03 / 05 / 2024

cerattepe projesi

cerattepe projesi

Artvin'de Cerattepe'de AKP'ye yakınlığıyla bilinen Cengiz İnşaat'ın madencilik faaliyetine karşı mücadele eden Yeşil Artvin Derneği, basın mensupları ile bir araya geldi ve açıklamalarda bulundu.

Cerattepe ÇED raporu iptal davası reddedildi!

Artvin Cerattepe bölgesinde 38 hektar alandaki bakır ve açık ocak altın işletme projesi için hazırlanan "ÇED olumlu" raporunun iptali için açılan davanın reddine karar verildi. Çevreciler, madene bölgenin biyolojik değerlerine zarar vereceği gerekçesiyle karşı çıkıyor.

Cerattepe ÇED davası görüldü!

Artvin Cerattepe bölgesinde 38 hektar alandaki bakır ve açık ocak altın işletme projesi için hazırlanan "ÇED olumlu raporu"nun iptali için Rize'de görülen davanın karar duruşmasında, davacı taraf reddi hakim talebinde bulundu.

Cerattepe ÇED davası başladı!

Artvin Cerattepe bölgesinde 38 hektar alandaki bakır ve açık ocak altın işletme projesi için hazırlanan "ÇED olumlu" raporunun iptali için açılan davanın karar duruşması başladı

Artvin Cerattepe halkının raporu kesindir!

Artvin’in Kafkasör Yaylası Cerattepe Mevkii’nde daha önce “Ya Artvin, ya maden” denilerek iptal edilen altın madeni projesi için yeniden hazırlanan Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) raporu bilirkişi heyetinden geçti.

Artvin Cerattepe projesi için bilirkişi raporu bekleniyor!

Artvin'de Cerattepe'de AKP'ye yakınlığıyla bilinen Cengiz İnşaat'ın madencilik faaliyetine karşı mücadele eden Yeşil Artvin Derneği, basın mensupları ile bir araya geldi ve açıklamalarda bulundu.

Artvin Cerattepe'de maden projesi için imza kampanyası başlatıldı!

Artvin'in Kafkasör yaylası Cerattepe mevkiinde madencilik faaliyetine karşı, İnşaat ve Ağaç işçileri Enternasyoneli (BWI) ve Yeşil Artvin Derneği, 'Cerattepe'deki doğa katliamına ve baskılara hayır' başlıklı imza kampanyası başlattı.

Veysel Eroğlu'ndan Cerattepe maden projesi açıklaması!

Orman ve Suişleri Bakanı Eroğlu, Artvin'in Cerattepe bölgesinde açılması planlanan maden ocağı hakkında konuştu. Eroğlu, "Ben Orman Bakanı’yken ilk defa 2009 yılında AB’de Çevre faslını açtık. En zor açılan fasıl''dedi.

Artvin Cerattepe'de maden projesi protesto edildi!

Cengiz Holding'in altın ve bakır madeni çıkarmayı planladığı Artvin Cerattepe'de, Gezi'yi anımsatan önceki günkü direniş, kent merkezinde akşamları da sürüyor.

Artvin Cerattepe'deki maden ruhsatı projesinde son durum!

Artvin Cerattepe'deki Maden ruhsatı projesi yargıya taşındı. Artvin Valisi projeyle ilgili “İyi rezerv var, eski ÇED'i çöpe atın. Ben şirketin güvenliğini sağlamak zorundayım'' dedi.

Artvin'de Cerattepe maden sahası için halk toplantısı düzenlenecek!

Özaltın inşaat Ticaret ve Sanayi A.Ş tarafından Artvin İli, Merkez İlçesi Cerattepe Mevkii'nde yapılması planan maden sahası açık işletme projesi için 10 Temmuz'da halkın katılım toplantısı gerçekleşecek...

TOKİ'nin kentsel dönüşüm projesi için yıkımlar başladı

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ)  tarafından sürdürülen kentsel dönüşüm projesi kapsamında İzmir, Trabzon ve Uşak´ta kapsamlı yıkımlara başlanacağı bildirildi

Ankara'da Güneypark Kentsel Dönüşüm Projesi yapılacak!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Ankara'da kat karşılığı kentsel dönüşüm projesi yapacak

Samsun Towers Projesi´nde 55 bin TL´ye 110 m² 3+1!

Samsun Towers Projesi´nde alanları 110 metrekare 3+1 konutlar 55 bin TL´ye satılıyor

cerattepe projesi Haberi

cerattepe projesi

Artvin'de Cerattepe'de AKP'ye yakınlığıyla bilinen Cengiz İnşaat'ın madencilik faaliyetine karşı mücadele eden Yeşil Artvin Derneği, basın mensupları ile bir araya geldi. Dernek Yönetim Kurulu üyesi avukat Bedrettin Kalın, "Bilirkişilerin rapor sunma süresi normalde bir aydır. İki ayı geçti ama hala raporların hazırlanmasını bekliyoruz. Herkes çok net ve açık bir şekilde biliyor ki yargı organları, bilirkişiler ve adalet sistemi baskı altında. Dolayısıyla buradan adalet beklemeden önce, daha önceki yargı kararlanna güveniyoruz" dedi. 


Avukat Kalın, Cerattepe maden projesiyle ilgili halen devam eden iki dava olduğunu belirterek, "Bunlardan biri 2013 yılında alman ÇED'in iptaline ilişkin davadır. Bu dava kazanmış olduğumuz ama temyiz edilmesi nedeniyle halen Danıştay'da olan bir davadır. Yani temyiz incelemesi devam ediyor. İkincisi de 2015 yılında, 751 kişiyle açılmış olan ve...