05 / 05 / 2024

Cehennemağzı Mağaraları ziyaretçileri

Cehennemağzı Mağaraları ziyaretçileri

Ereğli ilçesindeki Cehennemağzı Mağaraları'nı yılın ilk yarısında 13 bin 158 kişi gezdi. Son 10 yılda 270 bin civarında kişinin gezdiği mağaraların mitolojik öyküsü ziyaretçilerin ilgisini çekiyor.

Kız Kulesi ziyareti ücretsiz mi? Kız Kulesi'nde müzekart geçerli mi?

Uzun süredir tadilatta olan tarihi Kız Kulesi yeniden ziyaretçilerini ağırlayacak. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy Kız Kulesi'nin mayıs ayı sonuna kadar ücretsiz olacağını belirtti.

AVM ziyaretçileri artıyor! 2023'te rekor gelecek! 

AYD Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Altaş, 2022’ye çok umutlu başlamamalarına rağmen çok mutlu tamamladıklarının altını çizdi. AVM ziyaretçi sayıları 2023'te rekor kıracak. İşte ayrıntılar...

Polis maaş promosyonunda düğüm çözülüyor mu? Polis maaş promosyonu ne kadar? 

Ekim ayı içerisinde EGM polis promosyonu sorununun çözüme kavuşacağı ileri sürüldü. Peki polis maaş promosyonunda son durum ne? İşte polis maaş promosyonu ile ilgili son dakika detayları...

Dünyanın en büyük 'kasasız' mağazası Çin'de hizmete açıldı!

Yazılım şirketi AiFi, Çin’in en büyük kentlerinden Şanghay'da dünyanın en büyük 'kasasız' mağazasını hizmete açtı. Mağazada müşterilerin aldığı ürünler, kameralar tarafından otomatik şekilde tanımlanıyor ve akıllı sepet oluşturuyor

Şanlıurfa Kızılkoyun'da 2. etap yıkım çalışmalarına başlandı!

Tarihi değerleri gün yüzüne çıkartmalara başlayan Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, Haleplibahçe havzasında bulunan Kızılkoyun mağaralarının 2. etap uygulaması çerçevesinde yıkım çalışmalarına start verdi.

Karadeniz Ereğli'de Cehennemağzı Mağarası için otopark yapılıyor!

Zonguldak'ın Karadeniz Ereğli ilçe belediyesi, dünyaca ünlü Cehennemağzı mağarasını ziyarete gelen turistler için yapımına başlanan otopark alanını inceledi.

İsrail evlerini yıktığı Filistinlileri sığındıkları mağaralarda da rahatsız ediyor!

Filistinli genç kadın Esma Muhammed Nevaca ve onun gibi yaklaşık 250 Filistinli, evlerinin yıkılması sebebiyle sığındıkları mağaralar ve teneke evlerde dahi İsrail tehdidi altında yaşamlarını sürüyor. 

Cennet-Cehennem mağaralarına yapılan asansör ve seyir terasına tepki!

Mersin'in Silifke ilçesinde bulunan Cennet-Cehennem mağaraları için 2 yıl önce Kalkınma Bakanlığı tarafından hazırlanan 10 milyon TL'lik asansör projesi tartışmalara sebep oldu. Demir asansörün bölgenin doğal yapısına zarar verdiği belirtildi...

Siirt'teki asırlık Delikli mağaralar turizme kazandırılıyor!

Siirt'te Delikli Taş olarak bilinen Rasıl Hacar bölgesinde asırlık Delikli mağaraların yenilenmesi planlanıyor. Milli Park olarak bilinen bölgede işletmecilik yapan İshak Yargıcı, mağaraları restore ederek turizme kazandıracaklarından bahsetti.

Şanlıurfa'daki 35 yapı yıkıldı!

Kentteki kamulaştırma çalışmalarına devam eden Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, kent merkezinde bulunan Kızılkoyun Mağaralarını gün yüzüne çıkarmak için 35 binayı yıkıyor.

Şanlıurfa Kızılkoyun'da 35 eski yapı yıkılıyor!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, kent merkezinde yer alan Kızılkoyun Mağaralarını gün yüzüne çıkarmak için bölgede bulunan 35 eski yapıyı yıkıyor.

Batman Çayüstü köyü sakinleri mağaralardan villalara taşındı!

Batman Çayüstü'nde yüzyıllardır mağarada yaşayanlar için 51 villa inşa edildi. Yaşadıkları mağaraların Ilısu Barajı projesiyle birlikte sular altında kalacak olması sebebi ile ilk kez modern bir yapıda yaşayacak olan ailelere devlet tarafından 70 bin TL faizsiz kredi desteği verilecek...

Şanlıurfa Kızılkoyun mağaraları için 35 yapı yıkılıyor!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, Kızılkoyun mağaralarını turizme kazandırmak için 35 yapının yıkımını başlattı.

Cehennemağzı Mağaraları ziyaretçileri Haberi

Cehennemağzı Mağaraları ziyaretçileri

Ereğli Müze Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, ocak-haziran döneminde 9 bin 200'ü ücretli, 3 bin 958'i ücretsiz olmak üzere 13 bin 158 kişinin ziyaret ettiği mağaralara, yıl sonuna kadar 30 bini aşkın yerli ve yabancı turistin gelmesi bekleniyor.


Son 10 yılda 270 bin civarında kişinin gezdiği mağaraların mitolojik öyküsü ziyaretçilerin ilgisini çekiyor.


- Cehennemağzı Mağaraları


Mitolojik öyküye göre, insanın doğaya karşı yenilmez dayanma ve saldırma gücünü simgeleyen Herkül, Argolis Kralı Eurystheus'un kendisine verdiği 12 görevden sonuncusunu yerine getirmek için efsanevi altın postu aramak üzere yola çıkan gemicilerle Ereğli'ye geliyor.


Üç mağaradan oluşan Cehennemağzı Mağaraları'ndan yer altı tanrısı Hades'in yönettiği, hiçbir ölümlünün geri dönemeyeceği 'Ölüler Ülkesine" inen Herkül, bu ülkenin bekçisi üç başlı ve yılan kuyruklu köpek Kerberos'u, Olimpos tanrıları Hermes ve Athena'nın yardımıyla...