05 / 05 / 2024

çelik ithalat

çelik ithalat

Bir yanda tekelleşmenin yaygın olduğu, rekabet ortamının yaratılması üzerine çalışmalar yürüten Güney Afrika Cumhuriyeti. Diğer yanda ticaretten çok yatırım bekleyen Angola...

Kaiserbau Saj Çelik Gıda Otomotiv İthalat İhracat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Kaiserbau Saj Çelik Gıda Otomotiv İthalat İhracat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Büyükçekmece'de 1 milyon 500 bin TL sermaye bedeli ile Abit Çeliktenyıldız, Jeesica Marrufo ve Songül Öztürk ortaklığında kuruldu.

DTÖ ABD'yi haksız buldu Türkiye lehine karar verdi. Türk çelik üreticilerine müjde

Dünya Ticaret Örgütü (DTÖ),  ABD eski Başkanı Donald Trump’ın, aralarında Türkiye’nin de bulunduğu ülkelerden çelik ve alüminyum ithalatına getirdiği ek gümrük vergilerinin küresel ticaret kurallarına aykırı buldu ve Türkiye'nin lehinde karar verdi.

Cold Formed Çelik Yapı Mühendislik İthalat İhracat İmalat Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Cold Formed Çelik Yapı Mühendislik İthalat İhracat İmalat Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi bugün Tuzla'da Hatice Eriş tarafından kuruldu.

Türkiye'den Rusya ve Çin'den gelecek çelik ithalatında damping önlemi

Türkiye, Çin ve Rusya'dan ülkeye sokulacak çelik ürünlerinde yaılabilecek dampinge karşı önlem almaya karar verdi. Söz konusu karara ilişkin tebliğ Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Güney Kiraz İnşaat Taahhüt İthalat İhracat Demir Çelik Nalburiye Madencilik Boya San.Ve Tic.Ltd.Şti. kuruldu!

Güney Kiraz İnşaat Taahhüt İthalat İhracat Demir Çelik Nalburiye Madencilik Boya San.Ve Tic.Ltd.Şti. Silivri'de İsmail Güney ve Ramazan Kiraz ortaklığında kuruldu. 

Anıl Dekorasyon Prefabrik Ve Çelik Yapılar İmalat İthalat İhracat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Anıl Dekorasyon Prefabrik Ve Çelik Yapılar İmalat İthalat İhracat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Esenyurt'ta 500 bin TL sermaye bedeli ile Nurten Turan tarafından kuruldu.

Çakırbeyli Çelik İnşaat Mühendislik İthalat İhracat Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Çakırbeyli Çelik İnşaat Mühendislik İthalat İhracat Sanayi Ticaret Limited Şirketi Sarıyer’de  500 bin TL sermaye bedeli  ile Fares Çakırbeyli tarafından kuruldu.

Hakyap İnşaat Çelik İthalat Sanayi Ticaret Limited Şirketi İstanbul Sultangazi Şubesi açıldı!

Hakyap İnşaat Çelik İthalat Sanayi Ticaret Limited Şirketi İstanbul Sultangazi Şubesi bugün Sultangazi'de 2 milyon 500 bin TL sermaye bedeli ile Halit Kollik tarafından açıldı.

Bazı demir çelik ürünlerinin ithalatına ilişkin geçici vergide süre uzatımı!

Bazı demir çelik ürünlerinde uygulanan ve geçici olarak artırılan gümrük vergilerinde süre uzatımlarına gidildi.

Demir çelik ürünlerindeki vergi artışından üreticiler memnun!

Türkiye Çelik Üreticileri Derneği Genel Sekreteri Veysel Yayan, inşaat çeliği ürünlerinin ithalatında vergi artışı yapılmasından memnun olduklarını ifade etti. Yayan, önlemlerin etkisiyle otomotiv, beyaz eşya ve inşaat gibi sektörlerde çelik tüketiminin arttığını belirtti...

Bazı demir çelik ürünlerinin ithalatına geçici vergi!

Bazı demir çelik ürünlerine uygulanan gümrük vergilerinin 3 ay süreyle geçici olarak artırılması için karar verildi.

Eliza İnşaat Çelik Hırdavat İhracat İthalat ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Eliza İnşaat Çelik Hırdavat İhracat İthalat ve Ticaret Limited Şirketi Avcılar'da 50 bin TL sermaye bedeli ile Yusuf Apaydın tarafından kuruldu. 

AB'deki çelik önerisi Türkiye'yi de etkileyecek!

Avrupa Birliği çelik ithalatı kotalarındaki artışı 1 Ekim 2019 tarihinden itibaren yüzde 5'ten yüzde 3'e düşürmeyi planlıyor. Analistler ise bu önerinin Avrupa'ya yüksek miktardan çelik ithal eden Türkiye'yi etkileyebileceğini belirtiyor.

çelik ithalat Haberi

çelik ithalat

Çelik İhracatçıları Birliği, Türk çelik sektörünü dünya pazarlarında tanıtmak ve sürdürülebilir pazar payını artırmak amacıyla organize ettiği ticaret heyetlerine Güney Afrika Cumhuriyeti ve Angola’yı da ekledi. Ekonomi Bakanlığı desteği ile pazara giriş desteği kapsamında gerçekleştirilen heyete; Türkiye’den Ekonomi Bakanlığı İhracat Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Özgür Çelikel ve Çelik İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Namık Ekinci başkanlığında Türk çelik sektöründen 17 firma katıldı.

Güney Afrika’dan 40 firma ve Angola’dan 11 çelik sektörü temsilcisi ile heyete katılan firmalar arasında ikili görüşmeler gerçekleştirildi.

Güney Afrika Cumhuriyeti Türkiye’den yeni yatırım bekliyor…

Güney Afrika ile başlayan ticaret heyeti resmi platformda Güney Afrika Cumhuriyeti Kalkınma Bakanlığı Bakan Yardımcısı Hengiwe Wkhize tarafından ağırlandı. Türk çelik sektörü temsilcilerini ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Wkhize, ülke ekonomisi ile ilgili değerlendirmelerde bulundu....