16 / 05 / 2024

çed içeriği

çed içeriği

Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED), belirli bir proje veya gelişmenin, çevre üzerindeki önemli etkilerinin belirlendiği bir süreç olarak tanımlanabiliyor. İşte, çevresel Etki Değerlendirmesi Raporu içeriği!

Dolar 7 gün sonra bu kadar olacak! Doları olanlar kırmızı kodla uyarıldı! Bu haberi okumadan dövizciden içeri girmeyin

Sınırlı değer kaybını devam ettiren dolar/TL kuru Amerika Merkez Bankası Fed faiz kararınıa odaklandı. Yatırımcılar doların yönünü merak ediyor. Dolar 7 gün sonra bu kadar olacak! Doları olanlar kırmızı kodla uyarıldı! Bu haberi okumadan dövizciden içeri girmeyin.

Twitter’ın ardından artık Reddit API erişimi için ücret alacak

Reddit, milyonlarca insanın her gün çok çeşitli konularda tartışmalara katıldığı popüler bir sosyal ağ platformudur. Reddit  Salı günü Reddit API veri erişimi için büyük işletmelerden ücret almaya başlayacağını duyuruyor. 

Kahramanmaraş Belediyesi 20 itfaiye eri alımı yapıyor! Başvurmak için detay ve şartlar!

Kahramanmaraş Belediyesi 20 itfaiye eri alımı yapıyor! Başvurmak için detay ve şartlar belli oldu. Alımlara ilişkin ayrıntılar haberimizde yer alıyor.

Fahiş ev kiralarına karşı 'Kamu özel sektör iş birliği ile erişilebilir kiralık konut modeli' önerisi!

Kiralık ile satılık evlerde fiyatlar gün geçtikçe katlanıyor. Peki konutta fiyatlar 'Kamu özel sektör iş birliği ile erişilebilir kiralık konut modeli' ile düşürülebilir mi?

Altında fren patladı! Nedeni ortaya çıktı! Bu haberi okumadan kuyumcunun kapısından içeri girmeyin

Altın fiyatı 2000 doları geçti. Altında fren patladı. Yatırımcılar ise altın fiyatlarının neden yükseldiğini merak ediyor. Bu haberi okumadan kuyumcunun kapısından içeri girmeyin.

Ziraat GYO İzmir Kordon Konak projesinin değeri belli oldu! Şube ve ofisler için tam bu kadar değer biçildi! 

Ziraat GYO İzmir Kordon Konak projesinin inşaatına başlanması için gayrimenkul değer tespiti yapıldı. Peki Ziraat GYO İzmir Kordon Konak projesinin değeri ne kadar oldu? İşte o rakam...

Kısa sürede piyasa değeri 3 trilyon dolara ulaşan ilk şirket olmuştu! Apple için tehlike çanları çalmaya başladı!

Kısa sürede piyasa değeri 3 trilyon dolara ulaşan ilk şirket olarak büyük çıkış yapan ve dünya piyasasında söz sahibi olan Apple için tehlike çanları çalıyor. Şirketin değeri bir anda çakıldı. İşte detaylar…

Zamlar için nefesler tutulmuşken, TÜED, emekliler için ne istedi?

2022 yılı sonuna kadar zamla ilgili net bir açıklama duymayan emekliler, salı günü açıklanacak enflasyon rakamları için adeta nefeslerini tutmuşken TÜED'den yeni bir çağrı geldi.

İş GYO Mallmarine AVM'nin değeri ne kadar? İşte o rakam!

İş GYO'ya ait Muğla ili, Marmaris ilçesi, Kemeraltı Mahallesi, 2 pafta 119 ada 24 parselde yer alan Mallmarine AVM'de yer alan 30 adet iş yerinin değeri belli oldu. İşte o rakam...

Halk GYO Şişli binasının 2022 değeri belli oldu!

Halk Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın portföyünde yer alan İstanbul Şişli binasına ilişkin 2022 yıl sonu değerleme raporu yayımlandı. Peki Halk GYO Şişli binasının değeri ne kadar oldu? İşte Halk GYO Şişli binası ile ilgili ayrıntılar ve değeri...

Vakıf GYO Fatih İş Merkezi'nin değeri belli oldu! İşte o rakam! 

Vakıf GYO'nun portföyünde yer alan, İstanbul Fatih'teki iş merkezine ait 2022 yıl sonu değerleme raporu yayınlamdı. Peki Vakıf GYO Fatih İş Merkezi'nin değeri ne kadar oldu? İşte o rakam...

TOKİ'den Kanal İstanbul manzaralı 1.751 yeni konut geliyor! Dev projeler için ÇED süreci başladı!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Kanal İstanbul manzaralı 1.751 yeni konut için düğmeye bastı. Toplamda 5 etaplık projenin 4. ve 5. etapları için ÇED süreci başlatıldı. 

Emlak Konut GYO Avcılar Firuzköy için 'ÇED gerekli değil' kararı! 5 bin 785 konut geliyor!

Emlak Konut GYO tarafından yapılacak 5 bin 785 konutluk Avcılar Firuzköy Projesi için geçen Mart'ta yapılan Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) başvurusunda karar verildi. İstanbul Valiliği, dev inşaat projesi için “ÇED gerekli değildir” kararını aldı. İşte ayrıntılar...

çed içeriği Haberi

çed içeriği

Çevresel Etki Değerlendirmesi Raporu içeriği!

Çevresel etki değerlendirmesi (ÇED); gerçekleştirilmesi planlanan projelerin çevreye olabilecek olumlu ve olumsuz etkilerinin belirlenmesinde, olumsuz yöndeki etkilerin önlenmesi ya da çevreye zarar vermeyecek ölçüde en aza indirilmesi için alınacak önlemlerin, seçilen yer ile teknoloji alternatiflerinin belirlenerek değerlendirilmesinde ve projelerin uygulanmasının izlenmesi ve kontrolünde sürdürülecek çalışmalar anlamına geliyor. 


Çevresel Etki Değerlendirmesi Yönetmeliğin EK-I listesinde yer alan veya Bakanlıkça "Çevresel Etki Değerlendirmesi Gereklidir" kararı verilen bir proje için belirlenen özel formata göre hazırlanacak olan rapora, Çevresel Etki Değerlendirmesi Raporu deniyor.


Çed raporu; şehirlerde gerçekleştirilen projelerin, proje gerçekleşmeden projenin çevre üzerindeki önemli etkilerinin belirlendiği bir süreç olarak karşımıza çıkıyor. 


Çed raporu süreci kendi başına bir karar verme süreci değil;  karar verme süreci ile birlikte gelişen ve onu destekleyen bir süreç olarak...