28 / 04 / 2024

 Konteyner evlere depremden sonra yüzde 30 zam geldi! Bir konteyner ev 95 bin liraya çıktı!

 Konteyner evlere depremden sonra yüzde 30 zam geldi! Bir konteyner ev 95 bin liraya çıktı!

Deprem sonrası barınmak için çadıra göre çok daha uygun ve sağlıklı bir çözüm olan konteyner ev fiyatlarına yüzde 30 oranında zam geldiği ortaya çıktı. Peki konteyner ev fiyatları neden arttı? İmalatçılar ne diyor?



 

Kahramanmaraş depreminin ardından bölgedeki depremzede vatandaşların en yakıcı ihtiyacı barınma olurken, çadır ve konteyner ev bulmakta ise hala güçlük yaşanıyor. Buna ek olarak bir olumsuzluk daha yaşandığı ortaya çıktı. Konteyner ev fiyatlarına önemli oranda  zam geldi.

Depremin ardından bölgeye gönderilmek üzere konteyner ev üretimi hız kesmeden devam ediyor. Binlerce depremzedenin yakıcı barınma ihtiyacının karşılanması için Ticaret Bakanlığı, prefabrik ev ve konteyner ev ihracatının  15 Şubat’tan başlamak üzere 3 ay süreyle yasaklandığını açıklamıştı.

İstanbul’da konteyner ev imalatı yapan iş yerleri gece gündüz çalışırken,  konteyner ev fiyatlarına depremden sonra yüzde 30 oranında zam geldiği ortaya çıktı.

 Konteyner evlere depremden sonra yüzde 30 zam geldi! Bir konteyner ev 95 bin liraya çıktı!

İmalatçılar, bu zammın nedeninin, deprem sonrasında ham maddeye ulaşmakta yaşanan güçlükler, işçilik maliyetleri ve, malzeme ücretlerindeki artışlar olduğunu ve  konteyner fiyatlarının deprem öncesine göre yüzde 20 ile 30 oranında artış gösterdiğini belirtiyor.

BİR KONTEYNER EV 95 BİN LİRAYA ÇIKTI

Üreticilerden alınan bilgilere göre konteyner ev almak isteyenlerin gözden çıkarması gereken miktar, şu an 95 bin TL artı KDV.  


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön