07 / 05 / 2024

Çelyabinsk Havaalanı terminali

Çelyabinsk Havaalanı terminali

Rusya'nın Çelyabinks kentindeki havaalanının yeni yolcu terminali ihalesini Limak'ın Rusya'daki bağlı şirketi Limakmaraşstroy'un kazandığı açıklandı. 

Çelyabinsk Havaalanı'ndaki yeni terminali Limak inşa edecek!

Rusya'nın Çelyabinks kentindeki havaalanının yeni yolcu terminali ihalesini Limak'ın Rusya'daki bağlı şirketi Limakmaraşstroy'un kazandığı açıklandı. 

Kahramanmaraş Havaalanı yeni terminal binası ihalesi 12 Temmuz'da!

Mahir Ünal, Kahramanmaraş’ın en büyük ihtiyaçları arasında bulunan havaalanı yeni terminal binası, dış hatlar terminali ve diğer binaların yapımı amacıyla ihale düzenleneceğini belirterek, müjdeli haberi verdi.

Balıkesir'e yapılacak 3 proje onay aldı!

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Ankara’da Bakan Binali Yıldırım’la görüştü, raylı sistem, yeni havaalanı terminali ve liman projeleri için onay aldı.

1997 yılında Atatürk Havaalanı'na yeni dış hatlar terminali!

1997 yılında Atatürk Havaalanı'nın dış hatlar bölümü, 306 milyon dolarlık (45 trilyon 900 milyar lira) dev bir projeyle saatte 3 bin 500, yılda 14 milyon yolcuya hizmet verebilecekmiş.

Gazipaşa Havaalanı terminali büyüyor!

Başbakan Recep Tayip Erdoğan’ ın açılışını gerçekleştirdiği Gazipaşa Havaalanı’ nda çalışmalar aralıksız sürüyor. 2 ay önce başlanan terminal binası büyütme çalışmaları yüzde 70 oranında tamamlandı...

Aşkabat Uluslararası Havaalanı 2. yolcu terminali açıldı!

Türk müteahhitlik şirketi Polimeks İnşaatın 2 milyar 253 milyon dolara yapımını üstlendiği Aşkabat Uluslararası Havaalanın 2. yolcu terminali, Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbangulı Berdimuhamedov'un katılımıyla hizmete açıldı.

Orhan Birdal 3. havaalanı ihalesi ile ilgili açıklama yaptı!

DHMİ Genel Müdürü Orhan Birdal, DHMİ Florya Tesisleri'nde düzenlenen iftar yemeğinin ardından basın mensuplarına İstanbula yapılacak olan 3 Havaalanı ihalesiyle ilgili açıklamalar yaptı.

Çukurova Bölgesel Havaalanı 2014'te açılacak!

Genel Koordinatör Bilgen: Hedefimiz havaalanını 2014’ün Mayıs ayında Allah’ın izniyle hizmete açmak

Binali Yıldırım: Zafer Bölgesel Havaalanı'nda bir ilki başardık!

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Yıldırım, Kütahya'da: Zafer Bölgesel Havaalanı'nda bir ilki başardık. 3,5 milyon metrekare yeşil arazi üzerinde her şey dahil yap-işlet-devret modeliyle bütçeye kaynak koymadan bu projeyi gerçekleştiriyoruz

Yıl sonunda Şırnak, Bingöl ve Zafer Havaalanı hizmete girecek!

Şırnak Havaalanı aralıkta açılacak. Bingöl Havaalanı inşaatında yüzde 80 oranında gelişme sağlanırken, havaalanının yılsonuna açılması planlanıyor. Zafer Havaalanı ise 29 Ekim'de açılacak

Giresun-Ordu illerine bağlı yapılacak havaalanı inşaatı sürüyor!

Giresun-Ordu illerinin ortak kullanımı için yapmı süren ve denizi doldurarak yapılacak havaalanının inşaatı, hızla sürüyor

Diyarbakır Havaalanı 1 Eylül'de açılacak!

Haftada 126 uçakla, 252 sefer yapılan Diyarbakır Havaalanı ana pistinde, 1 Haziran'da başlayan onarım çalışması 1 Eylül'de sona erecek

Zile'de otobüs terminali işletmeciliği 10 yıllığına kiralanacak!

Amasya, Zile'de yer alan Şehirlerarası Otobüs Terminali'nin kiralanabilir alanların işletmeciliği kiralama ihalesi yapılacak. 10 yıllığına kiralanacak alanın 10 yıllık kirası 1 milyon 100 bin 400 lira olarak belirlendi...

Çelyabinsk Havaalanı terminali Haberi

Çelyabinsk Havaalanı terminali

Rusya'da Türk inşaat şirketlerinin aldığı işlere bir yenisi daha eklendi. Rus basınında yer alan haberlere göre 2.9 milyar rublelik (yaklaşık 48 milyon dolar) projenin ihalesini Limakmaraşstroy aldı. 

Sputnik Türkiye'de yer alan habere göre şirket, Türkiye'nin önde gelen inşaat gruplarından Limak'ın Rusya'da Nijniy Novgorod şehrinde kurulu olan şirketi. Havalimanının yenileme projesinin ilk etabı olan ihale sonucu, yıllık 2.5 milyon yolcu kapasiteli, 16 bin 300 metrekare kapalı alanı olan terminal inşa edilecek.

İnşaat 2019 sonuna kadar tamamlanacak. Sonraki aşamada dış hatlar terminali ve havalimanı da inşa edilecek. Projenin 2020 yılında Çelyabinks'te yapılacak olan BRIC zirvesine yetiştirilmesi planlanıyor.