30 / 04 / 2024

çelik ticareti vergi

çelik ticareti vergi

Çelik İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Namık Ekinci " Çelik sektörü dünya ticaret örgütü kurallarına aykırı ihracat yapan ülkelerin ürünlerinin ülkeye girişi engellenmeli" diyor...

Türk çelik sektörü hareketleniyor!

Türk çelik sektörü temsilcileri sektöre ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Çin’in çelik ürün ihracatında vergi yardımını bitirmesi, Türk çelik sektörünü nasıl etkileyecek?

Türkiye'de üretilen bazı çelik ürünlere AB’den ilave vergi!

Avrupa Birliği (AB), Türkiye'de üretilen çeşitli demir ve çelik ürünlere yüzde 7,6'ya varan oranda anti-damping vergisi uygulanması yönünde karar aldı. 

Çelik pazarı konut kredisi faizlerindeki kampanyadan sonra hareketlendi!

ABD’den ek vergi üzerine AB’nin kota kararı şoku yaşayan çelik üreticisine, 2021 için en önemli pazardan bir kötü haber daha açıklandı. TÇÜD Genel Sekreteri Yayan, kotaların daha da indirilmesi ile ilgili, “AB’nin serbest ve adil bir ticaret beklentisi yok anlamına gelir” diye konuştu. 

Çelik ihracatçıları ABD’den ek vergi zararının iadesini talep edecek!

Çelik İhracatçıları Birliği Başkanı Adnan Aslan yaptığı açıklamada "Trump’ın yüzde 25 oranındaki keyfi ek vergisinden ötürü ihracatçımız zarara uğradı. Zararın karşılanmasını talep edeceğiz." diye konuştu.

Demir çelik ürünlerindeki vergi artışından üreticiler memnun!

Türkiye Çelik Üreticileri Derneği Genel Sekreteri Veysel Yayan, inşaat çeliği ürünlerinin ithalatında vergi artışı yapılmasından memnun olduklarını ifade etti. Yayan, önlemlerin etkisiyle otomotiv, beyaz eşya ve inşaat gibi sektörlerde çelik tüketiminin arttığını belirtti...

Bazı demir çelik ürünlerinin ithalatına geçici vergi!

Bazı demir çelik ürünlerine uygulanan gümrük vergilerinin 3 ay süreyle geçici olarak artırılması için karar verildi.

Vergi Denetim Kurulu sektörel incelemelere hız verdi!

Akaryakıt, demir-çelik, madencilik, ilaç-sağlık, turizm, telekomünikasyon, bankacılık, sigortacılık ve dijital ekonomi gibi sektörler nezdinde başlatılan vergi incelemeleri diğer alanları da kapsayacak şekilde genişletilecek.

Çelik ithalatında vergi indirimi havası!

ABD, Türkiye’ye çelik ithalatına uyguladığı yüzde 50 oranındaki gümrük vergisini yüzde 25’e indirdi. Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan çelik ithalatında vergilerin düşürülmesini olumlu olarak karşıladıklarını ifade etti.

Nihat Zeybekci: ABD’nin çelik vergisine anında misilleme yaparız!

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, ABD’nin gündeminde olan çelik ithalatına ek vergi konusu ile ilgili açıklamalar yaptı. Zeybekci “Böyle bir şey olursa da karşılığını mutlaka veririz” dedi.

Çelik sektörü ABD'den muafiyet bekliyor!

Çelik İhracatçıları Birliği (ÇİB) Yönetim Kurulu Başkanı Namık Ekinci, çelik ithalatına yüzde 25 vergi getiren yasayla ilgili olarak “Türkiye, Trump’ın işaret ettiği 3 kritere göre de muafiyeti hak ediyor” açıklamasını yaptı.

Vildan Gülçelik, Türkiye'nin vergi rekortmenleri listesinde 21.sırada!

Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı, Türkiye genelinde en çok vergi beyan eden 100 mükellefi açıkladı. Semahat Sevim Arsel ilk sırada yer alırken Vildan Gülçelik 21. sırada yer aldı.

ABD’li yetkililerden Türk çelik firmalarına vergi kararı!

Çelik İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Namık Ekinci, “ABD’li yerli üreticiler Türk çelik firmalarına engel olmaya çalışıyor” dedi. ABD’li yetkililer Türk çelik firmalarına yüzde 5,24 ila yüzde 7,07 oranları arasında vergi kararı verdi.

Demir çelik üreticileri için koruyucu vergi sistemi geliyor!

Çin ve Rusya'dan gerçekleşen kontrolsüz ithalatın zora soktuğu demir-çelik üreticileri için koruyucu vergi geliyor. Erdemir Başkanı Ali Pandır, "Antidamping Vergisi ile ithalatın önü kesilecek" dedi

çelik ticareti vergi Haberi

çelik ticareti vergi

Türk çelik sektörünün üretim kapasite kullanım oranı yüzde 70'ler,  ihracatı ise 18 milyon ton civarındayken; 16 milyon ton civarında da yarı mamul ve mamul ithalatı gerçekleştiriyor. İthalata getirilecek vergi, ihracatı olumsuz yönde etkilemezken;  Dünya Ticaret Örgütü kurallarına aykırı ticaret yapan ülkelerin ürünlerinin Türkiye’ye girmesini engeller.


Çelik İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Namık Ekinci konuyla ilgili yaptığı açıklamada; “Son günlerde, ithal çelik ürünlerine karşı getirilen vergiyle ilgili bazı ihracat yöneticileri tarafından uygun olmadığı yönünde görüş beyanları yapılıyor. Açıklamalarında özellikle ihracatın olumsuz yönde etkileneceğine dair kaygılarını belirtiyorlar. Oysaki çelik ürünleri ithalatına gelen verginin ihracatımıza hiçbir olumsuz etkisi olmadığı gibi olmayacaktır da. Bilindiği gibi Dahilde İşleme Rejimi (DİR) kapsamında imalatçı/ihracatçı firmalarımız, imalat girdisi ürünlerinin ithalatında hiçbir gümrük vergisi ödemeden ithalatlarını gerçekleştirmektedirler” dedi.


Uygulanacak verginin...