18 / 07 / 2024

çelik ihracatı 2018

çelik ihracatı 2018

Türkiye'nin ham çelik üretimi, yılın 9 ayında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 0,9 artış ile 28 milyon ton olduğu belirtildi. 

Demir-çelik sektörleri 2023'ün ilk yarısında ihracatın yüzde 12,7'sini üstlendi! Demir fiyatları 27 Temmuz 2023!

Demir-çelik sektörleri Haziran'da Türkiye ihracatına 2,3 milyar dolarlık destek verirken 2023'ün ilk 6 ayında ise 13,6 milyar dolarlık ihracata imza atan sektörler, küresel talepteki durgunluğa rağmen Türkiye ekonomisine önemli katkı sağladı.

Çelik sektörünün ihracat kaybı yüzde 50’yi bulabilir! Sektörden son dakika talebi geldi! 

Çelik sektörünün ihracat kaybında artış yaşanıyor. Yüzde 50 ihracat kaybıyla yılı kapatmaya hazırlanan sektör, enerjide fiyatların rekabet edilebilir seviyelere gelmesi talebinde bulundu. 

Çelik üretimi ve ihracatı Ekim ayında sert düştü

Türkiye Çelik Üreticileri Derneği'nden yapılan açıklamada yüksek enerji maliyetleri ve resesyondaki Avrupa pazarı nedeniyle çelik ihracatında daralmanın devam ettiği belirtilirken Hindistan'ın ise hem iç pazarda hem de yurtdışı pazarlarda etkinliğini artırdığı ifade edildi.

Sanayiciler uyardı! Çelik üretimi ve ihracatı geriliyor

Türkiye Çelik Üreticileri Derneği (TÇÜD), elektrik ve doğalgaza yapılan zamlar nedeniyle uluslararası alanda rekabet güçlerinin gerilediğini açıkladı, Dernekten yapılan açıklamada çelik ihracatında ve üretiminde yaşanan düşüşe işaret edildi. Açıklamada elektrik ve doğal gaz faturalarının çelik sektö

Çelik ihracatı Eylül'de zirve yaptı!

Türkiye’nin toplam ihracatı eylül ayında yıllık bazda yüzde 30 artışla 20,8 milyar dolara yükseldi. Çelik sektörü, 2,6 milyar dolarlık ihracatla sektörler arasında ilk kez zirvede yer aldı.

Türk çelik sektöründe ihracat ivmelendi!

Hızlı aksiyon alma kabiliyetiyle Türk çelik sektörü, Çin’in çekilmesiyle meydana gelen ihracat fırsatını en iyi şekilde değerlendirebildi ve Uzak Doğu ve Güneydoğu Asya pazarlarını tekrar kazandı.

Çelik ihracatçıları AB kararını bekliyor!

Avrupa Birliği'nin koyduğu kotalar nedeniyle çelik ihracatında ilk altı ayda 1 milyar dolarlık kayıp yaşandı. Türkiye, kısıtlamaların kaldırılması için girişimde bulunurken, alternatif pazarlar olarak Güneydoğu Asya, Batı Afrika ve Latin Amerika öne çıkıyor.

Çelik ihracatçıları ABD’den ek vergi zararının iadesini talep edecek!

Çelik İhracatçıları Birliği Başkanı Adnan Aslan yaptığı açıklamada "Trump’ın yüzde 25 oranındaki keyfi ek vergisinden ötürü ihracatçımız zarara uğradı. Zararın karşılanmasını talep edeceğiz." diye konuştu.

Çelik İhracatçıları Birliği'nden Avrupa'nın tutumuna eleştiri!

Çelik İhracatçıları Birliği (ÇİB) Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Aslan, Avrupa Birliği'nin (AB) Türkiye'den ithal edilen bazı çelik ürünlerinde damping yapılıp yapılmadığını belirlemek üzere başlattığı soruşturmayla ilgili konuştu....

Adnan Aslan: Çelik ihracatı Nisan'da yüzde 35 düştü, üretime ara verilebilir!

ÇİB Başkanı Adnan Aslan, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının etkisiyle sektör ihracatının Nisan'ın ilk 20 gününde yüzde 35 civarı gerilediğini belirtti...

Çelik ihracatçıları yeni pazarlara odaklandı!

Çelik İhracatçıları Birliği (ÇİB) Başkanı Adnan Aslan yaptığı açıklamada, yeni pazar arayışları doğrultusunda Güneydoğu Asya, Batı Afrika ve Latin Amerika bölgelerini radara aldıklarını dile getirdi.

10 yılda 7,32 milyar dolarlık inşaat seramikleri ihracatı yapıldı!

Türkiye Seramik Federasyonu tarafından hazırlana rapora göre, 2009-2018 dönemlerini kapsayan 10 yıllık süre zarfında, 7,32 milyar dolarlık inşaat seramikleri ihracatı yapıldı.

Çelik üretimine 'Güney' damgası!

ABD'nin uyguladığı ek ithalat vergileri nedeni ile 2018'de zor bir dönem geçiren çelik sektörü, pek çok sektörde olduğu gibi iç pazarda yaşanan daralmayı ihracat ile aşmayı planlıyor. Bu noktada dev yatırımlara ev sahipliği yapan Güney illerinin potansiyeli iştah kabartıyor...

çelik ihracatı 2018 Haberi

çelik ihracatı 2018

Türkiye'nin ham çelik üretimi, yılın 9 ayında geçen yılın aynı dönemine göre, yüzde 0,9 artarak 28 milyon ton olarak gerçekleşti. Üretimdeki yavaşlamada, inşaat sektöründe kullanılan uzun ürünlerin tüketimindeki azalış önemli rol oynadı.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre Türkiye Çelik Üreticileri Derneği Genel Sekreteri Veysel Yayan yılın ilk yarısında çelik üretiminde artış yaşandığını, ikinci yarının başından itibaren ise üretimde duraklama gözlendiğini dile getirdi. 

Eylül ayında üretimin geçen yılın aynı ayına göre yüzde 5,9 azaldığını dile getiren Yayan, bu gelişmenin etkisiyle yılın 9 ayındaki üretimin yıllık bazda yüzde 0,9 artışla sınırlı kaldığını söyledi. 

İnşaat sektöründe yaşanan duraklamanın bu sektöre yönelik çelik üretimini de etkilediğini ifade eden Yayan, sözlerine şöyle devam etti:

"Devlet, altyapı yatırımlarını önemli ölçüde durdurdu. Müteahhitler, yeni bina inşa etmek yerine mevcut...