28 / 04 / 2024

Çed raporu süresi

Çed raporu süresi

ÇED; belirli bir proje veya gelişmenin, çevre üzerindeki önemli etkilerinin belirlendiği sürece deniyor. Peki, Çed raporu ne kadar sürede çıkar?

Çevresel etki değerlendirme raporu nasıl alınır?

ÇED raporları ve Proje Tanıtım Dosyaları Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın yetkilendirilmiş firmaları tarafından hazırlanıyor. Peki, Çevresel etki değerlendirme raporu nasıl alınır?

ÇED olumlu belgesi geçerlilik süresi!

Gerçekleştirilmesi planlanan projelerin çevreye olabilecek olumlu ve olumsuz etkilerinin belirlenmesi sürecine ÇED süreci deniyor. Peki, ÇED olumlu belgesi geçerlilik süresi ne kadardır?

ÇED süreci ne kadar sürer?

Yeni proje ve gelişmelerin çevreye olabilecek sürekli veya geçici potansiyel etkilerinin içine alacak şekilde analizi ve değerlendirmesinin yapılmasına ÇED süreci deniyor. Peki, Çed süreci ne kadar sürer?

ÇED raporu ne kadar sürede alınır?

Yeni proje ve gelişmelerin çevreye olabilecek sürekli veya geçici potansiyel etkilerinin içine alacak şekilde analizi ve değerlendirmesinin yapılmasına Çevresel Etki Değerlendirmesi deniyor. Peki, ÇED raporu ne kadar sürede alınır?

İlaç raporu süresi uzatıldı mı? İlaç kullanım raporu kaç yıl geçerli?

İlaç raporunun geçerlilik süresine dair detaylar merak ediliyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sağlık raporlarının geçerlilik süresi hakkında yeni bir açıklama geldi. İşte detaylar!

Riskli raporu verilen binalar tartışmaları ateşledi! 60 günlük tahliye süresi sebebiyle malikler resmi rapor istemiyor!

Yapı denetim firmalarının verdiği "riskli" raporunun ardından malikler arasında yeni bir kavga sebebi oluştu. 60 günlük tahliye süresi sebebiyle malikler resmi rapor istemezken, "Kira gelirimden olurum, denetim istemiyorum" diyenler bile gündeme geliyor.

Vasiyetnamenin süresi var mı?

Posta yazarı Tamer Heper 'Annem, babam rahmetli oldu, kardeşlerim var, her şeyim eşime kalsın istiyorum. Eşime noterden genel vasiyetname vermek istiyorum (ev ve bankada olan mevduat için). Akli meleke raporu alıp noterde yapılan vasiyetnamenin süresi var mı?' sorusunu yanıtladı.

Ekrem İmamoğlu: Kanal İstanbul’un ÇED Raporu’na dava açacağız!

Kanal İstanbul’un ÇED Raporu’nun onaylanmasının ardından, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Kanal İstanbul’un imar planına itiraz edeceğini ve ÇED raporuna dava açacağını söyledi…

Kanal İstanbul ÇED Raporu'na itiraz süresi sona erdi!

Kanal İstanbul Çevresel Etki Değerlendirme Raporu'na itiraz süresi dün akşam sona erdi. ÇED Raporu, toplanan görüşlerle beraber 5 iş günü içerisinde onaya sunulacak...

Kanal İstanbul'a itiraz süresi bugün doluyor!

Kanal İstanbul Projesi için hazırlanan ÇED raporuna itiraz süresi bugün (2 Ocak) doluyor. İtirazlar bu akşam mesai bitimine kadar kabul edilecek...

Kanal İstanbul'un ÇED raporu için son söz 15 gün sonra söylenecek!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı İnceleme ve Değerlendirme Komisyonunca kabul edilen Kanal İstanbul Projesi'nin Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) Raporu için 55 kurum ve kuruluşun görüşüne başvuruldu...

Kanal İstanbul’da ÇED tamam, sıra ihalede!

Kanal İstanbul'a son şekli verilen ÇED Raporu komisyon tarafından kabul edildi. Kanal İstanbul'un yatırım maliyeti 75 milyar TL olarak hesaplandı. Şimdi sıra ihaleye geldi...

Kanal İstanbul'un ÇED raporu önümüzdeki hafta çıkacak!

Kanal İstanbul ÇED raporu hakkında önemli bilgiler paylaşan Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, Kanal İstanbul projesinin ÇED sürecinde sona yaklaştık, önümüzdeki hafta itibarıyla ÇED raporumuz çıkacak." dedi...

Kanal İstanbul'un ÇED raporu yeniden hazır!

Çılgın proje Kanal İstanbul için ÇED raporu yeniden hazırlandı. Kanal İstanbul için ÇED süreci başladı..

İstanbul'da konut geri dönüş süresi en kısa hangi ilçede?

TSKB Gayrimenkul Değerleme tarafından Bir Bakışta Markalı Konut Piyasası / 6 Aylık Değerlendirme Raporu yayınlandı. Peki İstanbul'da konut geri dönüş süresi en kısa hangi ilçede?

Aydın jeotermal elektrik santrali için ÇED raporu iptal davası açıldı!

Aydın'da yapılması planlanan jeotermal elektrik santrali için ÇED raporu iptal davası açıldı. Santralin kurulmaması için mahkemeye itiraz davası açan bölge halkı, mahkeme kararı çıkmadan firmanın iş makinelerinin zeytin ağaçlarını sökmeye başladığını belirtti.

Terme santralinin ÇED raporu süreci olumsuz olarak sonlandırıldı!

Çevre Bakanlığı, Samsun’un Terme ilçesinde yapımı planlanan 660 MW’lik santralin ÇED raporu sürecini, çevreye ve doğaya zarar vereceği gerekçesiyle olumsuz olarak sonlandırdı ve dün itibarıyla santralın yapılmaması kararını aldı.

Çed raporu süresi Haberi

Çed raporu süresi

Çed raporu ne kadar sürede çıkar?

ÇED; belirli bir proje veya gelişmenin, çevre üzerindeki önemli etkilerinin belirlendiği sürece deniyor. Süreç, kendi başına bir karar verme süreci değil,karar verme süreci ile birlikte gelişen ve onu destekleyen bir süreç olarak nitelendiriliyor.


Çevresel Etki Değerlendirmesi Olumlu Kararı (ÇED) veya Çevresel Etki Değerlendirmesi Gerekli Değildir Kararı (Proje Tanıtım Dosyası) alınmadıkça bu Projelere hiç bir teşvik, onay, izin, yapı ve Kullanım ruhsatı verilemez, proje için yatırıma başlanamıyor. 


Çevresel etki değerlendirmesi süreci gerçekleştirilmesi planlanan projenin çevresel etki değerlendirmesinin yapılması için başvuru ile başlayan ve Bakanlık tarafından kararın verilmesi ile sona eren süreç olarak karşımıza çıkıyor. 


Çed raporunun amacı ekonomik ve sosyal gelişmeye engel olmaksızın, çevre değerlerini ekonomik politikalar karşısında korumak, planlanan bir faaliyetin yol açabileceği bütün olumsuz çevresel etkilerin...