09 / 07 / 2024

ÇED süresi

ÇED süresi

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, ÇED sürecinde, kamu kurum kuruluşları ve müşavir firmalarla yapılan yazışmaları elektronik ortama aktardı. ÇED raporu onaylanıncaya kadar geçen süreçteki yazışmalar, elektronik ortamda yapılacak...

Kanal İstanbul ÇED Raporu'na itiraz süresi sona erdi!

Kanal İstanbul Çevresel Etki Değerlendirme Raporu'na itiraz süresi dün akşam sona erdi. ÇED Raporu, toplanan görüşlerle beraber 5 iş günü içerisinde onaya sunulacak...

Kanal İstanbul'a itiraz süresi bugün doluyor!

Kanal İstanbul Projesi için hazırlanan ÇED raporuna itiraz süresi bugün (2 Ocak) doluyor. İtirazlar bu akşam mesai bitimine kadar kabul edilecek...

ÇED olumlu belgesi geçerlilik süresi!

Gerçekleştirilmesi planlanan projelerin çevreye olabilecek olumlu ve olumsuz etkilerinin belirlenmesi sürecine ÇED süreci deniyor. Peki, ÇED olumlu belgesi geçerlilik süresi ne kadardır?

Vergi borcu yapılandırma süresi uzatıldı mı?

Eylül 2014 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren Torba Yasası ile vergi borçları yapılandırılabiliyor. Peki, 1 Aralık'ta başvuru süresi sona erecek olan vergi borcu yapılandırma süresi uzatıldı mı?

Vergi yapılandırma başvuru süresi uzatıldı!

Torba Yasası ile tanınan vergi yapılandırmaları için başvuru süresi 1 Aralık 2014 tarihinde sona erecekti. Ancak bugün Resmi Gazete'de yayımlanan karar ile vergi yapılandırma başvuru süresi uzatıldı...

Maketten konut satışında teslim süresi nedir?

Maketten konut satış sözleşmesini imzalayan tüketicilerin sahip olduğu haklar ile bu şekilde satış gerçekleştiren firmaların sorumlulukları yönetmelik ile açıklanıyor. Peki, maketten konut satışında teslim süresi nedir?

Veraset ve İntikal Vergisi beyannamesi ödeme süresi!

Bir kimsenin vefatından sonra geriye bıraktığı menkul ve gayrimenkullerin kabul edilmesi sonucunda devlete ödenmesi gereken vergi çeşidine Veraset ve İntikal Vergisi deniyor. İşte, Veraset ve İntikal Vergisi beyannamesi ödeme süresi!

Kira süresi bitimi nedeniyle tahliye!

Kanunen kiraya veren kişi, kiracısını her istediği zaman çıkaramıyor. Ancak haklı nedenlerin meydana gelmesi halinde kiracının tahliyesi istenebiliyor. Peki, kira süresi bitimi nedeniyle tahliye mümkün mü?

Veraset ve İntikal Vergisi beyannamesi verme süresi!

Veraset ve intikal yolu ile sahip olunan taşınmazlar için veraset ve intikal vergisi ödenmesi gerekiyor. Verginin ödenebilmesi için taşınmazın bağlı olduğu belediyeye beyanname verilmesi gerekiyor. İşte, Veraset ve İntikal Vergisi beyannamesi verme süresi

Veraset ve İntikal Vergisi son ödeme süresi!

Bir kimsenin vefatından sonra geride bıraktığı menkul ve gayrimenkul malların kabul edilebilmesi sonucunda devlete veraset ve intikal Vergisi ödenmesi gerekiyor. İşte, Veraset ve İntikal Vergisi son ödeme süresi!

Emlak vergisi ödeme süresi 2014!

Türkiye sınırları içinde bulunan taşınmazlar 1319 sayılı kanun hükümlerine göre emlak vergisine tabi tutuluyor. Emlak vergisi iki eşit taksit halinde ödeniyor. Peki, emlak vergisi ne zaman ödenir? İşte emlak vergisi ödeme süresi 2014..

Emlak vergisi beyan süresi!

Mesken, işyeri, arsa ve arazi gibi taşınmaz mal sahibi olan kimselerin, hangi mallara sahip olduklarını bağlı oldukları belediyelere bildirmeleri gerekiyor. Peki, beyan ne zaman verilir? İşte emlak vergisi beyan süresi...

Yapı ruhsatının geçerlilik süresi!

İmar kanununa uygun bir şekilde inşaat yapımına başlama izin belgesi olarak tanımlanan yapı ruhsatının geçerlilik süresi bulunuyor. Bu sürenin aşımı halinde yenileme ruhsatı nasıl alınır? Yapı ruhsatı ne zaman yenilenir?

ÇED süresi Haberi

ÇED süresi


Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) süreci, yatırımların daha hızlı gerçekleşmesi ve kağıt israfının önüne geçilmesi için elektronik ortama aktarıldı. 


Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, evrak işlemleri ve postada yaşanan zaman kayıplarını engellemek amacıyla ÇED sürecini e-devlet kapsamına aldı. 


Bakanlık ile müşavir firmalar arasında ÇED raporu onaylanıncaya kadar geçen süreçteki yazışmalar artık elektronik ortamda yapılacak. 9 ayı bulan yazışmalar, 3 aya indirilerek yatırımcının da zaman kaybı önlenecek.


-Kağıt israfı ve zaman kaybı önlenecek


ÇED sürecinin elektronik ortama geçmesiyle yılda 5 bin 100 ağaç kesilmekten kurtarılacak, 132 bin ton temiz suyun israfı önlenecek, 2 milyon 280 bin kilovat saat enerji tasarrufu sağlanacak.


Bakanlık, ÇED süreci yönetim modelini açarak lisans verdiği müşavir şirketlerden firma bilgilerini girmelerini istedi. Elektronik ortama geçişle Bakanlık, 81 ildeki ÇED sürecini anında takip edebilecek.


Raporun tesliminden...