04 / 05 / 2024

Celeste Mota

Celeste Mota

Portekiz Ankara Büyükelçiliği Ekonomi ve Ticaret Müsteşarı Celeste Mota,Türkiyeli yatırımcıları Portekiz'e yatırıma çağırdı. Celeste Mota, Portekiz'in 10 milyon nüfuslu küçük bir ülke olarak görülmemesi gerektiğini söyledi.

Motaş Yapı İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Motaş Yapı İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Çekmeköy'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Zekai Oruçgüney tarafından kuruldu.

Sira Gayrimenkul Tekstil Medya Reklam Gıda Sanayi Ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Sira Gayrimenkul Tekstil Medya Reklam Gıda Sanayi Ve Dış Ticaret Limited Şirketi bugün Esenyurt'ta 200 bin TL sermaye bedeli ile Mustafa Ahmed Muthanna Al-Shamı, Osamah Ahmed    Muthanna Al-Shamı ve Ramzı Ahmed Mohammed Motaır ortaklığında kuruldu. 

Mota Yapı İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Mota Yapı İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Bakırköy'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Emel     Yegen tarafından kuruldu. 

Portekiz’de yaşam basın daveti 3 Temmuz'da!

Portekiz Büyükelçiliği Ticaret Müsteşarı Celeste Mota ve Libertas Uluslar arası Satış Direktörü Lisette de Almeida ev sahipliğinde detaylandıracak olan ‘Portugal for Living‘ etkinliği düzenleniyor. 

Malatya Kerpiç Konaklar'daki daire 10 yıllığına MOTAŞ'a verildi!

Malatya Büyükşehir Belediye Meclisi, Şubat Ayı toplantıları tamamlandı. İşte gündem maddeleri...

Malatya'da yeni ilçe ve köy garajı 2030'a kadar kiraya verildi!

Malatya Büyükşehir Belediye Meclisi Şubat ayı olağan toplantısı gerçekleşti. Toplantıda köy garajının 2030 yılına kadar kira karşılığı Malatya Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Hizmetlerine (MOTAŞ) verilmesi kabul edildi.

Malatya'daki yeni ilçe ve köy garajı MOTAŞ’a devredildi!

Malatya Büyükşehir Belediye Meclisi Şubat Ayı Toplantısı, 8 Şubat Çarşamba günü başladı. Toplantıda Malatya'daki yeni ilçe ve köy garajı MOTAŞ’a devredildi

Portekiz, Türkiye'yi yatırıma çağırdı!

Portekiz Ankara Büyükelçiliği Ekonomi ve Ticaret Müsteşarı Celeste Mota,Türkiyeli yatırımcıları Portekiz'e yatırıma çağırdı. Celeste Mota, Portekiz'in 10 milyon nüfuslu küçük bir ülke olarak görülmemesi gerektiğini söyledi.

Yapı Merkezi, Doğu Afrika’nın ilk hızlı tren hattını inşa ediyor!

Yapı Merkezi, Doğu Afrika’nın ilk hızlı tren hattını inşa etmeye başlıyor. Türkiye’den lider Yapı Merkezi ve Portekiz’den Mota-Engil’in oluşturduğu Ortak Girişim, Tanzanya’da inşa edilecek Darüsselam – Morogoro Demiryolu Projesi ihalesini kazandı.

Doğu Afrika’nın ilk hızlı tren hattını Yapı Merkezi inşa ediyor!

Türkiye’den lider Yapı Merkezi ve Portekiz’den Mota-Engil’in oluşturduğu Ortak Girişim, Tanzanya’da inşa edilecek Darüsselam – Morogoro Demiryolu Projesi ihalesini kazandı.

Uluslararası Troleybüs Sistemleri Çalıştayı 1-2 Ekim'de!

Uluslararası Toplu Taşımacılar Birliği (UITP) tarafından organize edilen ve Malatya Büyükşehir Belediyesi Ulaşım A.Ş. (MOTAŞ) ev sahipliğinde gerçekleştirilecek olan ‘Uluslararası Troleybüs Sistemleri Çalıştayı’ 1-2 Ekim tarihleri arasında yapılacak.

Malatya'da doğalgazlı otobüsün test sürüşü yapıldı!

Malatya Belediyesi Ulaşım Hizmetleri A.Ş.(MOTAŞ), kent içi ulaşımda kullanılmak üzere sıkıştırılmış doğalgaz ile çalışan otobüs modellerini incelemeye başladı. Bu çerçevede Temsa firmasının doğalgazlı otobüs modeli ile test sürüşü yapıldı...

Celeste Mota Haberi

Celeste Mota

Portekizli müsteşar Celeste Mota, ülkesinin Türkiye için Avrupa'ya anahtar konumunda olduğunu belirterek iş adamlarına çağrı yaptı.


AB ile vize muafiyeti ve gümrük birliği konuları uzun bir süredir tartışılırken Portekiz'den ilginç bir çağrı geldi. Portekiz Ankara Büyükelçiliği Ekonomi ve Ticaret Müsteşarı Celeste Mota, Türkiyeli yatırımcıları Portekiz'e yatırıma çağırdı.


Celeste Mota, iki ülkenin ticaret hacimlerindeki hareketin artmasına rağmen istenilen düzeyde henüz gelemediğine işaret ederek, Portekiz'in 10 milyon nüfuslu küçük bir ülke olarak görülmemesi gerektiğini söyledi.


Mota, Portekiz'in, Türkiye için Avrupa pazarına giriş kapısı olduğunu ifade etti. Ayrıca 250 milyon kişiden fazla Portekizce konuşulan pazar için de aynı durum söz konusu.


YABAN YATIRIMCIYA OTURMA İZNİ


Ülkesinin yabancı girişimcilere sağladıkları çalışma ve oturma izinleriyle yatırıma elverişli bir ülke olduklarını aktaran Mota, iki ülkenin ekonomik ve yaşam koşullarının benzediğini...