26 / 05 / 2024

ÇED elektronik ortam

ÇED elektronik ortam

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, ÇED sürecinde, kamu kurum kuruluşları ve müşavir firmalarla yapılan yazışmaları elektronik ortama aktardı. ÇED raporu onaylanıncaya kadar geçen süreçteki yazışmalar, elektronik ortamda yapılacak...

E-haciz uygulaması başlıyor!

Uygulama ile kamu ve icrai haciz taleplerinin elektronik ortam üzerinden gönderilmesiyle işlemlerin daha hızlı, etkin ve güvenli bir şekilde karşılanması sağlanacak.

Çevre Bakanlığı'nın e-ÇED uygulamasına birincilik ödülü!

Mustafa Satılmış: “ÇED Süreci elektronik sistemle (e - ÇED) yürütülmektedir. Evrak akışı elektronik ortamda gerçekleştirilip evrak havaleleri ve postada yaşanan zaman kayıpları da ortadan kaldırılmıştır” dedi.

Tapu işlemleri elektronik ortamda yapılabilecek!

Yeni yılda uygulamasına başlanacak e-ipotek ile onama ipotek işlemlerinde taşınmaz malikinin tapu müdürlüğüne müracaatına gerek kalmadan, elektronik ortam üzerinden ilgili kurumun talebiyle işlemler gerçekleşecek..

Torunlar GYO'dan Alibeyköy projesi ÇED raporu açıklaması!

Torunlar Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı bugün Kamuoyu Aydınlatma Platformu'na yaptığı açıklamada Alibeyköy projesi ÇED raporu ile ilgili bilgi verdi. Torunlar Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı tarafından yapılan açıklama haberimizin içinde yer alıyor.

Alaçatı'ya taş ocağı açılması için ÇED onayı çıktı!

Türkiye'nin yükselen turizm değeri Alaçatı'ya taş ocağı açılması için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan ÇED onayı çıktı. Bölge halkı, ÇED onayının zeytinliklere ve turizme vereceği zarardan kaygılı.

Mimart İnşaat Telekomünikasyon Elektrik Elektronik Temizlik Gıda Müşavirlik Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Mimart İnşaat Telekomünikasyon Elektrik Elektronik Temizlik Gıda Müşavirlik Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi, İrfan Soysüren, Çavuş Yaşar tarafından 10 bin TL'lik sermaye ile 18 Temmuz'da kuruldu.

Elektronik ürün ihracatını TV alıcıları sırtladı!

Elektrik, Elektronik ve Hizmet İhracatçıları Birliği (TET) verilerine göre geçen yılın ocak-haziran döneminde 1 milyar 465 milyon 675 bin dolar olan elektronik ihracatı, bu yılın aynı döneminde yüzde 18 artarak 1 milyar 732 milyon 580 bin dolara ulaştı.

Ali Cemal Gücü: Akkuyu Nükleer Santrali’nin ÇED raporu yetersiz!

Mersin’in Erdemli ilçesinde bulunan ODTÜ Deniz Bilimleri Enstitüsü’nde görev yapan Prof. Dr. Ali Cemal Gücü, Akkuyu Nükleer Güç Santrali’nin Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) raporunu yetersiz buldu.

Anel Elektronik'ten Cem Yalçınkaya açıklaması!

Anel Elektronik proje Taahhüt ve Ticaret A.Ş. tarafından bugün Kamu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamaya göre basında çıkan haberlere istinaden Cem Yalçınkaya Anel Elektronik'ten istifa etmedi.

Akkuyu Nükleer Santrali ÇED raporu ile ilgili çalışma kamuoyuyla paylaşılacak!

Mersin Nükleer Karşıtı Platformu (NKP) Dönem Sözcüsü Seyfettin Atar, Akkuyu Nükleer Güç Santrali için Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) Raporu'yla ilgili çalışma grubunun, bu ay içerisinde hazırlayacağı rapor kamuoyuyla paylaşılacak dedi...

Spine Tower projesinde ÇED sorunu yok!

Projedeki müteahhit firmanın Soma Holding'e ait Tilaga adlı şirket olması nedeniyle inşaatı tamamlanan kule uzun süre konuşuldu. Yaşamın başladığı bina için imar ayrıcalıkları tanındığı, ÇED olumsuz raporu olduğu iddia edildi...

Anel Elektronik marka değer alımı yaptı!

Anel Elektronik Proje Taahhüt ve Ticaret A.Ş. tarafından bugün Kamu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamaya göre Anel Elektronik Artı Değer Uluslararası Bağımsız Denetim firmasınca marka değer alımı yaptı.

Ortam Peyzaj İnşaat Yapı Malzemeleri Taahhüt Makina Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Ortam Peyzaj İnşaat Yapı Malzemeleri Taahhüt Makina Sanayi Ticaret Limited Şirketi, Okay Ayvaz, Bekir Şimşek tarafından 20 bin TL'lik sermaye bedeli ile 9 Temmuz'da kuruldu.

ÇED elektronik ortam Haberi

ÇED elektronik ortam


Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) süreci, yatırımların daha hızlı gerçekleşmesi ve kağıt israfının önüne geçilmesi için elektronik ortama aktarıldı. 


Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, evrak işlemleri ve postada yaşanan zaman kayıplarını engellemek amacıyla ÇED sürecini e-devlet kapsamına aldı. 


Bakanlık ile müşavir firmalar arasında ÇED raporu onaylanıncaya kadar geçen süreçteki yazışmalar artık elektronik ortamda yapılacak. 9 ayı bulan yazışmalar, 3 aya indirilerek yatırımcının da zaman kaybı önlenecek.


-Kağıt israfı ve zaman kaybı önlenecek


ÇED sürecinin elektronik ortama geçmesiyle yılda 5 bin 100 ağaç kesilmekten kurtarılacak, 132 bin ton temiz suyun israfı önlenecek, 2 milyon 280 bin kilovat saat enerji tasarrufu sağlanacak.


Bakanlık, ÇED süreci yönetim modelini açarak lisans verdiği müşavir şirketlerden firma bilgilerini girmelerini istedi. Elektronik ortama geçişle Bakanlık, 81 ildeki ÇED sürecini anında takip edebilecek.


Raporun tesliminden...