11 / 05 / 2024

Çelik Boru İmalatçıları Derneği kemal saraç

Çelik Boru İmalatçıları Derneği kemal saraç

Çelik Boru İmalatçıları Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Kemal Saraç yaptığı açıklamada ana hammaddeleri olan çeliğin yurtiçinden temininde sıkıntı çektiklerini, çelik ithalatındaki verginin kaldırılması gerektiğini söyledi

İhracatçılar açıkladı! Demir çelik sektörü 2024 yılına hedef koyamıyor

Türk demir çelik ve demirdışı metaller sektörünün dünyadaki rekabet gücünü kaybettiğini belirten Ege Demir ve Demirdışı Metallar İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Yalçın Ertan, ihracatta Avrupa’nın payının yüzde 43’ten yüzde 31’e gerilediğini açıkladı. İşte haberin ayrıntıları...

Deprem Profesörü uyardı: Çelik yapılara geçilmeli! İşte çelik yapıların özellikleri ve fiyat listesi

Deprem ülkesi olan Türkiye 6 Şubat'ta meydana gelen depremlerle bu gerçekle tekrardan yüzleşti. Uzman isimlerden peş peşe uyarılar gelmeye devam ediyor. Bu kapsamda Jeofizik Mühendisi Prof. Dr. Ahmet Ercan çelik yapıları önerdi.

Çelik ev nedir? Çelik ev yapılarının avantajları neler?

Son zamanlarda oldukça popüler olan çelik ev teriminin anlamı ve özellikleri merak ediliyor. Peki, Çelik ev vedir? Çelik ev yapılarının avantajları neler? İşte detaylar...

Vohal Çelik Metal İmalat İnşaat Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Vohal Çelik Metal İmalat İnşaat Ticaret Limited Şirketi bugün Tuzla'da 2 milyon TL sermaye bedeli ile Halil İbrahim Yumruk tarafından kuruldu.

 Konteyner evlere depremden sonra yüzde 30 zam geldi! Bir konteyner ev 95 bin liraya çıktı!

Deprem sonrası barınmak için çadıra göre çok daha uygun ve sağlıklı bir çözüm olan konteyner ev fiyatlarına yüzde 30 oranında zam geldiği ortaya çıktı. Peki konteyner ev fiyatları neden arttı? İmalatçılar ne diyor?

Stern Çelik Konstrüksiyon İmalat Montaj Hırdavat İş Güvenliği Ve Yapı Malzemeleri Ticaret Limited kuruldu!

Stern Çelik Konstrüksiyon İmalat Montaj Hırdavat İş Güvenliği Ve Yapı Malzemeleri Ticaret Limited Avcılar'da 1 milyon TL sermaye bedeli ile Cenk Başkan tarafından kuruldu.

Avcılar Çelik Konstrüksiyon Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Avcılar Çelik Konstrüksiyon Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Eyüpsultan’da Murat Avcılar tarafından kuruldu.

Anıl Dekorasyon Prefabrik Ve Çelik Yapılar İmalat İthalat İhracat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Anıl Dekorasyon Prefabrik Ve Çelik Yapılar İmalat İthalat İhracat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Esenyurt'ta 500 bin TL sermaye bedeli ile Nurten Turan tarafından kuruldu.

Demir çelik kuruluşları AB'nin anti damping vergisine itiraz etti!

Türkiye'de faaliyet gösteren demir çelik kuruluşları, AB'nin çelik ürünlere uyguladığı yüzde 7,6 zamma ilişkin itirazda bulundu. 

Steelkon Projects Uzay Kafes Sistemleri Ve Çelik Yapılar İnşaat Müh.Mimarlık Sanayi Limited Şirketi kuruldu!

Steelkon Projects Uzay Kafes Sistemleri Ve Çelik Yapılar İnşaat Müh.Mimarlık Sanayi Limited Şirketi Ümraniye'de 500 bin TL sermaye bedeli ile Hüseyin Aksungur tarafından kuruldu.

Çelik ihracatçıları ABD’den ek vergi zararının iadesini talep edecek!

Çelik İhracatçıları Birliği Başkanı Adnan Aslan yaptığı açıklamada "Trump’ın yüzde 25 oranındaki keyfi ek vergisinden ötürü ihracatçımız zarara uğradı. Zararın karşılanmasını talep edeceğiz." diye konuştu.

Çelik İhracatçıları Birliği'nden Avrupa'nın tutumuna eleştiri!

Çelik İhracatçıları Birliği (ÇİB) Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Aslan, Avrupa Birliği'nin (AB) Türkiye'den ithal edilen bazı çelik ürünlerinde damping yapılıp yapılmadığını belirlemek üzere başlattığı soruşturmayla ilgili konuştu....

Çelik ihracatçıları yeni pazarlara odaklandı!

Çelik İhracatçıları Birliği (ÇİB) Başkanı Adnan Aslan yaptığı açıklamada, yeni pazar arayışları doğrultusunda Güneydoğu Asya, Batı Afrika ve Latin Amerika bölgelerini radara aldıklarını dile getirdi.

Çelik Boru İmalatçıları Derneği kemal saraç Haberi

Çelik Boru İmalatçıları Derneği kemal saraç


Çelik sektöründe ithalata vergi tartışmaları sürüyor. Türkiye’ye Çin’den gelen ucuz çelik ürünlerinin yerli çelik üreticilerine zarar verdiği ve bu nedenle çelik ithalatına verginin artırılması gerektiği yönündeki açıklamalar sonrası, tersi bir talep de çelik boru sektöründen geldi. Çelik Boru İmalatçıları Derneği (ÇEBİD) Yönetim Kurulu Üyesi Kemal Saraç, Türkiye’deki yassı çelik imalatçılarından zamanında çelik temin edemediklerini ve bu nedenle hammadde sıkıntısı çektiklerini belirtti. Çelikte uygulanan yüksek ithalat vergileri nedeniyle de yurtiçi ve yurtdışı piyasalarda rekabet edemez duruma geldiklerini anlatan Saraç, çelik boru ithalatına verginin olmadığını, ancak çelik ithalatına yüzde 9-10’lara varan vergilerin uygulandığını ifade etti. Bitmiş ürün ithalatına verginin olmamasına karşın ürün hammaddesine ithalat vergisinin konmasının anlaşılabilir bir yanı olmadığını dile getiren Saraç, çelik hammaddesini alarak katma değerli bir ürün olan...