18 / 05 / 2024

Cephe hattı nedir

Cephe hattı nedir

İmar planlarında gösterilen cephe hattı nedir? Cephe hattı ne ifade ediyor? Merak ediyorsanız yanıtı haberimizde görebilirsiniz...

Giydirme cephe nedir?

Teknolojinin gelişmesiyle birlikte inşaat sektöründe de yenilikçi uygulamalar yapılıyor. Bu uygulamalardan biri de giydirme cephe olarak karşımıza çıkıyor. Bu uygulama, yapıların korunaklı ve güvenli olmasını sağlamak amacıyla yapılır. Peki giydirme cephesi nedir ve neden tercih edilir? 

Giydirme cephe nedir? Giydirme cephe özellikleri nelerdir?

Giydirme cephe nedir? Giydirme cephe özellikleri nelerdir? soruları yanıtlarını arıyor. İşte detaylar!

Murat Ongun'dan 'İBB metro inşaatına beton döktü' iddialarına yanıt!

'İBB Metro inşaatına beton döktü' şeklinde basında çıkan haberlere İBB Sözcüsü Murat Ongun'dan yanıt geldi. Ongun, "O metro hattı değil bir çukur. Metro hattı nedir diye öğrenmek isterseniz eğitim verebiliriz" diye konuştu.

Türk Akımı ve Güney Akımı projesi nedir?

Son dönemde yeniden gündeme gelen Güney Akımı ve Türk Akımı projeleri nedir? Karadeniz’in altından geçerek Türkiye üzerinden Avrupa’ya ulaşacak Türk Akımı doğalgaz boru hattı nedir? İşte projenin detayları.

Ön bahçe çekme mesafesi!

Binaların ön bahçesi, bina ön cephe hattı ile parselin ön cephesi arasında kalan parsel bölümleri olarak tanımlanıyor. Peki, Ön bahçe çekme mesafesi nedir? Ön bahçe çekme mesafesi ne kadardır? İşte yanıtı..

Mantolama kredisi nedir?

Dış Cephe Yalıtımı, Dış Cephe Mantolama, Çatı Yalıtımı, Su Yalıtımı, Ses Yalıtımı, Yangın Yalıtımı, Isıcam gibi harcamalar için bankalar kredi veriyor. Peki, mantolama kredisi nedir? Kredinin koşulları nelerdir?

Pilon yeri nedir?

Kamulaştırmasız el atılarak üzerine pilon dikilip enerji nakil hattı geçirilen taşınmazın irtifak hakkı bedelinin tahsili için dava açılabiliyor. Peki, pilon yeri nedir? Pilon yeri için dava nasıl açılır?

Şerefiye hesaplama programı nedir?

Aynı çatı altında bulunan, aynı özelliklere sahip fakat manzara ve cephe farkından dolayı daire fiyatının artmasına ve yükselmesine şerefiye deniyor. Peki, şerefiye hesaplama programı nedir?

Yola cephesi olmayan tarla nedir?

Yola cephesi olmayan parsellere ruhsat verilemiyor.İmar alınması için mutlaka yola cephesinin olması gerekiyor.Peki yola cephesi olmayan tarla nedir?Yola cephe alınması için yapılması gerekenler nelerdir?

Şerefiye nedir ve nasıl hesaplanır?

Hem iş yerlerinde hem de aynı tip konut ve siteler için uygulanan şerefiye manzara,cephe,açıklık,bahçe durumu gibi durumlarda geçerli oluyor.Şerefiye nedir ve nasıl hesaplanır?

Yol hakkı nedir?

Yola cephesi olan komşu parsellerden geçit hakkı alarak yola cephe sağlanabiliyor. Geçit hakkı komşu parsellerin malikleri ile anlaşarak alınabileceği gibi anlaşamama durumunda mahkeme kararı ile de alınabiliyor. Peki, yol hakkı nedir?

Parsel cephesi nedir?

Parsel ön cephe hattına arka cephe hattı köşe noktalarından indirilen dik hatların uzunluklarının ortalaması olarak tanımlanıyor. Peki, parsel cephesi nedir? İşte İmar Kanunu Parsel cephesi şartları...

Alo kentsel dönüşüm hattı numarası!

Kentsel dönüşüm yardımları ve kentsel dönüşüm ile ilgili diğer sorulara, ALO Kentsel Dönüşüm Hattı ile de yanıt bulunabiliyor. Kentsel dönüşüm hattı 24 saat hizmet veriyor. Peki Alo kentsel dönüşüm hattı numarası nedir?

Cephe hattı nedir Haberi

Cephe hattı nedir

Cephe hattı nedir?

Cephe hattı, imar planlarında yer alan hükümler arasında karşımıza çıkıyor. Peki cephe hattı nedir, sorumuzun yanıtı ise İmar Kanunu'nda yer alıyor.


Buna göre imar planlarında gösterilen cephe hattından önde bina yapılamıyor. Konu ile ilgili diğer hükümler 3194 sayılı İmar Kanunu'nun 12. maddesinde şu şekilde ele alınıyor;


Cephe hattı 

MADDE 12- İmar planlarında gösterilen cephe hattından önde bina yapılamaz. Herhangi bir arsanın cephe hattının gerisinde kalan kısmı, plan ve yönetmelik esaslarına uygun bina inşaatına yetmiyorsa, beş yıllık imar programı içinde olup olmadığına göre, 10. maddede belirtilen müddetler içerisinde 18. madde hükümleri tatbik edilmediği veya başka bir şekilde halline imkan bulunmadığı takdirde mal sahibinin yazılı müracaatı üzerine, bu arsanın tamamı ilgili idarelerce kamulaştırılır.


İmar programları, kamulaştırma kısıtlılık hali 

MADDE 10- Belediyeler; imar planlarının yürürlüğe...