05 / 05 / 2024

çelik ihracatı yapılan ülkeler

çelik ihracatı yapılan ülkeler

Çelik İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Namık Ekinci, "Ürünlerimizin kalitesi ve uygun fiyat politikamız ile dünyanın dört bir yanından talep görüyoruz. Yaklaşık 200 ülkeye yaptığımız ihracat bunun en önemli göstergesi" dedi....

GAP yatırımları bölge ihracatını 28'e katladı! Yapılan yatırımlar 14 milyar doları aştı

GAP kapsamında tarımdan sanayiye, ulaşımdan yenilenebilir enerjiye çeşitli sektörlerde 34 senedir bölgenin kalkınması için destek verilmekte. Bölge illerinin 2000 yılında 503,5 milyon dolar olan ihracatı, GAP kapsamında yapılan yatırımlar ile 14 milyar doları geçti. İşte haberin detayları...

Yılın ilk çeyreğinde en çok ihracat yapılan ülkeler belli oldu!

Türkiye'nin 2023 yılının ilk çeyreğinde ülkeler bazında yaptığı ihracat 54,3 milyar dolara çıkarken, en fazla dış satım ise 4,9 milyar dolarla Almanya ve 2,97 milyar dolarla ABD'ye yapıldı.

Türk Yapı Malzemeleri Sektörü en fazla ihracatı ABD ve İsrail’e yaptı!

Türk Yapı Malzemeleri Sektörü Başkanı Serdar Urfalılar, en fazla ihracat yapılan ülkelerin ABD, İsrail, Almanya, Irak ve İngiltere olduğunu söyledi.

Antalya'da 1999 öncesi yapılan 40 bin bina risk altında!

Akdeniz Üniversitesi’nden Doç. Dr. Ramazan Özçelik, Antalya’da birinci derece deprem bölgesinde 290 bin kişinin yaşadığını  ve 1999 öncesi yapılan 40 bin binanın risk altında olduğunu söyledi...

Konutta yapılan teşvikler satışları artıracak!

AVEB Proje Danışmalık Kurucusu Burçin Çelik, konut sektöründe yapılan teşviklerin konutta yapılan satışları artıracağını söyledi..

Team Steelart Çelik ve Yapı Elemanları İnşaat Enerji Turizm İthalat İhracat Anonim Şirketi kuruldu!

Team Steelart Çelik ve Yapı Elemanları İnşaat Enerji Turizm İthalat İhracat Anonim Şirketi, Ersen Serin Yönetim Kurulu Başkanlığı ve Melek Gösterişli Yönetim Kurulu Üyeliği'nde 50 bin TL sermaye ile 14 Nisan'da Kadıköy'de kuruldu.

Türkiye'den Çin'e yapılan doğal taş ihracatı azalıyor!

Türkiye’de yapılan protesto ve saldırıların ardından Çin’den ilk tepkiler geliyor. Çinli mermer, maden alıcısı firmalar Türkiye’ye gelmekten vazgeçiyor.

Yapısal çelik ihracatında 1.5 milyon dolar hedefleniyor!

Türk Yapısal Çelik Derneği (TUCSA) Yönetim Kurulu Başkan Vekili H. Yener Gür'eş, Yapısal çelik ihracatında 2014 yılı beklentisinin 1.5 milyar dolar olduğunu söyledi..

Kocaeli'den 11.4 milyar dolarlık ihracat yapıldı!

Sanayi kenti Kocaeli, yılın 11 aylık döneminde 11,4 milyar dolarlık ihracata imza attı. Kentten yapılan ihracatın yaklaşık yüzde 75'ini kimya ve otomotiv firmaları gerçekleştirdi

E-ticarette yapılan harcamalar 33 milyar TL'yi buldu!

E-ticarette kredi kartıyla yapılan harcamalar altı ayda 33 milyar lirayı buldu. Bankalararası Kart Merkezi (BKM) verilerine göre, e-ticarette, 2013'ün ilk 6 ayında kredi kartıyla 23 milyar 678 milyon liralık harcama yapılmıştı.

1939 yılında açılışı yapılan Gazi Köprüsü 2 milyon 300 bin liraya mal olmuş!

1936 yılında inşası başlanan Gazi Köprüsü yani Atatürk Köprüsü 1939 yılında hizmete açılmış.25 metre eni, 478 metre uzunluğunda yapılan köprü 2 milyon 300 bin liraya mal olmuş.

Kredi faiz desteği anlaşması yapılan bankalar!

6306 sayılı kentsel dönüşüm kanunu gereğince, riskli olarak tespit edilen ve yıkılan binalardaki maliklere devlet kira ve kredi konusunda destek sağlıyor. Peki, kredi faiz desteği anlaşması yapılan bankalar hangileridir?

Ege Bölgesi'nden 2014'ün ilk yarısında 9.5 milyar dolarlık ihracat yapıldı!

Türkiye'nin ihracatta Marmara Bölgesi'nden sonra ikinci bölgesi konumundaki Ege Bölgesi'nden 2014 yılının ilk yarısında yapılan ihracat, 2013 yılının Ocak – Haziran dönemine göre yüzde 8'lik artışla 9 milyar 480 milyon 40 bin dolara ulaştı.

çelik ihracatı yapılan ülkeler Haberi

çelik ihracatı yapılan ülkeler


Ekinci, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türk çelik ihracatçılarının dünyanın pek çok yerinde iş yaptığını söyledi.


Uluslararası alanda sektörel bağlantılar kurduklarını belirten Ekinci, en son Ekonomi Bakanlığı ile Kenya alım heyetini ağırladıklarını ifade etti. 


Türk çelik ihracatçılarının, 1 milyon tonluk Kenya pazarında iş yapabilecek kapasiteye sahip olduğunu aktaran Ekinci, şöyle konuştu:


"Kenya, 2012'de 1 milyon 33 ton çelik ithalatının sadece 65 bin 899 tonunu Türkiye'den temin etti. Türk çelik sektörü, Afrika'daki potansiyel pazarlarla ilgili çalışmalarına devam ediyor. Kenyalı büyük çelik şirketlerinin temsilcilerine Türkiye'nin kapasitesi anlatıldı ve İskenderun Demir Çelik ve çeşitli fabrikalar ziyaret edildi. Geçen yıl ise Türk temsilcileri Kenya-Nairobi ve Mombasa'yı ziyaret ederek 760 görüşme gerçekleştirmiş ve yeni işbirlikleri için adım atmıştı."


Ekinci, Kenya'nın özellikle etrafındaki pek çok komşu ülkesinin denize açılan kapısı...