12 / 05 / 2024

çed yönetmeliği karar maddesi

çed yönetmeliği karar maddesi

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, ÇED Yönetmeliği'nin Ek-II listesi kapsamındaki projelere ilişkin "ÇED gereklidir" veya "ÇED gerekli değildir" kararlarının 3 Ekim 2013 tarihli genelgeyle valiliklere devredildiği konusunda açıklama yaptı...

İmar Yönetmeliği’nin tartışmalı maddesi için yürütmeyi durdurma kararı! 

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanlığı’nın, Planlı Alanlar İmar Yönetmeliği’nde uygulanan konut üretimini artıran değişikliğin iptali amacıyla açtığı davada bir son dakika gelişmesi yaşandı. Danıştay, söz konusu davada yürütmeyi durdurma kararı aldı. 

Uzman Erbaş Yönetmeliği değişti! Resmi Gazete'de yayınlandı!

Uzman erbaş yönetmeliği adına değişiklik yapılması ile ilgili karar Resmi Gazete’de yayımlanıp yürürlüğe girdi. Karar 25942 sayılı Resmi Gazete'de duyuruldu. 15 Nisan tarihli Resmi Gazete’de yönetmeliğe dair değişiklikler yayınlandı. İşte tüm detaylar…

Turizm Tesisleri Uygulama Yönetmeliği’ne Danıştay'dan iptal kararı!

Kültür ve Turizm Bakanlığı aracılığıyla turizm tesislerinin yapı ve yapılaşma koşulları ile projelendirilmelerine ilişkin usul ve esasları belirlemek için 06 Temmuz 2019 tarihinde yayımlanan Turizm Tesisleri Uygulama Yönetmeliği’ne Danıştay tarafından iptal kararı verildi.

Yeni Bina Deprem Yönetmeliği yürürlüğe giriyor!

Afet ve Acil Durum Yüksek Kurulu, çalışması tamamlanan "Türkiye Bina Deprem Yönetmeliği"nin yayımlanmak üzere Resmi Gazete'ye gönderilmesine karar verildi. 

ÇED yönetmeliğinde değişiklik!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca ÇED Yönetmeliğinde yapılan düzenlemeyle ÇED kararı alınacak projelere ilişkin "teşvik, onay, izin ve ruhsat süreçleri" için eş zamanlı başvuru yapılabilecek

Yeni Tip İmar Yönetmeliği Haziran sonuna ertelendi!

Geçtiğimiz ay müjdelenen Yeni Tip İmar Yönetmeliği'nin 30 Haziran 2017'ye kadar uzatılmasına dair karar bugünkü Resmi Gazete'de yayınlandı..

Yeni Tip İmar Yönetmeliği'nin uzatılması hakkında karar!

Daha önce açıklanan Yeni Tip İmar Yönetmeliği'nin uzatılması hakkında karar, Resmi Gazete'de bugün yayımlandı..

Yeni Tip İmar Yönetmeliği'nin uzatılması sektörü sevindirdi!

1 Ocak 2016’da yürürlüğe girmesi beklenen, daha sonra dönemin Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce tarafından 2016 sonuna ertelenen ‘Yeni Tip İmar Yönetmeliği’ 30 Haziran 2017’ye ertelendi. İNDER Başkanı Nazmi Durbakayım, kararın sektörü sevindirdiğini söyledi.

ÇED yönetmeliği acilen yenilenmeli!

Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) Yönetmeliği'ni yürürlükten kaldırarak yerine yayınlanan yeni ÇED yönetmeliği Çevre Mühendisleri Odası'nın (ÇMO) açtığı davalar sonucunda geçersiz kaldı.

ÇED yönetmeliğinde değişiklik yaptı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Danıştay’ın iptal kararının ardından Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) yönetmeliğinde değişiklik yaptı. ÇED raporundaki taahhüdü yerine getiremeyen bir fabrikaya 3 ay değil 1 yıl süre tanındı.

ÇED yönetmeliğinde değişiklik yönetmeliği!

Çevresel etki değerlendirmesi yönetmeliğinde değişiklik yapılmasına dair yönetmelik 9 Şubat 2016 tarihinde 29619 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte ÇED yönetmeliğinde değişiklik yönetmeliği..

ÇED yönetmeliğinde aynı maddelere tekrar durdurma!

ÇED Yönetmeliğinin, 2014'te Danıştayca yürütmesi durdurulan maddeleri olduğu gibi yeni yönetmeliğe girdi. ÇED kararı sonrasında inşaat sürecinin özel şirketlerce denetlenmesini sağlayan maddenin yürütmesi durduruldu.

İnşaatçılar yeni imar yönetmeliği istiyor!

‘Yeni tip imar yönetmeliği’ uygulamasının 2016 yılı sonuna kadar ertelenmesi kararı inşaat sektörünü memnun etti. Hedef kurulacak yeni hükümetle birlikte sektörün önünü açacak bir yönetmeliğin hazırlanmasına destek olmak.

çed yönetmeliği karar maddesi Haberi

çed yönetmeliği karar maddesi


Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, ÇED Yönetmeliği'nin Ek-II listesi kapsamındaki projelere ilişkin "ÇED gereklidir" veya "ÇED gerekli değildir" kararlarının 3 Ekim 2013 tarihli genelgeyle valiliklere devredildiğini, projenin yeri ve bölgenin hassasiyetine daha vakıf olması muhtemel projenin gerçekleştirileceği il tarafından bu kararın verilmesinin daha sağlıklı olacağı yaklaşımı dikkate alınarak valiliklere yetki devri gerçekleştirildiğini bildirdi.


Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, son günlerde bazı basın yayın organlarında ÇED Yönetmeliği'nin 26. maddesi kapsamında yer alan maden, petrol, doğalgaz, kaya gazı veya jeotermal kaynak arama projelerine ilişkin "ÇED gereklidir" veya "ÇED gerekli değildir" kararı verme yetkisinin, 1 Mart 2014'ten itibaren valiliklere devredilmesini konu alan haberlerin yayımlandığı belirtildi.


Bu haberlerin uygulamanın içeriğini yansıtmaktan uzak, çarpıtılmış ve yanıltıcı bilgiler içerdiğine işaret edilen açıklamada, maden arama projeleri için proje tanıtım dosyası...