29 / 04 / 2024

çed raporu düzenlemesi gereken tesisler

çed raporu düzenlemesi gereken tesisler

ÇED raporu sürecinde firma herhangi bir faaliyete başlamaması gerekiyor. Aksi takdirde cezai durumla karşı karşıya kalabiliyor. Peki, ÇED raporu düzenlemesi gereken tesisler neler?

ÇED raporu alması gereken işletmeler!

ÇED yönetmeliği doğrultusundan faaliyet konusuna göre çevreye verilen etkinin değerlendirilmesini amacıyla hazırlanan bir rapora ÇED raporu deniyor. Peki, ÇED raporu alması gereken işletmeler hangileri?

Kanal İstanbul ÇED Raporu'na itiraz süresi sona erdi!

Kanal İstanbul Çevresel Etki Değerlendirme Raporu'na itiraz süresi dün akşam sona erdi. ÇED Raporu, toplanan görüşlerle beraber 5 iş günü içerisinde onaya sunulacak...

Değerli Konut Vergisi düzenlemesi yasallaştı, şimdi ne olacak?

Değerli Konut Vergisi düzenlemesi yasallaştı şimdi ne olacak?Gayrimenkul Hukuku Derneği Başkanı Avukat Ali Güvenç Kiraz, Değerli Konut Vergisi düzenlemesini kaleme aldı...

Karatay'da 21 mahallede imar düzenlemesi!

Karatay Belediyesi tarafından imar ve mülkiyet sorunlarının çözülmesi için 21 mahallede, 38 farklı düzenleme sahasında 9 milyon 821 bin metrekarelik alanda imar düzenlemesi yapıldı.

Kanal İstanbul ÇED Raporu!

İstanbul'a yapılması planlanan  Çılgın proje Kanal İstanbul projesiyle ilgili ÇED raporu açıklandı.

Kanal İstanbul'da önemli gelişme! ÇED raporu açıklandı!

İstanbul'a yapılması beklenen Kanal İstanbul projesiyle ilgili ÇED raporu açıklandı. Küçükçekmece Gölü'nün ağzı 1 kilometre genişliğinde açılması planlanıyor.

Bursalılar turizm imar düzenlemesi bekliyor!

Bursa Orhangazi Ticaret ve Sanayi Odası 7. meslek komitesi adına Muhammet Ali Varlı Orhangazi’de turizm konulu sunum düzenledi. Varlı, ''Bursa Büyükşehir Belediyesinden “turizm imar ” düzenlemesi bekliyoruz'' diye konuştu.

ÇED raporu yeterlilik belgesi için şartlar değişti!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hazırlanan taslağa göre Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) raporu verme yetkisine sahip olma şartları değişti.

Yargıtay imar barışı düzenlemesi ile ilgili ilk kararlarını oluşturdu!

Gayrimenkul Hukuku Derneği Başkanı Avukat Ali Güvenç Kiraz, yargıtayın imar barışı düzenlemesi ile ilgili ilk kararlarını kaleme aldı...

Vatandaşlık düzenlemesi ülkeye döviz girdisi sağlayacak!

Konut Geliştiricileri ve Yatırımcıları Derneği (KONUTDER) ve Sur Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Altan Elmas, "Vatandaşlık düzenlemesi gayrimenkul sektörüne muazzam bir döviz girdisi sağlayacaktır." dedi.

Yabancı yatırımcıya vatandaşlık düzenlemesi sektöre olumlu yansıyacak!

Roya Yapı İcra Kurulu Başkanı Yüksek Mimar Afşin Aykanat, yabancı yatırımcıya vatandaşlık düzenlemesi hakkındaki görüşünü paylaştı...

İnşaatta KDV düzenlemesi yürürlüğe girdi!

Kat karşılığı inşaatlarda arsa sahiplerinin ödediği KDV oranını daraltan Kanun yürürlüğe girdi. KDV düzenlemesi bugünkü Resmi Gazete'de yer aldı..

İBB'den Rumelihisarı'nda altyapı, çevre düzenlemesi ve satış ihalesi!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Beşiktaş İlçesi'ne bağlı Rumelihisarı Mahallesi'nde altyapı, çevre düzenlemesi ve satış işi ihale ediyor..

Kanal İstanbul'un ÇED raporu yeniden hazır!

Çılgın proje Kanal İstanbul için ÇED raporu yeniden hazırlandı. Kanal İstanbul için ÇED süreci başladı..

çed raporu düzenlemesi gereken tesisler Haberi

çed raporu düzenlemesi gereken tesisler

ÇED raporu düzenlemesi gereken tesisler!

Gerçekleştirilmesi planlanan projelerin çevreye olabilecek olumlu ve olumsuz etkilerinin belirlenmesinde, olumsuz yöndeki etkilerin önlenmesi ya da çevreye zarar vermeyecek ölçüde en aza indirilmesi için alınacak önlemlerin, seçilen yer ile teknoloji alternatiflerinin belirlenerek değerlendirilmesinde ve projelerin uygulanmasının izlenmesi ve kontrolünde sürdürülecek çalışmalara Çevresel Etki Değerlendirmesi süreci deniyor. 


Gerçekleştirilmesi planlanan projenin çevresel etki değerlendirmesinin yapılması için başvuru ile başlayan ve Bakanlık tarafından kararın verilmesi ile sona eren süreç olarak da biliniyor. 


Çevresel Etki Değerlendirmesi süreci kendi başına karar verme süreci değil  karar verme süreci ile birlikte gelişen ve onu destekleyen bir süreç olarak biliniyor.  Çevresel Etki Değerlendirmesi süreci devam ederken projeye başlamak mümkün olmuyor. Aksi halde, cezai yaptırımları söz konusu oluyor. Peki, hangi tesislerin ÇED raporu alması gerekir?


ÇED raporu...