19 / 05 / 2024

Cerrah İshak Kazgani Sıbyan Mektebi restorasyon

Cerrah İshak Kazgani Sıbyan Mektebi restorasyon

Mülkiyeti Vakıflar Bölge Müdürlüğü’ne ait olan, Nişanca Mahallesi, Nalbant Camii Sokak’ta bulunan Kazgani Sadi Sıbyan Mektebi ve çeşmesinin Fatih Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü tarafından yürütülen restorasyon çalışmaları tamamlandı.

İnternational Arsa Proje Geliştirme Ve Gayrimenkul Sanayi Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

İnternational Arsa Proje Geliştirme Ve Gayrimenkul Sanayi Ticaret Anonim Şirketi Şişli'de 1 milyon TL sermaye bedeli ile İshak Uzun tarafından kuruldu.

Cenk Cerrah, Kuzugrup GYO Genel Müdürü oldu! 

Kuzugrup GYO'nun Genel Müdürü değişti. Cenk Cerrah, Kuzugrup GYO'nun yeni Genel Müdürü oldu. 

Reborn Sağlık Turizmi Ve Danışmanlık Ticaret Anonim Şirketi Kuruldu!

Reborn Sağlık Turizmi Ve Danışmanlık Ticaret Anonim Şirketi Güngören’de 100 bin TL sermaye bedeli ile İshak Demirtaş tarafından kuruldu.

Helimzer İnşaat Tekstil Taahhüt İthalat Ve İhracat Limited Şirketi kuruldu!

Helimzer İnşaat Tekstil Taahhüt İthalat Ve İhracat Limited Şirketi bugün Bakırköy'de 1 milyon TL sermaye bedeli ile İshak İsaoğlu ve Yusuf İsaoğlu ortaklığında kuruldu.

3genporselen Pool Havuz İnşaat Ürünleri Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

3genporselen Pool Havuz İnşaat Ürünleri Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Pendik'te 1 milyon TL sermaye bedeli ile İshak Kılıç ve Nazmi Erol ortaklığında kuruldu.

Ondoor Orman Ürünleri Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Ondoor Orman Ürünleri Sanayi Ticaret Limited Şirketi Esenyurt'ta 1 milyon TL sermaye bedeli ile Çetin Dillitaş, İshak Şenvardar ve Muhsin Şimşek ortaklığında kuruldu.

Dr. Mehmet Öz ile kardeşinin 185 milyonluk gayrimenkul davası ABD'ye sıçradı!

Ünlü kalp cerrahı Dr. Mehmet Öz ile kardeşi Nazlım'ın gayrimenkul davasında sular durulmuyor. Mehmet Öz ile kardeşinin 185 milyonluk gayrimenkul davası ABD'ye sıçradı.

Çlk Emlak Turizm İnşaat Ve Otomotiv Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Çlk Emlak Turizm İnşaat Ve Otomotiv Ticaret Limited Şirketi bugün Şişli'de 100 bin TL sermaye bedeli ile İshak Çelik tarafından kuruldu.

Elman Real Desıgn Mimarlık Gayrimenkul Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Elman Real Desıgn Mimarlık Gayrimenkul Ticaret Limited Şirketi bugün Fatih'te 700 bin TL sermaye bedeli ile Elif Cerrah ve Osman Cerrah ortaklığında kuruldu.

İsrail, Doğu Kudüs'te bir dizi yerleşim projesi planlıyor!

İsrail Adalet Bakanlığının, işgal altında olan Doğu Kudüs'ün Bab el-Amud, Beyt Safafa, Sur Bahir, Şeyh Cerrah ve Beyt Hanina bölgelerinde bir dizi yeni Yahudi yerleşim projesi hayata geçirmeyi planladığı bildirildi.

Royal Homes Gayrimenkul Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Royal Homes Gayrimenkul Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Sarıyer’de  200 bin TL sermaye bedeli ile Shakıba Kalvandı ve Zahra Kalvandı tarafından kuruldu.

Metas Bina Yönetimi Ve Elektronik Sistemleri Limited Şirketi kuruldu!

Metas Bina Yönetimi Ve Elektronik Sistemleri Limited Şirketi bugün 10 bin TL sermaye bedeli ile İshak Beşmart tarafından kuruldu.

Lejant Harita Mühendislik İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Lejant Harita Mühendislik İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Arnavutköy'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Batuhan Gengeç ve İshak Damar ortaklığında kuruldu.

Cerrah İshak Kazgani Sıbyan Mektebi restorasyon Haberi

Cerrah İshak Kazgani Sıbyan Mektebi restorasyon


Mülkiyeti Vakıflar Bölge Müdürlüğü’ne ait olan, Nişanca Mahallesi, Nalbant Camii Sokak’ta bulunan Kazgani Sadi Sıbyan Mektebi ve çeşmesinin Fatih Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü tarafından yürütülen restorasyon çalışmaları tamamlandı. Yapılan araştırmalar sonucunda 15. yüzyıl sonlarında, Fatih Sultan Mehmet’in Cerrahbaşısı İshak Efendi tarafından yaptırıldığı anlaşılan yapının üzerinde herhangi bir kitabe bulunmamaktadır.


Bir Eser Daha Gelecek Nesillere Aktarıldı


Dörtgen plan esasına göre inşa edilmiş olan sıbyan mektebi, bir bodrum ve bir zemin katından (dershane) ibarettir. Zaman içinde müdahale gördüğü belli olan yapı günümüzde Nalbant Camii'nin abdest alma yeri ve tuvaleti olarak kullanılmaktaydı. Özellikle çatısında büyük malzeme kayıpları oluşmuş ve uygulanan geçici çözümlerle yapı özgünlüğünü yitirmiş durumdaydı. Fatih Belediyesi tarafından 2014 yılı ocak ayında başlanan Kazgani Sadi Sıbyan Mektebi ve Çeşmesi'nin restorasyon çalışmaları tamamlanarak, yapı...