30 / 07 / 2024

çelik ürünleri sektörü

çelik ürünleri sektörü

İnşaat malzemelerinden otomotive, gemi, uçak, vagon gibi tüm taşıt araçlarından her türlü makine üretimine kadar sanayinin her yerinde kullanılan çelik ürünleri, 2013 yılının ilk üç ayında ihracatını artırmayı başardı...

Yiru Çelik Ürünleri İç Ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Yiru Çelik Ürünleri İç Ve Dış Ticaret Limited Şirketi Sarıyer'de 200 bin TL sermaye bedeli ile Serkan Doğan tarafından kuruldu.

Meteler Paslanmaz Çelik Ürünleri Ve Makina İnşaat Elektrik Musluk Or.Ür.Kağıt Muk.San.Ve Tic.Ltd.Şti. kuruldu!

Meteler Paslanmaz Çelik Ürünleri Ve Makina İnşaat Elektrik Musluk Or.Ür.Kağıt Muk.San.Ve Tic.Ltd.Şti. Üsküdar'da 400 bin TL sermaye bedeli ile Emre Ülker tarafından kuruldu.

Türkiye, demir çelik üretiminde dünyada 8. Avrupa'da ise 2. oldu!

Türkiye’de hem de dünyanın bazı ülkelerine demir çelik ürünleri pazarlayan Evren Akar sektör hakkında önemli değerlendirmelerde bulundu. İşte Akar'dan dikkat çeken açıklamalar...

Arçelik’ten güneş paneli üretimi konusunda dev adım!

Sürdürülebilirlik faaliyetleri ile sektöründe lokomotif görevi gören Arçelik, yenilenebilir enerji sektöründe önemli bir yatırımı uygulamaya koyarak güneş paneli üretimine başlıyor. İstanbul Beylikdüzü’nde kurulan tesiste, yapay zekâ desteğinde yüksek kaliteli güneş paneli üretilecek.

Mobilya, kağıt ve orman ürünlerinde tüm zamanların en yüksek mayıs ayı ihracatı gerçekleştirildi!

Mobilya, kağıt ve orman ürünleri sektörü geçen ay gerçekleştirdiği 731 milyon dolarlık ihracatla tüm zamanların en yüksek mayıs ayı ihracatına imza attı.

Evidea, Adana’daki ilk mağazasını 01 Burda AVM’de açıyor. İşte 30 Eylül Evidea fiyat listesi ve açılışa özel fiyatlar

Ev ve yaşam ürünleri sektöründe geniş ürün yelpazesi sunan Evidea, Adana’daki ilk mağazasını eğlencenin, buluşmanın adresi 01 Burda AVM’de açıyor.

Türkiye’nin 8 aylık mobilya ihracatı rekor kırdı!

Mobilya, Kâğıt ve Orman Ürünleri sektörü, senenin sekiz ayında Türkiye ihracatına 5, 45 milyar dolar katkı sağlarken mobilya sektörünün ihracatı ise 3, 11 milyar dolara ulaşmış oldu.

Türkiye'den Rusya ve Çin'den gelecek çelik ithalatında damping önlemi

Türkiye, Çin ve Rusya'dan ülkeye sokulacak çelik ürünlerinde yaılabilecek dampinge karşı önlem almaya karar verdi. Söz konusu karara ilişkin tebliğ Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Cihangir Hafriyat Demir Çelik Ürünleri Otomotiv İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Cihangir Hafriyat Demir Çelik Ürünleri Otomotiv İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi Fatih'te Şeref Karabaş tarafından kuruldu.

Demir fiyatları bugün kaç lira oldu? Son dakika inşaat demir fiyatları....

İnşaat demiri fiyatlarına gelen 300 lira zam, sektörün gündemine bomba gibi düştü. Zamların ardından dün konuşma yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan inşaat sektörünün üstündeki finansman yükünü azaltacaklarını söyleyerek demir çelik ürünlerine de değindi...

Şahdemir İnşaat Hırdavat Elektrik Ve Demir Çelik Ürünleri Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Şahdemir İnşaat Hırdavat Elektrik Ve Demir Çelik Ürünleri Sanayi Ticaret Limited Şirketi Bahçelievler'de Mahsun Demir tarafından kuruldu.

Barnum Demir Çelik Ürünleri İnşaat Limited Şirketi'nin merkez nakli yapıldı!

Barnum Demir Çelik Ürünleri İnşaat Limited Şirketi'nin merkez nakli gerçekleştirildi. Barnum Demir Çelik Ürünleri İnşaat Limited Şirketi'nin merkezi Kadıköy'de yapıldı.

Eskişehir'de konut fiyatları artacak mı?

Eskişehir Emlakçılar Odası Başkanı Gazi Çelik,  inşaat sektörünün hareketlenebilmesi için bankaların konut faiz oranlarının yüzde 1’ e düşürülmesini talep etti.

çelik ürünleri sektörü Haberi

çelik ürünleri sektörü


Türkiye ekonomisinin lokomotif sektörlerinden çelik sektörü ihracatı, 2013 yılının ilk çeyreğinde 3,87 milyar dolara ulaştı. Çelik İhracatçıları Birliği verilerine göre, geçtiğimiz yılın aynı dönemine kıyasla çelik ihracatı, miktar açısından yüzde 7,7 artışla 5,24 milyon ton olarak gerçekleşti. Diğer birliklerin iştigal alanında olan diğer demir çelik ürünleri de eklendiğinde, Türkiye çelik ihracatı, miktar olarak 5,42 milyon ton, değer olarak ise 4,36 milyar dolara ulaştı. 

Sektörün 2013’ün ilk üç ayında, en fazla ihracat yaptığı bölgeleri sırayla Ortadoğu, Avrupa Birliği ve Kuzey Afrika aldı. Yılın ilk çeyreğinde çelik ihracatında en fazla artışın yaşandığı bölgeler ise sırasıyla Avrupa Birliği, Orta Doğu ve Kuzey Afrika oldu. Ortadoğu’ya 2,1 milyon tonluk ihracat yapılırken, Avrupa Birliğine 874 bin ton, Kuzey Afrika’ya ise 603 bin ton ihracat gerçekleşti. 


İhracatın...