29 / 04 / 2024

Çelik sektörüne yeni vergi

Çelik sektörüne yeni vergi

Amerika Birleşik Devletleri'nin Meksika ve Türkiye menşeli inşaat çeliği ithalatına karşı başlattığı soruşturmaya taraf olan Çelik İhracatçıları Birliği üyeleri, ABD Ticaret Bakanlığı'na bir mektup yazdı.

Aşamalı konut edindirme sistemi: Önce arsayı sonra konutu al! İnşaat sektörüne etkisi nasıl olacak?

Son beş yılda arsa fiyatları ve inşaat maliyetlerinin artması ile vatandaşın konut alma hayali kabusa dönmeye başladı. Vatandaşların konut sahibi olmasına yardımcı olacak aşamalı konut edindirme sistemi devreye girdi. Peki yeni sistemin İnşaat sektörüne etkisi nasıl olacak?

Konut sektörüne can suyu olacak! İmar yönetmeliğinde değişikliğe gidildi!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı konut arzını artırmak için harekete geçti. Gayrimenkul sektörüne adeta can suyu olacak yeni imar yönetmeliği belli oldu.

A101 bunu da yaptı! Tekne sattı, şimdi de bankacılık sektörüne giriyor!

Resmi Gazete kararının ardından A101 yeni bir alana girdi. A101, Türkiye'de ve dünyada popülerlik kazanmaya başlayan dijital bankacılık sektörüne giriş yaptı! Peki ama bu bankanın adı ne olacak? A101 bankası TOM Dijital Katılım Bankası ve hakkında ilk ortaya çıkan bilgiler...

Konut sektörüne yeni KDV modeli geliyor!

Konut sektöründe KDV sistemi sil baştan değişiyor. Sistemde sadeleşme yapılırken uygulanan KDV oranları da değişiyor. Peki konut sektöründeki yeni KDV sistemiyle neler değişecek? Sektör rahatlayacak mı? İşte ayrıntılar...

Çelik sektörü gümrük vergisinden nasıl etkilenecek?

AB ve ABD, 2018'den beri süren çelik ve alüminyum gümrük vergisi anlaşmazlığında uzlaştı. ABD’nin AB çıkışlı çelik ve alüminyum vergilerini kaldırmasının Türk çelik sektörüne etkisine ilişkin yorumlarda bulunan çelikçiler, iki farklı görüş belirtti. 

Digital Network Alkaş DNA ile gayrimenkul sektörü yeni bir soluk kazanacak!

Avi Alkaş ve Alkaş Genel Müdürü Yonca Aközer, gayrimenkul sektörüne yeni bir soluk kazandıracak olan DNA platformunu anlattı. İşte platforma ilişkin bilgiler...

Gayrimenkul sektörüne yeni soluk!

Ekonomiye ve turizme ilişkin yeni düzenlemeler içeren kanun teklifleri TBMM'ye sunuldu. Yeni düzenleme ile gayrimenkul sektöründe birçok değişiklik yapılacak.

Gayrimenkul sektörüne genç istihdam şartı geliyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, yaptığı açıklamada, "Gayrimenkul sektörüne ilişkin genç istihdam şartını getiriyoruz ve yeni mezun olmuş arkadaşları çalıştırma zorunluluğunu şartnamelere yazacağız" dedi.

İnşaat sektörüne yerli ürün kullanımı can suyu olacak!

Ülkealan Yapı Endüstrisi A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Tolga Ülkealan, inşaat sektörüne dair değerlendirmeler yaptı. Ülkealan, yeni yükselecek olan projelerde yerli ve milli vurgusu üzerinde durdu.

Murat Kurum: İnşaat sektörüne yeni düzenlemeler gelmeli!

İnşaat sektörünün Türkiye'nin lokomotifi olduğunu söyleyen Emlak Konut Genel Müdürü Murat Kurum, "İnşaat sektörüne yeni düzenlemeler gelmeli." dedi

Torba tasarı ile inşaat sektörüne yeni düzenlemeler geliyor!

Ekonominin canlanması ve çarkların daha hızlı dönmesi için hazırlanan ve Meclis’e sevk edilen torba tasarıda inşaat sektörüne yönelik birçok yeni düzenleme bulunuyor.

FLO, inşaat sektörüne adım atıyor!

1960 yılında Ahmet Ziylan tarafından küçük bir atölyede temelleri atılan FLO Mağazacılık bugün, inşaat sektörüne adım atıyor. İşte yeni şirketin detayları...

İnşaat sektörüne girişte sermaye rasyosu gelmeli!

İlgili ilgisiz herkesin inşaat sektörüne girdiğini ifade eden Sinpaş Holding CEO'su Ahmet Çelik, bunu önlemek için devletin düzenleme yapması gerektiğini belirtti. Çelik, "Bu sektörde iş yapacaklara sermaye rasyosu getirilmeli" dedi.

Çelik sektörüne yeni vergi Haberi

Çelik sektörüne yeni vergi

ABD'nin Meksika ve Türkiye menşeli inşaat çeliği ithalatına karşı başlattığı soruşturmaya taraf olan Çelik İhracatçıları Birliği üyeleri, ABD Ticaret Bakanlığı'na bir mektup yazdı. Türk çelik ihracatçılarının, ABD'li yerli üreticilerin çeşitli karar verici makamlara yaptığı politik baskıları dile getirdikleri mektupta "29 Temmuz 2014'te yapılan ve içeriği 19 Ağustos 2014'te duyurulan tek taraflı toplantıya itiraz etmekteyiz ve dairenizden bu toplantıya sunulmuş olan materyalleri zamansız ve yersiz oldukları gerekçesiyle reddetmesini talep etmekteyiz. Ayrıca her tür belge ya da bildirilerin temyiz kapsamında toplanıp muhafaza edilmesini de talep etmekteyiz"...