02 / 05 / 2024

çekme mesafesi planlı alanlar yönetmeliği

çekme mesafesi planlı alanlar yönetmeliği

Bahçe mesafesi olarak da ifade edilen çekme mesafesi, iki bina arasında olması gereken mesafeyi ifade ediyor. Çekme mesafesi mevzuatı ile ilgili yasal esaslar yönetmelikte açıklanıyor. İşte çekme mesafesi yönetmelik...

İmar planı yaparken bahçe mesafesi ne kadar olmalı? Arsaya ev yaparken çekme mesafesi ne kadar?

İmar planı yaparken dikkat edilmesi gereken noktalardan biri de bahçe mesafesi olarak karşımıza çıkıyor. Kapsamlı bir konu olan çekme mesafesi, konut arsalarında ön bahçe ve arka bahçe gibi alanları içeriyor. Peki imar planı yaparken çekme ve bahçe mesafesi ne kadar olmalı?

Planlı Alanlar İmar Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik!

Planlı Alanlar İmar Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Planlı Alanlar İmar Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik!

Planlı Alanlar İmar Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik 30842 sayılı Resmi gazetede yayımlandı.

BigChefs 15 yeni şube açmayı planlıyor!

Halen 61 şubesi bulunan BigChefs, bu yıl 15 yeni şube daha açmaya hazırlanıyor. Şirket ayrıca dijitalleşmeye de yatırım yapıyor. Kısa bir süre önce Vadi İstanbul restoranında dijital menüye geçen şirket, 2020'de bunu tüm Türkiye'deki şubelerine yaymayı planlıyor...

İhtiyacımız planlı ve mühendislik hizmeti almış bir yapılaşma!

AFAD Başkanı Güllüoğlu, "Afet yönetimi açısından başarılı bir örnek var. Umarım bu heyelanlar tekrarlanmaz ancak planlı ve mühendislik hizmeti almış bir yapılaşma bizim ihtiyacımız." dedi...

Aksaray Belediyesi'nden planlı imar yönetmeliğiyle ilgili açıklama!

Aksaray Belediyesi'nden planlı imar yönetmeliğiyle ilgili önemli açıklama yaptı. İşte Belediye'nin açıklaması...

Muhittin Böcek: Planlı, kimlikli ve kontrollü bir kent yaratacağım!

Millet İttifakı’nın Antalya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Muhittin Böcek yaptığı açıklamada, planlı, kimlikli, kontrollü bir kent yaratacağını söyledi.

Planlı Alanlar İmar Yönetmeliği'nde değişiklik yapıldı!

Planlı Alanlar İmar Yönetmeliği'ne yeni düzenleme yapıldı. Yönetmelikte bazı önemli esaslar yer aldı. Planlı Alanlar İmar Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Planlı Alanlar İmar Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından bugünkü 30701 sayılı Resmi Gazete'de Planlı Alanlar İmar Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik yayımladı. 

Büyükçekmece'ye metro müjdesi!

AK Parti Büyükçekmece Belediye Başkan Adayı Uysal, "Haliç Köprüsü'nde olan benzer bir sistemle Beylikdüzü-Büyükçekme hattında sorunlu olan bölgeyi yüzeyden geçirip halkımızı metroyla buluşturmayı planlıyoruz" dedi...

AK Parti'nin hedefi planlı kentleşme!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 31 Ocak tarihinde açıklayacağı AK Parti yerel seçim manifestosunda planlı kentleşme çerçevesinde imar bütünlüğü öne çıkacak. 

İsrail Batı Şeria'daki Yahudi yerleşim birimlerini genişletmeyi planlıyor!

İsrail yönetimi, işgal altındaki Batı Şeria'da yer alan yasa dışı Yahudi yerleşim birimlerine yaklaşık bin 300 ek konut inşa etmeyi planlıyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Caracas'ta cami inşa etmeyi planlıyoruz!

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro ortak basın toplantısı düzenledi. Toplantıda konuşan Erdoğan, "Venezuela'nın talebi üzerine Caracas'ta iki ülke dostluğuna yaraşır bir cami inşa etmeyi planlıyoruz" dedi.

çekme mesafesi planlı alanlar yönetmeliği Haberi

çekme mesafesi planlı alanlar yönetmeliği

Çekme mesafesi yönetmelik!

Çekme mesafesi mevzuatı ile ilgili yasal esaslar, Planlı Alanlar Tip İmar Yönetmeliği kapsamında veriliyor. 8 Eylül 2013 tarihinde yönetmelikte yapılan değişiklikler dahilinde çekme mesafesi hesaplamaları şu şekilde sıralanıyor:


Çekme mesafesi yönetmeliği:

Taban alanının imar parseli alanına oranıdır. Taban alanı kat sayısı, arazi eğimi nedeniyle tabii veya tesviye edilmiş zeminin üzerinde kalan tüm bodrum katlar ile zemin kat izdüşümü birlikte değerlendirilerek hesaplanır. Uygulama imar planında çekme mesafeleri verilip TAKS verilmemiş ise çekme mesafelerine, bina cephe hatlarına ve ilgili imar yönetmeliklerine göre uygulama yapılır.


MADDE 9- Aynı Yönetmeliğin 18 inci maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.


“Madde 18-Binalarda;

1) Ön bahçe ve yol kenarına rastlayan bahçe mesafeleri en az (5.00) m. dir.


2) Yan bahçe mesafesi en az 3.00 m.dir.


3) Arka bahçe mesafesi 28 inci maddedeki istisnalar...