22 / 05 / 2024

çed olumlu kararını durdurma kararı havalimanı

çed olumlu kararını durdurma kararı havalimanı

İstanbullular, 3. havalimanıyla ilgili verilen ÇED olumlu kararını onaylayan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na dava açmıştı. Dava dosyasını görüşen İstanbul 4. İdare Mahkemesi aldığı kararla, ÇED olumlu kararının yürütmesini durdurdu...

Kanal İstanbul bakanlığın planında: 2028'e kadar...

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın 2024-2028 Stratejik Planı’nda çılgın proje olarak bilinen Kanal İstanbul’a yer verildi. Kanal İstanbul’a “risk” olarak “ÇED olumlu kararının iptali ile Çevre Düzeni Planı ve İmar Planları’na karşı açılan iptal davaları” gösterildi. 

Sinpaş Kızılbük Thermal projesinin ÇED raporu yeterli ve uygun bulundu!

Sinpaş Kızılbük Thermal projesinin ÇED olumlu kararının iptal edilmesi davasında yeni bir gelişme yaşandı ve ÇED raporu yeterli bulunarak, iptal davasının reddine karar verildi. İşte ayrıntılar...

Sinpaş Kızılbük projesi için 'ÇED olumlu' kararı verildi!

Sinpaş Kızılbük Thermal Wellness Resort projesine, bakanlıktan ÇED olumlu raporu verildi. İşte konu ile ilgili son dakika detayları..

Son Dakika! Fed faiz kararını açıkladı!

Faiz kararının açıklandığı metinde Fed'in enflasyon risklerine karşı yüksek derecede dikkatli olduğu mesajı tekrarlandı.

Atatürk Havalimanı'na konut mu yapılacak? Bakan Murat Kurum Atatürk Havalimanı kararını duyurdu!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum Atatürk Havalimanı'nı kararını resmen açıkladı. İşte Bakan Kurum'un merakla beklenen o açıklaması..

Merkez Bankası faiz kararını açıkladı! İşte Nisan 2022 Merkez Bankası faiz kararı!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, merakla beklenen faiz kararını açıkladı. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, bir hafta vadeli repo ihale faiz oranını (politika faizi) yüzde 14'te sabit bıraktı.

Merkez Bankası faiz kararını açıkladı! Faizler arttırıldı mı, düşürüldü mü?

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısının ardından faiz kararını açıkladı. 1 hafta vadeli repo faiz oranının sabit tutulması bekleniyordu. Merkez’in faiz kararı saat 14:00’te açıklandı.

Merkez Bankası faiz kararını açıkladı mı? Merkez faizi artıracak mı? İşte beklentiler…

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) yılın 3’üncü faiz kararını açıklayacak. Merkez Bankası, geçtiğimiz şubat ayında faizleri yüzde 14’te sabit tuttuğunu açıklamıştı. Kavcıoğlu başkanlığında yapılacak PPK toplantısının ardından Merkez’in faiz kararı belli olacak.

ABD Merkez Bankası FED beklenen faiz kararını açıkladı! Dolar ve petrol yükselecek

ABD Merkez Bankası (FED) 4 yıl aranın ardından merakla beklenen faiz kararını açıkladı. Banka piyasada oluşan beklentileri boşa çıkarmayarak faizleri artırma kararı aldı. FED'in kararından sonra doların küresel piyasalarda değer kazanması bekleniyor.

Fed faiz kararını ne zaman açıklayacak? Fed mart ayında faiz artırır mı? Artırırsa altın ne olur?

Küresel piyasalar, mart ayında yapılacak Fed toplantısını bekliyor. ABD Merkez Bankası (Fed), Federal Açık Piyasa Komitesi toplantısıyla bir araya gelecek. 2 gün sürecek toplantının ardından Fed, mart ayı faiz kararını açıklayacak. Altın, dolar ve piyasaların gözü bu toplantıda olacak.

Gökçeada Yıldızköy Koyu için alınan imar revizyonu kararının yürütmesi durduruldu!

Yaşanan gelişmelere göre, son zamanlarda sık sık gündeme gelen Yıldızköy Koyu için alınan imar revizyonu kararının yürütmesi durduruldu.

Çin emlak vergisi reformları kararını onayladı!

Çin’in en üst düzey yasama organı Ulusal Halk Kongresi’nin (NPC) Daimi Komitesi, ülkenin belirli bölgelerinde uygulanacak olan emlak vergisi reformları kararını onayladı.

Kanal İstanbul bilirkişi heyetinden bir üye daha mı ayrılıyor?

Kanal İstanbul için verilen “Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) olumlu” kararının iptali için açılan davada bilirkişi olarak atanan Prof. Dr. Abdullah Karaman, proje ile ilgili görüşlerini daha önce açıkladığı için bilirkişi heyetinden çekilmeyi istedi...

çed olumlu kararını durdurma kararı havalimanı Haberi

çed olumlu kararını durdurma kararı havalimanı


Cengiz-Limak-Kolin konsorsiyumu tarafından yapılan 3. Havalimanı inşaası İstanbul 4. İdare Mahkemesi'nin verdiği karar ile durduruldu.


Birgün gazetesinde yer alan habere göre; meslek odalarının ve demokratik kitle örgütlerinin açtığı davaları görmezden gelen ve yetkisizlik kararlarıyla Danıştay'a sevk eden yerel mahkemeler, halkın açtığı davada ise projenin ÇED Olumlu kararının yürütmesini durdurma kararı verdi.


İstanbullular, 3. havalimanıyla ilgili verilen ÇED Olumlu kararını onaylayan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na dava açmıştı. 3. havaalanı projesinin tarımsal alanları yok edeceği, doğal hayatı olumsuz etkileyeceği, iklim değişikliğini hızlandıracağı, gürültü ve elektromanyetik kirlilik yaratacağı, orman alanlarını yok edeceği ve içme suyu havzalarına zarar vereceği, ÇED Raporu'nun görüşlere açılması gereken 10 günlük süre dolmadan havalimanı projesinin ihaleye çıktığı gerekçeleriyle, ÇED Olumlu kararının yürütmesinin durdurulması ve iptali istendi. Dava dosyasını görüşen İstanbul...