin onay verdiği proje ile Üçkuyular'a 301 bin metrekare büyüklüğünde AVM ile 211 odalı otel yapılacak.

ÇED davaları Haberi

ÇED davaları

Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı, Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) Raporları hakkında dava açılmasının, bir çevre mücadelesinden çok ‘yatırım düşmanlığı’ olduğunu ve bazı çevrelerin siyasi mücadele aracı yöntemine dönüştüğünü söyledi ve bu konuda yeni yasal düzenleme üzerinde çalıştıklarını açıkladı. 


Türkiye genelinde, enerji, maden, büyük alt ve üst yapı projeleri için alınması gereken ‘olumlu’ Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) raporu alma zorunluluğu için siyasi arenada yeni bir tartışma başlıyor.


Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı, önceki gün İstanbul’da katıldığı ‘Fikir Sofrası Toplantısında’ Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir’in “Sayın Bakan, biz müteahhitler ÇED raporunu alınca öz sermaye koyuyoruz ve ayrıca finansman bularak işe başlıyoruz. Ancak, bir süre sonra birileri, İdari Mahkemeye gidiyor ve rapor iptal ediliyor.


Bu raporların bozulamaması için bir...