29 / 04 / 2024

cemaleddin bildikin yazıları

cemaleddin bildikin yazıları

Bugünlerde İstanbul'da 11 milyondan fazla insan toplu taşıma araçlarını kullanıyor. 1947 yılında Akşam Gazetesi yazarlarından Cemaladdin Bildik'in haberine göre İstanbul halkı toplu taşıma araçlarına bir günde 126 bin 570 lira veriyormuş.

Dünyaca ünlü analistler açıkladı: Konut satışları yaz aylarında tavan yapıyor!

Evercore ISI analistleri, konut inşaat şirketleri için hazırladığı ankette sektörün yaz aylarının sonlarında ve sonbahar mevsiminde bir düşüş yaşandığını açıklayarak yaz aylarında satışların rekor kırdığını belirtti.

Yatırımcılar dikkat! Doların 28 TL olacağı tarihi açıkladı! 

Türkiye, 28 Mayıs'ta yeniden sandığa gidiyor. Ekonomik verilerle alakalı çok dikkat çekici yazılar yazan ve bu hususta ikazlar yapan  ünlü ekonomist Evren Devrim Zelyut da "28 Mayıs'tan sonra neler olacak?" başlıklı bir yazı yazdı ve doların 28 TL olacağı tarihi açıkladı.

Mobilyada ‘yaz’ bereketi! Düğün sezonu ve yazlık alışverişleri mobilya satışlarını canlandıracak!

Mobilyacılar, yaklaşan yaz aylarını iple çekiyor. Düğün sezonunun başlaması birlikte evliliğe adım atacak çiftlerin mobilya alışverişleri şimdiden artarken, yaz aylarında bahçe mobilyalarına olan talebin de artması sektörü iyice hareketlendirecek.

Peker GYO'dan Çamlıca projesi açıklaması! 

Peker Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, Çamlıca projesi ile ilgili bir son dakika açıklaması yaptı. Şirket, proje geliştirme çalışmaları doğrultusunda, kentsel dönüşüm kapsamında muafiyet yazılarının Belediye tarafından onaylandığını belirtti. 

Yazıcılar Antikacılık Gayrimenkul Danışmanlığı Sanayi Ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Yazıcılar Antikacılık Gayrimenkul Danışmanlığı Sanayi Ve Dış Ticaret Limited Şirketi Beyoğlu'nda 100 bin TL sermaye bedeli ile Şükret Yazıcılar tarafından kuruldu.

Cem Küçük mazot fiyatlarında gelecek rahatsız edici seviyeyi açıkladı: 'Siz bu yazıyı okurken' diye başlayıp uyardı

Benzin ve mazota gelen aşırı zamlar hükümetin politikalarını destekleyen yazılarıyla tanınan Türkiye Gazetesi yazarı Cem Küçük’ü de rahatsız etti. Küçük, ‘Şu anda mazot 30 lira siz bu yazıyı okurken daha da artabilir. İş artık rahatız edici bir hâl aldı’ tespitinde bulundu.

Türkiye'de bitcoin ve altcoin yasasında şok gelişme: Yasa sızdırıldı!

Türkiye'de Bitcoin ve altcoin alanında uygulanacak olan yasa tasarısı adımı uzun süredir gündemde yer alıyordu. Geçenlerde bu yasa tasarısının Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne sunulacağı bildirildi. Ana akım medyada da yasayla ilgili çeşitli yazılar yer almaya başladı.

Kurumların gayrimenkul satışındaki KDV istisnası neleri kapsıyor?

Dünya Gazetesi köşe yazarları Akif Akarca ve Dr. Mehmet Şafak, bugünkü yazılarında kurumların gayrimenkul satışlarındaki KDV istisnasını kaleme aldı. İşte Akif Akarca ve Dr. Mehmet Şafak'ın kaleme aldığı 'Kurumların gayrimenkul ve iştirak hisselerinin satışında KDV istisnası' başlıklı yazı...

Arap yatırımcıların Sakarya'ya ilgisi yaz döneminde artıyor!

Gayrimenkul Yurt Dışı Tanıtım Derneği (GİGDER) Başkanı Ömer Faruk Akbal konut satışları ile ilgili önemli değerlendirmeler yaptı. Akbal, “Yaz dönemi ile Sakarya’da Arap potansiyeli öne çıkıyor” dedi.

Yazıcılar Proje İnşaat Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Yazıcılar Proje İnşaat Ticaret Limited Şirketi bugün Kadıköy'de 1 milyon TL sermaye bedeli ile Yiğit Yazıcı tarafından kuruldu.

TOKİ Malatya Yazıhan 2020 kura sonuçları isim isim tam liste!

TOKİ Malatya Yazıhan 2020 kura sonuçları isim isim tam liste haberimizde yer alıyor. İşte TOKİ Malatya Yazıhan 2020 kura sonuçları isim isim tam liste ve TOKİ Yazıhan kura sonucu kazananlar listesi...

AVM sahipleri kira ödemelerini alacak mı?

Koronavirüs salgını sebebiyle Mart sonunda kapanan AVM'ler hala kapalı. Ne zaman açılacağı belli olmayan AVM sahiplerinden bazılarının yazılar göndererek geçmiş dönem için kira talebinde bulunacağı iddiası ileri sürülüyor...

Değerli Konut Vergisi hızlı başladı!

Değerli konut vergisi mükellefi olacak olanlara 9 Aralık 2019 tarihini taşıyan ve taşınmazlarının değerlerini kuruşu kuruşuna bildiren yazılar tebliğ edildi.

cemaleddin bildikin yazıları Haberi

cemaleddin bildikin yazıları

BiR HESAP


İstanbul halkı bir günde nakil vasıtalarına 126.570 lira veriyor.


Tramvayların günlük hasılatı 31.000, tünelin 2.220, otobüslerin 4.250, vapurların 24.000, Sirkeci ve Haydarpaşa banliyölerin 12.200, taksilerinki 52.500 liradır.




Tünel


  Tünelin bir günde 32-33 bin yolcu taşıdığını tahmin eder miydiniz? Yine hareket dairesinin rakamlarına göre İstanbul halkının Tünel için bir günde verdiği para (yüzde dört vergi dahil) 2.220 - 2.320 lira arasındadır.

  Yekunları toplaya toplaya gidelim ve asgariyi ele alalım. Bir günde tramvaylara 31000, tünele 2220 lira olduğuna göre: 33.220 lira..