09 / 05 / 2024

Çekmeköy gecekondu yıkımı

Çekmeköy gecekondu yıkımı

İstanbul'un Çekmeköy ilçesinde 2018'de İSKİ tarafından, derenin ıslah edileceği nedeniyle gecekonduların yıkımı yapıldı, fakat aynı yerde site inşa edildi. Çekmeköy'deki Farabi Sokak’ta yaşayan mağdur aileler, yaşadıklarını anlattı.

Sasa Yıkım Hafriyat İnşaat Nakliye Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Sasa Yıkım Hafriyat İnşaat Nakliye Ticaret Limited Şirketi Çekmeköy'de 500 bin TL sermaye bedeli ile Selahattin Açıkgöz tarafından kuruldu.

Çekmeköy Kışlasına Çınarköy Evleri projesi: Bin 774 konut 141 villa 56 ticari alan yapılacak

Çekmeköy Kışlası olarak bilinen Şehit Onbaşı Azim Özdemir Kışlası tamamen boşaltıldı. Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş.’ye devredilen kışla arazisine Çınarköy Evleri projesi adı altında bin 774 konut, 141 villa ve 56 ticari alanın yapımına başlandı.

Çekmeköy Kışlası’nın bir kısmı TRT’ye verildi!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın İstanbul'da yaptığı imar planı değişikliği, Çekmeköy Kışlası’nın bir bölümünün TRT’ye tahsis edildiğini ortaya çıkardı. Bakanlığın hazırladığı plan değişikliğine göre kışlanın içindeki 12 bin 345 metrekarelik alanda TRT, yeni alan kuracak.

Diyarbakır Bağlar'da 250 yapı için yıkım kararı!

Diyarbakır'da, yeni yerleşim yerlerinin açılmasıyla birlikte, Bağlar ilçesinde oturanlardan bazıları, çoğu gecekondu olan evlerini terk etti. Bağlar Belediyesi yetkilileri, tespit ettikleri 250 yapı için yıkım kararı verdi.

Ataşehir İmar İskan Blokları'nda yıkım ne zaman başlayacak?

TOKİ, İstanbul Ataşehir Şerifali Gecekondu Önleme Bölgesi'nde yer alan İmar İskan Blokları'nı kentsel dönüşüm kapsamında yıkıp yeniden inşa edecek. Peki söz konusu alanda yıkım ne zaman başlayacak?

Çekmeköy Kültür Merkezi'nin inşaatı başladı!

Çamlık Mahallesi’nde İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilecek olan Çekmeköy Kültür Merkezi’nin yapımı başladı.

Yzk Yıkım Hafriyat İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Yzk Yıkım Hafriyat İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi 20 bin TL sermaye ile bugün Çekmeköy'de Cem Öztürk ve Yılmaz Zencirkıran imzasıyla kuruldu.

Ankara'da dönüşüm kapsamında 4 bin 571 yıkım!

Ankara Büyükşehir Belediyesi, kentsel dönüşüm projeleri kapsamında, son 5 yılda 4 bin 571 gecekondu, bina ve metruk yapının yıkımını gerçekleştirdi.

Altındağ'da gecekondu yıkımı için belediyeye verilen yetki geri alındı!

11 yıldır atıl halde dönüşümü bekleyen İskitler'de yetki karmaşası yaşanıyor. Temmuz ayında bölgedeki gecekonduların yıkımı için Altındağ Belediyesi'ne verilen yetki geri alındı.

Altındağ'da 10 yıldır yıkım yapılıyor!

Altındağ Belediyesi, Önder ve Ulubey Mahallesi’nde kararlı yıkım çalışmasını sürdürüyor. Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, “Biz Altındağ’da ezber bozduk. 10 yıldır aralıksız yıkım yapmayı sürdürüyoruz. Üstelik bu sürede bir tek gecekondu yapımına dahi izin

Altındağ'da iki mahallede yıkım yapılıyor!

Altındağ Belediyesi, kısa süre önce Önder ve Ulubey mahallelerinde başladığı yıkım çalışmalarına devam ediyor. Başkan Tiryaki, "10 yıldır bir tek gecekondu yapımına izin vermedik" dedi.

İstanbul'da 7 askeri lojmanın yıkımını Akkaya İnşaat yapacak!

İstanbul Beykoz, Çatalca, Çekmeköy (Sarıgazi), Hadımköy, Tuzla, Şile, Üsküdar (Koşuyolu) İlçelerindeki Milli Savunma Bakanlığı’na ait toplam 48 adet binanın yıkım ihalesini Akkaya İnşaat aldı...

Çankaya Yıldızevler'de 4 gecekondu yıkımı için tebligat!

Çankaya Belediye Başkanlığı tarafından, Yıldızevler Mahallesi'nde yapımı planlanan otopark alanında yer alan 4 gecekondunun yıkımı için tebligat ilanı bugün 29270 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı...

Çekmeköy gecekondu yıkımı Haberi

Çekmeköy gecekondu yıkımı

İstanbul'un Çekmeköy ilçesinde 2018'de İSKİ tarafından, derenin ıslah edileceği nedeniyle gecekonduların yıkımı yapıldı, fakat aynı yerde site inşa edildi. 

Cumhuriyet Gazetesi'nden Kayhan Ayhan'ın haberine göre; dere bandında olmamasına rağmen konutları yıkılan mağdurlar, haklarına kavuşmak amacıyla başlattıkları nöbetlerinin 1055. gününü geçti. Mağdur sakinler, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’ndan İSKİ'ye ilişkin inceleme başlatılmasını talep ediyor.

Çekmeköy ilçesinde Merkez Mahallesi'ndeki Farabi Sokak’ta yer alan gecekondular, 2018'de İSKİ tarafından dere ıslahı sebebiyle yıkıldı. Yıkımı yapılan gecekonduların yer aldığı sokakta ise yeni siteler inşa edildi. Yaşananlara karşı tepkili olan Farabi Sokak'ta yaşayan mağdur aileler mücadelelerine dava açarak başladı. Dava esnasında mahkeme İSKİ’den proje sunmasını talep etti. Fakat İSKİ herhangi bir proje sunumu yapmadı. Buna rağmen İmar Barışı kapsamında yapı kayıt belgeleri de bulunan vatandaşların...