26 / 07 / 2024

çelik ihracatında artış

çelik ihracatında artış

Çelik İhracatçıları Birliği verilerine göre sektör, ilk altı ayda 7,5 milyar dolar ve 10 milyon ton ihracat gerçekleştirdi...

İslam Memiş, gram altında artık yalnızca bu kazandırır diyerek açıkladı!

Yaptığı her açıklama dikkat çeken Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş şimdi de gram altında artık yalnızca bu kazandırır diyerek duyurdu.

İsrail'e yönelik ihracatında getirilen kısıtlamalar konut sektörünü nasıl etkileyecek?

İsrailli iş adamları, Türkiye'nin İsrail'e yönelik ihracatında getirilen kısıtlamaların, emlak ve kira fiyatlarında artışa neden olabileceği konusunda uyarıda bulundu.

Arkadaşla konut alanların ve ‘Guppies’lerin sayısında artış!

Birleşik Krallık medyasının geniş yer verdiği Zoopla anketinin sonuçlarına göre arkadaşla konut alanların ve ‘Guppies’lerin sayısında artış yaşandı.

Opel, elektrikli araç satışlarını yüzde 22 oranında artırdı...

Opel'in elektrikli araç satışlarını, geçen sene bir önceki seneye göre yüzde 22 oranında artırdığı kaydedildi. 

ATEM Başkanı Akçam emlak ilanı platformları için talepte bulundu! Yüzde 5 ile 10 arasında artış yapılmalı!

ATEM Başkanı Hakan Akçam, piyasa koşullarını göz önüne alınarak mülk sahiplerini de zor durumda bırakmadan ilan platform sayfalarındaki satılık veya kiralık ilanlar için maksimum yüzde 5 ile yüzde 10 oranında artış yapılmasına izin verilmesi gerektiğini kaydetti. 

Türk demir-çelik sektörü Avrupa’da toparlanmaya başladı

Türkiye demir-çelik sektörü, Afrika pazarındaki istikrarlı büyümesini devam ettirirken Avrupa pazarında da toparlanmaya başladığı kaydedildi. Türkiye’nin 2023 senesi Ekim ayı ihracatı yüzde 7,4 otranında artış ile 22,9 milyar dolar olarak gerçekleşti. İşte haberin ayrıntıları...

Türkiye’nin petrol ithalatında artış! Haziranda yüzde 15,2 arttı!

Türkiye'nin toplam petrol ve petrol ürünleri ithalatında artış yaşandı. Buna göre, petrol ithalatı haziran ayında 2022’nin aynı ayına nazaran yüzde 15,2 artarak 4 milyon 826 bin 16 ton olarak kayıtlara geçti.

Yüksek kiralar prefabrik çelik evlere ilgiyi artırdı!

Karmod Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Çankaya yaptığı açıklamada yüksek kiraların prefabrik çelik evlere ilgiyi artırdığını söyledi.

Türkiye asansör ihracatında dünyada 9’ncu sırada!

Asansör ihracatında dünyanın en iyileri arasında yer alan Türkiye, asansördeki 195 milyon dolarlık ihracatıyla dünyada 9’ncu sırada yer alıyor. Türkiye, asansör sektöründe yakın coğrafyalara ihracatla büyük ivme yakaladı.

Emtia piyasasında artış tam gaz! Altın, paladyum, Brent petrol, buğday, pirinç... Hepsi değerlendi!  

Emtia piyasasında artışlar geçtiğimiz hafta da tüm hızıyla sürdü. Altın, paladyum, Brent petrol, buğday, pirinçte değer kazançları tek tek açıklandı. İşte ayrıntılar...

Çekici ihracatında rekor! Yüzde 51 arttı!

Türkiye'den yapılan çekici ihracatında adeta rekor kırıldı. 2023’ün ilk 6 ayında 1 milyar 123 milyon 230 bin dolarlık çekici ihracatı gerçekleştirildi.

Yaş meyve ve sebze ihracatında yüzde 17'lik artış!

Türkiye'nin 2023'ün ilk yarısında yüzde 17 artışla 1,69 milyar dolarlık yaş meyve sebze ihraç edildiği bildirdi. İşte detaylar...

Mücevher ihracatında büyük artış! 3 milyar doları aştı

Mücevher ihracatında, haziran ayında geçen yılın aynı dönemine kıyasla büyük artış yaşandı. Buna göre mücevher artışı haziran ayında 13,10 artışla 3 milyar 50 milyon dolara ulaştı.

çelik ihracatında artış Haberi

çelik ihracatında artış


Dünya ekonomisinde yaşanan durgunluk, küresel pazarlardaki talebin yavaşlaması ve birim fiyatlarındaki düşüş çelik ihracatını da etkiledi. Çelik İhracatçıları Birliği verilerine göre sektör, ilk altı ayda 7,5 milyar dolar ve 10 milyon ton ihracat gerçekleştirdi. Türkiye ekonomisinin en güçlü sektörleri arasında yer alan çelik sektörü, 2013 yılının ilk yarısında Türkiye genel ihracatı içindeki dördüncülüğünü korudu.


Çelik İhracatçıları Birliği tarafından açıklanan 2013 yılı ilk altı ay verilerine göre; Türkiye’nin çelik ihracatı değer bazında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 7 gerileme ile 7,5 milyar dolar olarak gerçekleşti. Gerilemenin en önemli sebebi ise dünya emtia birim fiyatlarında yaşanan genel düşüş. Uluslararası pazarlardaki talep daralmasıyla aynı dönemde miktar bazında da yüzde 0,5’lik bir azalma yaşandı ve 10 milyon ton çelik mamulleri ihracatı yapıldı.  


Çelik...