04 / 05 / 2024

çelik sektörü güney afrika

çelik sektörü güney afrika

Bir yanda tekelleşmenin yaygın olduğu, rekabet ortamının yaratılması üzerine çalışmalar yürüten Güney Afrika Cumhuriyeti. Diğer yanda ticaretten çok yatırım bekleyen Angola...

Çelik sektöründe katma değeri yüksek ürünler ihraç edilecek!

Çelik sektörünü buluşturan en büyük organizasyonlardan biri olan SteelOrbis 2023 Güz Konferansı ve 89’ncu IREPAS toplantısı, Çelik İhracatçıları Birliği (ÇİB) iş birliği ile İstanbul'da düzenlendi. ÇİB Yönetim Kurulu Başkanı Aslan, çelikte katma değeri yüksek ürünlerin ihraç edileceğini söyledi.

Demir ve çelik sektöründe ana gündem yeşil mutabakat!

Sanayi üretiminde kritik öneme sahip demir-çelik sektörü, pandemi koşullarına en hızlı adapte olan sektörlerden biri oldu. 2022 yılında ihracat odaklı büyümeye devam edecek olan sektörün ana gündemini ise Yeşil Mutabakat'a uyum oluşturacak.

46. Türkiye İMSAD Gündem Buluşmaları'nda demir çelik sektörü konuşuldu!

Merakla beklenen Türkiye İMSAD Gündem Buluşmaları’nın 46’ncısı, ‘Yeşil Mutabakat Sürecinde Seramik ve Demir Çelik Sektörü’ başlığı altında yapıldı.

Çelik sektörü gümrük vergisinden nasıl etkilenecek?

AB ve ABD, 2018'den beri süren çelik ve alüminyum gümrük vergisi anlaşmazlığında uzlaştı. ABD’nin AB çıkışlı çelik ve alüminyum vergilerini kaldırmasının Türk çelik sektörüne etkisine ilişkin yorumlarda bulunan çelikçiler, iki farklı görüş belirtti. 

İnşaat sektörü güven endeksi yüzde 0,7 azaldı!

Açıklanan resmi rakamlara göre, inşaat sektörü güven endeksi ise yüzde 0,7 azaldı...

İnşaat sektörü güven endeksi Eylül'de yüzde 0,7 azaldı!

Merakla beklenen sektörel güven endeksi sonuçlarına göre, Eylül'de 2021'de inşaat sektörü güven endeksi yüzde 0,7 azaldı.

Türk çelik sektöründe ihracat ivmelendi!

Hızlı aksiyon alma kabiliyetiyle Türk çelik sektörü, Çin’in çekilmesiyle meydana gelen ihracat fırsatını en iyi şekilde değerlendirebildi ve Uzak Doğu ve Güneydoğu Asya pazarlarını tekrar kazandı.

İnşaat sektörü güven endeksi Ağustos'ta yüzde 7,1 arttı!

Merakla beklenen sektörel güven endeksi sonuçlarına göre, Ağustos 2021'de inşaat sektörü güven endeksi yüzde 7,1 yükseldi.

İnşaat sektörü güven endeksi Temmuz'da yüzde 4,7 arttı!

Merakla beklenen sektörel güven endeksi sonuçlarına göre, Temmuz 2021'de İnşaat sektörü güven endeksi yüzde 4,7 yükseldi.

İnşaat sektörü güven endeksi Haziran'da yüzde 3,6 arttı!

Merakla beklenen sektörel güven endeksi sonuçlarına göre, Haziran 2021'de İnşaat sektörü güven endeksi yüzde 3,6 yükseldi.

İnşaat sektörü güven endeksi Mayıs'ta yüzde 3 arttı!

İnşaat sektörü güven endeksi Mayıs 2021'de yükselişe geçti. TÜİK tarafından açıklanan verilere göre; inşaat sektörü güven endeksi Mayıs ayında yüzde 3 yükseldi.

Türk çelik sektörü hareketleniyor!

Türk çelik sektörü temsilcileri sektöre ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Çin’in çelik ürün ihracatında vergi yardımını bitirmesi, Türk çelik sektörünü nasıl etkileyecek?

İnşaat sektörü güven endeksi yüzde 4 azaldı! 

İnşaat sektörü güven endeksi Şubat'ta 83,1 iken, marta yüzde 4 azalarak 79,8 oldu.

çelik sektörü güney afrika Haberi

çelik sektörü güney afrika

Çelik İhracatçıları Birliği, Türk çelik sektörünü dünya pazarlarında tanıtmak ve sürdürülebilir pazar payını artırmak amacıyla organize ettiği ticaret heyetlerine Güney Afrika Cumhuriyeti ve Angola’yı da ekledi. Ekonomi Bakanlığı desteği ile pazara giriş desteği kapsamında gerçekleştirilen heyete; Türkiye’den Ekonomi Bakanlığı İhracat Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Özgür Çelikel ve Çelik İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Namık Ekinci başkanlığında Türk çelik sektöründen 17 firma katıldı.

Güney Afrika’dan 40 firma ve Angola’dan 11 çelik sektörü temsilcisi ile heyete katılan firmalar arasında ikili görüşmeler gerçekleştirildi.

Güney Afrika Cumhuriyeti Türkiye’den yeni yatırım bekliyor…

Güney Afrika ile başlayan ticaret heyeti resmi platformda Güney Afrika Cumhuriyeti Kalkınma Bakanlığı Bakan Yardımcısı Hengiwe Wkhize tarafından ağırlandı. Türk çelik sektörü temsilcilerini ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Wkhize, ülke ekonomisi ile ilgili değerlendirmelerde bulundu....