05 / 05 / 2024

Çelik ihracat oranları

Çelik ihracat oranları

Küresel rekabet koşullarının ağırlaşması Türk çelik sektörünü zorlamaya devam ediyor. Bu şartlara son dönemde hammadde ve ürün fiyatlarındaki düşüş de eklenince çelik ihracatındaki gerilemenin önüne geçilemiyor.

Borsa İstanbul’da ihracat oranı yüzde 70’in üzerinde olan şirketler! İşte Şubat 2024 listesi

Borsa İstanbul’da işlem gören ve ihracat oranlarıyla öne çıkan şirketler karlılıklarıyla da dikkat çekiyor. Borsa İzinde X Sosyal medya hesabından ihracat oranı yüzde 70’in üzeride olan şirketlerin listesini paylaştı.

Demir-çelik sektörleri 2023'ün ilk yarısında ihracatın yüzde 12,7'sini üstlendi! Demir fiyatları 27 Temmuz 2023!

Demir-çelik sektörleri Haziran'da Türkiye ihracatına 2,3 milyar dolarlık destek verirken 2023'ün ilk 6 ayında ise 13,6 milyar dolarlık ihracata imza atan sektörler, küresel talepteki durgunluğa rağmen Türkiye ekonomisine önemli katkı sağladı.

Çelik sektörünün ihracat kaybı yüzde 50’yi bulabilir! Sektörden son dakika talebi geldi! 

Çelik sektörünün ihracat kaybında artış yaşanıyor. Yüzde 50 ihracat kaybıyla yılı kapatmaya hazırlanan sektör, enerjide fiyatların rekabet edilebilir seviyelere gelmesi talebinde bulundu. 

Çelik üretimi ve ihracatı Ekim ayında sert düştü

Türkiye Çelik Üreticileri Derneği'nden yapılan açıklamada yüksek enerji maliyetleri ve resesyondaki Avrupa pazarı nedeniyle çelik ihracatında daralmanın devam ettiği belirtilirken Hindistan'ın ise hem iç pazarda hem de yurtdışı pazarlarda etkinliğini artırdığı ifade edildi.

Sanayiciler uyardı! Çelik üretimi ve ihracatı geriliyor

Türkiye Çelik Üreticileri Derneği (TÇÜD), elektrik ve doğalgaza yapılan zamlar nedeniyle uluslararası alanda rekabet güçlerinin gerilediğini açıkladı, Dernekten yapılan açıklamada çelik ihracatında ve üretiminde yaşanan düşüşe işaret edildi. Açıklamada elektrik ve doğal gaz faturalarının çelik sektö

Cold Formed Çelik Yapı Mühendislik İthalat İhracat İmalat Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Cold Formed Çelik Yapı Mühendislik İthalat İhracat İmalat Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi bugün Tuzla'da Hatice Eriş tarafından kuruldu.

Güney Kiraz İnşaat Taahhüt İthalat İhracat Demir Çelik Nalburiye Madencilik Boya San.Ve Tic.Ltd.Şti. kuruldu!

Güney Kiraz İnşaat Taahhüt İthalat İhracat Demir Çelik Nalburiye Madencilik Boya San.Ve Tic.Ltd.Şti. Silivri'de İsmail Güney ve Ramazan Kiraz ortaklığında kuruldu. 

Anıl Dekorasyon Prefabrik Ve Çelik Yapılar İmalat İthalat İhracat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Anıl Dekorasyon Prefabrik Ve Çelik Yapılar İmalat İthalat İhracat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Esenyurt'ta 500 bin TL sermaye bedeli ile Nurten Turan tarafından kuruldu.

Demir ve çelik sektöründe ana gündem yeşil mutabakat!

Sanayi üretiminde kritik öneme sahip demir-çelik sektörü, pandemi koşullarına en hızlı adapte olan sektörlerden biri oldu. 2022 yılında ihracat odaklı büyümeye devam edecek olan sektörün ana gündemini ise Yeşil Mutabakat'a uyum oluşturacak.

Çelik ihracatı Eylül'de zirve yaptı!

Türkiye’nin toplam ihracatı eylül ayında yıllık bazda yüzde 30 artışla 20,8 milyar dolara yükseldi. Çelik sektörü, 2,6 milyar dolarlık ihracatla sektörler arasında ilk kez zirvede yer aldı.

Türk çelik sektöründe ihracat ivmelendi!

Hızlı aksiyon alma kabiliyetiyle Türk çelik sektörü, Çin’in çekilmesiyle meydana gelen ihracat fırsatını en iyi şekilde değerlendirebildi ve Uzak Doğu ve Güneydoğu Asya pazarlarını tekrar kazandı.

Çakırbeyli Çelik İnşaat Mühendislik İthalat İhracat Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Çakırbeyli Çelik İnşaat Mühendislik İthalat İhracat Sanayi Ticaret Limited Şirketi Sarıyer’de  500 bin TL sermaye bedeli  ile Fares Çakırbeyli tarafından kuruldu.

Türk çelik sektörü hareketleniyor!

Türk çelik sektörü temsilcileri sektöre ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Çin’in çelik ürün ihracatında vergi yardımını bitirmesi, Türk çelik sektörünü nasıl etkileyecek?

Çelik ihracat oranları Haberi

Çelik ihracat oranları

Küresel rekabet koşullarının ağırlaşması Türk çelik sektörünü zorlamaya devam ediyor. Bu şartlara son dönemde hammadde ve ürün fiyatlarındaki düşüş de eklenince çelik ihracatındaki gerilemenin önüne geçilemiyor. 


Çelik İhracatçıları Birliği verilerine göre; Türk çelik sektörü yılın sekiz aylık dönemini değerde yüzde 22,9 düşüş ile 6,9 milyar dolar, miktarda ise yüzde 8,4 düşüş ile 10,8 milyon ton ihracat ile kapattı.


Çelik İhracatçıları Birliği, 2015 yılı Ocak-Ağustos dönemi ihracat verilerini açıkladı. Türkiye’nin çelik ihracatı sekiz ayda geçen yılın aynı dönemine kıyasla değer bazında yüzde 22,9 düşüş ile 6,9 milyar dolar olurken, miktar bazında ise yüzde 8,4 azalış ile 10,8 milyon ton olarak gerçekleşti. Çelik fiyatlarında küresel ölçekte yaşanan düşüş eğilimi, değer bazındaki kayıpların en temel nedenini oluşturuyor.


Çelik sektörünün direkt ihracatına diğer birliklerin faaliyet alanına...