13 / 05 / 2024

 Konteyner evlere depremden sonra yüzde 30 zam geldi! Bir konteyner ev 95 bin liraya çıktı!

 Konteyner evlere depremden sonra yüzde 30 zam geldi! Bir konteyner ev 95 bin liraya çıktı!

Deprem sonrası barınmak için çadıra göre çok daha uygun ve sağlıklı bir çözüm olan konteyner ev fiyatlarına yüzde 30 oranında zam geldiği ortaya çıktı. Peki konteyner ev fiyatları neden arttı? İmalatçılar ne diyor?



Deprem öncesine göre yüzde 30’a varan oranda zamlanan konteyner evlerdeki bu artışın nedeni,  prefabrik ve konteyner ev imalatçısı Hakan Durmaz’a göre maliyetler…  

"Konteyner ev fiyatlarında yüzde 20-30 bandında hammadde ve işçilik kaynaklı fiyat artışı oldu" diyen Hakan Durmaz,  daha önce üretilen konteyner evlerin yarısının yurt dışına ihraç edildiğini, AFAD’ın ve Kızılay’ın belirlediği iki oda, mutfak ve tuvaletten oluşan konteyner tipinin bölgeye gönderildiğini kaydetti.

  Konteyner evlere depremden sonra yüzde 30 zam geldi! Bir konteyner ev 95 bin liraya çıktı!

Bölgeye gönderilen konteyner evlerin neredeyse tamamının bağışlarla hazırlandığını  anlatan Durmaz, “Dernekler, yardım kuruluşları, dernekler, kamu kurum ve kuruluşları ile özel sektörden yardım etmek isteyenler bizlere başvuruyor.  Bu belirlenen konteyner evin fiyatı  95 bin TL artı KDV'dir. Devletimiz, KDV indirimi yaptı. Personel yetmediği için yeni işçiler alarak eğitim verdik. Bu konteynerler, sadece bir kez  değil, daha sonra da kullanılabiliyor ve dört mevsim için de uygun” diye konuştu.

  Konteyner evlere depremden sonra yüzde 30 zam geldi! Bir konteyner ev 95 bin liraya çıktı!

HAMMADDE YOKLUĞU ALARM VERİYOR

Kahramanmaraş depreminden sonra fiyatların neden arttığına yönelik de açıklama yapan Durmaz, şunları söyledi:

 "Çelik, saç gibi ham madde temininde sorunlar yaşanıyor. Çünkü deprem bölgesindeki çelik imalatçılarının bazıları faaliyetini durdurmak zorunda kaldı ve onlar da işçi bulma sorunu yaşıyor. Bu hızla konteyner imalatına devam edersek fiyatlar artabilir, bundan da kötüsü üretim durabilir. Deprem bölgesine gönderilen evlerin ham maddelerine de 3-4 ay ihracat yasağı konulursa, biz tedarik süresinde problem yaşamayız. Biz imalatçılar olarak, prefabrik ve konteynere dair ham madde ihracatını da kısa bir süreli de olsa ara verilmesini istiyoruz.  Konteyner ev sektöründe yüzde 20 ile yüzde 30 arasında fiyat artışı meydana geldi. Bu da ham madde, işçilik kaynaklı.  Deprem bölgesine gönderilen modelimiz 80-85 bin TL'ydi, 95 bin TL olarak değişti."

 Altın borcu olan bu ara günü gününe takip etsin... Uzmanlar o ihtimale karşı peş peşe uyardı!

Tek yol EYT değil ! Bunları yapan hem erken emekli oluyor, hem yüksek aylık alıyor!

İşsiz kalan 10 binlerce vatandaşın yüzü gülecek... 6 bin TL’ye kadar işsizlik maaşı yatıyor!

 Aile Bakanlığı açıkladı… Mart’ta hesaplara yatıyor! 12 ay boyunca tam 1.250 lira ödenecek


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön