30 / 04 / 2024

Çekmeköy askeri alan imar

Çekmeköy askeri alan imar

Çekmeköy'de daha önce Sarıgazi Askeri lojmanlarının yer aldığı hazine arazisine özel okul yapılacak.

Çekmeköy TRT Kampüs ve Film Platosu Alanı 1/5000 ve 1/1000 Ölçekli imar planı askıya çıkarıldı!

İstanbul İli Çekmeköy İlçesi Merkez Mahallesi TRT Kampüs ve Film Platosu Alanına ilişkin 1/5000 Ölçekli Nazım İmar Planı ve 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı askıya çıkarıldı.

İstanbul Arnavutköy'de 67 dönümlük askeri alan resmen imara açıldı! Ticari işletmeler inşa edilebilecek!

İstanbul Arnavutköy’de 67 dönümlük askeri alan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nca ticaret alanı olarak imara açıldı. İşte ayrıntılar...

Çekmeköy Taşdelen Rezerv Yapı Alanı 1/1000 ölçekli imar planı değişikliği askıda!

İstanbul İli, Çekmeköy İlçesi, Taşdelen Mahallesi, Rezerv Yapı Alanı ve Çevresi 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği askıya çıkarıldı.

Çekmeköy Kışlasına Çınarköy Evleri projesi: Bin 774 konut 141 villa 56 ticari alan yapılacak

Çekmeköy Kışlası olarak bilinen Şehit Onbaşı Azim Özdemir Kışlası tamamen boşaltıldı. Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş.’ye devredilen kışla arazisine Çınarköy Evleri projesi adı altında bin 774 konut, 141 villa ve 56 ticari alanın yapımına başlandı.

Çekmeköy Taşdelen Mahallesi Rezerv Yapı Alanı 1/5000 ölçekli ve 1/1000 ölçekli imar planı askıda!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının resmi internet sitesinde yer alan bilgilere göre, İstanbul İli, Çekmeköy İlçesi, Taşdelen Mahallesi, Rezerv Yapı Alanı ve Çevresine ilişkin 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı ve 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı askıya çıkarıldı.

İstanbul Çekmeköy'de son dakika imar değişikliği! Park alanı yapılaşmaya açıldı: Konut yapılacak!

İBB Meclisi'nin haziran ayı oturumlarında, Çekmeköy Ömerli Mahallesi'nde dikkatleri çeken bir plan değişikliği yapıldı. Buna göre park alanı yapılaşmaya açıldı.

Arnavutköy'de 754 bin metrekarelik askeri alanın imar planları değişti!

Arnavutköy'de TOKİ'ye ait it 754 bin metrekare büyüklüğünde askeri alan imara açıldı. Yeni imar planları Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından onaylandı. 

Çekmeköy Taşdelen'deki askeri araziye yapılaşma izni!

İstanbul Çekmeköy'de bulunan yaklaşık 860 bin metrekarelik eski askeri alan yeni konut alanı olarak ilan edildi. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın onayladığı plan ile  bölgede AVM, otel ve rezidans yapılabilecek. 

Emlak Konut GYO'dan Çekmeköy'e dev yatırım!

Emlak Konut GYO, Çekmeköy’de askeri alan sınırları içinde bulunan 312 bin 429 metrekarelik araziyi 937 milyon 289 bin TL bedel üzerinden satın almak için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile protokol imzaladı. 

Çekmeköy'de TRT’ye tahsis edilen arazi imara açıldı mı?

Çekmeköy’de orman ve askeri alan fonksiyonu bulunan TRT’ye tahsis edilmiş olan 453 dönümlük alan, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nca imara açıldı. Ormanlık arazinin 337 dönümüne “TRT Kampüsü ve Uluslararası İstanbul Film Platoları” yapılacak.

Çekmeköy Hamidiye'de park alanının imar planı tadilatı askıda!

Çekmeköy İlçesi, Hamidiye Mahallesi, 4017 parselin bitişiğinde yer alan park alanının bir kısmına ilişkin 1/5000 ölçekli plan tadilatı askıda...

Çekmeköy’deki 187 dönümlük askeri arazi için yeni imar planı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, İstanbul 6. İdare Mahkemesi’nin Çekmeköy’de bulunan 187 dönüm askeri arazinin yapılaşmaya açan imar planlarını iptal etmesine karşın söz konusu araziye ilişkin yeni imar planları hazırladı...

Yeşilköy'deki askeri alanın planına itiraz!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hazırlanan ve askıya çıkan 32 bin metrekarelik askeri alanın planı için Bakırköy Belediyesi itiraz edecek.

Çekmeköy askeri alan imar Haberi

Çekmeköy askeri alan imar

Sözcü gazetesinde yer alan habere göre, Çekmeköy’de yer alan 20 dönümlük askeri alan imara açıldı. Daha önce Sarıgazi Askeri lojmanlarının yer aldığı hazine arazisine özel okul yapılacak. Sarıgazi askeri lojmanları, 2012 tarihinde o dönem başbakan olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katıldığı kentsel dönüşüm töreninde dinamit kullanılarak yıkılmıl ve bu yıkım yöntemi Türkiye'de ilk kez uygulanmıştı.


İmara açılan Çekmeköy Taşdelen Mahallesi'ndeki maliye hazinesine ait 79 dönümlük arazi üzerinde daha önce Sarıgazi Askeri Lojmanları vardı. Zamanla eskiyen lojman binaları boşaltıldı ve yıkıldı. Ve hazine arazisi üzerindeki Milli Savunma Bakanlığı tahsisi de kaldırıldı. Maliye Bakanlığı, arazinin 20 dönümlük kısmını Akkanat Eğitim ve Sağlık Vakfı'na eğitim ve öğretim faaliyetlerinde kullanılmak üzere bir sene süreyle tahsis etti. Arazi vakfa 9 Şubat 2017'de teslim edildi.

ASKERİ...