19 / 05 / 2024

Cemil Şeboy kentsel dönüşüm

Cemil Şeboy kentsel dönüşüm

Cemil Şeboy: "Kentsel dönüşüm kolay olmayacak Düşünün, bütün Türkiye 'nin imar planlarını o yıllarda binlerce belediye hazırlayacak, bakanlığa gönderecek, bakanlık bu planları inceleyip onay verecek"

Cemil Tugay'dan İzmir'e kentsel dönüşüm müjdesi!

Başkan seçilmesiyle beraber üstlendikleri sorumluluklara dikkat çeken ve hedeflerine değinen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, İzmir'de hızlı bir kentsel dönüşüm çalışması yapacaklarını söyledi.

İzmir Uzundere Kentsel Dönüşüm Mağdurları 15 yıldır evlerine kavuşmayı bekliyor!

Uzundere Kentsel Dönüşüm projesinde mağdur olan vatandaşlar, Büyükşehir şirketi İzbeton’un yapımını üstlenmiş olduğu proje alanında yeni başkan Cemil Tugay’a seslendi.

Kentsel dönüşümde bir ilk!

İzmir Karşıyaka'da devam eden kentsel dönüşüm projelerine yönelik açıklama yapan Karşıyaka Belediye Başkanı, Cemil Tugay, çalışmalarda bir ilke imza atıldığını söyledi.

Buca'da Park 1928 çarşı merkezi için çalışmalar başladı!

İzmir Buca'da Bucaspor’a ait olan Cemil Şeboy Tesisleri’nde dünyaca ünlü markalarının bulunacağı çarşı projesini hayata geçirmek için çalışmalar başladı. 

Zkdm Zekdaş Zeytinburnu Kentsel Dönüşüm İnşaat Gayrimenkul Mimarlık Mühendislik Şirketi kuruldu!

Zkdm Zekdaş Zeytinburnu Kentsel Dönüşüm İnşaat Gayrimenkul Mimarlık Mühendislik Şirketi bugün Zeytinburnu’nda 50 bin TL sermaye bedeli ile Cemil Coşkun Budak, Erdal Mandalı ve Mahmut Şengül ortaklığında kuruldu.

Cemil Aydın'dan Osmangazi'deki dönüşüme tepki!

MHP Bursa Osmangazi Grup Sözcüsü Cemil Aydın, "Bursa Büyükşehir'in, Osmangazi Belediyesini yok sayarak kentsel dönüşümü Akpınar mahallesinden başlatıyorum demesini yerinde bir söylem olarak görmüyor, Osmangazi Belediye Başkanlığının ve meclis grubununda sessiz kalmasını tasvip etmiyoruz" dedi.

Buca Arena'nın yıkım kararı tartışma yarattı!

İzmir stat krizi yaşarken Buca Arena'nın yıkım kararı için stadı ilçeye kazandıran dönemin Buca Belediye Başkanı Cemil Şeboy, böyle konuştu.

İzmir'deki metro ağının genişlemesi lazım!

AK Parti İzmir Milletvekili Cemil Şeboy, Milliyet EGE'ye önemli açıklamalarda bulundu. Ulaşımda sorunlar olduğunu belirten Şeboy, "Metro ağının genişlemesi lazım" dedi.

Cemil Şeboy: İzmir'de kentsel dönüşüm yavaş ilerliyor!

AKP İzmir 1'inci Bölge milletvekili adayı Cemil Şeboy, "İzmir'i yaşanabilir bir kent yapmak için öncelikle kentsel dönüşüm gerektiğini dile getiren Şeboy, 'Allah korusun bir deprem olsa İzmir'in yüzde 65'i yıkılacak. Kentsel dönüşüm ağır işliyor. "dedi.

Cemil Şeboy: İzmir'i mücevher gibi işleyeceğiz!

AK Parti Milletvekili adayı Cemil Şeboy, "Dünyanın en güzel kentlerinden biri olan İzmir, AK Parti'nin usta elleriyle işlendiğinde çok büyük değere kavuşacak" dedi.

İzmir'de kentsel dönüşüm hemen başlamalı!

İzmir'de kentsel dönüşümün acilen hayata geçirilmesi gerektiğini vurgulayan AK Parti milletvekili adayı Cemil Şeboy, daha seçilmeden Meclis'te vereceği yasa teklifinin detaylarını açıkladı.

Cemil Şeboy: İzmir'de kentsel dönüşüm şart!

İzmir'de kentsel dönüşümün acilen hayata geçirilmesi gerektiğini vurgulayan AK Parti İzmir Milletvekili adayı Cemil Şeboy, daha milletvekili seçilmeden Meclis'te vereceği yasa teklifinin detaylarını açıkladı.

Karşıyaka-İnciraltı köprüsü İzmir için şart!

Karşıyaka-İnciraltı köprüsünün izmir için şart olduğunu vurgulayan AKP İzmir Milletvekili Adayı Cemil Şeboy, 'Biz Bostanlı-İnciraltı köprüsünü hemşerilerimize soracağız. İzmir'in iki yakasına sandık kuracağız. "dedi.

Cemil Şeboy kentsel dönüşüm Haberi

Cemil Şeboy kentsel dönüşüm


Kentsel dönüşüm Türkiye'nin gündeminde. Neden kentsel dönüşüm? Çünkü yerleşik düzene yeni geçmeye çalışan bir ülkeyiz. Yavaşlamasına rağmen göçler devam ediyor. Özal zamanında Irak'tan, Suriye'den, daha önceleri de Bulgaristan'dan göç edenler. Ülkemize sığınan bu insanların, birçoğu ülkelerine geri dönmediler. Ayrıca büyük kentlerimize Güneydoğu ve Doğu Anadolu'dan göçler devam ediyor. 


Kurtuluş savaşında ve 1955-60 yılları arasında, Balkanlardan göç edenlerin, imarsız ve düzensiz oluşturduğu mahalleler ve semtler hala duruyor. Bu yapıların hiç biri imar planı içinde, ruhsat alınarak yapılan binalar değil. O yıllarda ruhsat almaları da mümkün değildi. 

Çünkü kentlerin imar planları yoktu. 


Türkiye'nin ilk imar kanunu 1957 yılında çıktı. 1984 yılına kadar imar planlarının onayı, eski adıyla imar iskan bakanlığının yetkisindeydi. 


Kentsel dönüşüm kolay olmayacak Düşünün, bütün Türkiye'nin imar planlarını o yıllarda binlerce belediye hazırlayacak,...