30 / 04 / 2024

çeşme liman özelleştirme

çeşme liman özelleştirme

Hukukçular, Danıştay’ın geçen hafta aldığı kararın ardından özelleştirmelerde, tazminat davalarına uzanan yeni bir dönem başlayabileceğini söyledi. Kuşadası-Çeşme Limanları, Eti, SEKA ve TÜPRAŞ özelleştirmelerinde tazminat dönemi mi başlayacak?

Çeşme Alaçatı'daki 120 bin metrekarelik alanın planları mahkemelik! 

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından askıya çıkarılan İzmir’in turizm merkezi olan Çeşme’deki 12 hektarlık alanın imar planlarını, Şehir Plancıları Odası tarafından yargıya taşıdı.

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) hafta sonu iki sınav düzenleyecek

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi, cumartesi günü e-YDS (e-YDS 2023/12 Farsça/İngilizce) ile pazar günü İçişleri Bakanlığı Kaymakam Adaylığı Giriş Sınavı (2023-Kaymakamlık) sınavlarının yapılacağını açıkladı. İşte haberin ayrıntıları...

İzmir'deki Güzelbahçe ve Çeşme ilçelerinin imar planı askıya çıkarıldı!

Mülkiyeti Hazine’ye kayıtlı, İzmir’in Güzelbahçe ve Çeşme ilçelerindeki kimi parsellerin imar planları, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından değiştirilerek özelleştirme kapsamına alındı.

Özelleştirme öncesi kamu arazilerinde 6 imar planı değişikliği yapıldı: İstanbul, İzmir, Ankara... Peş peşe açıklandı! 

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından imzalanan kararlar ile İstanbul, Aydın, Balıkesir, İzmir, Ankara ve Çanakkale'de kamuya ait arazilerde, özelleştirme öncesinde imar planı değişikliklerine gidildi. 

Çeşme Belediyesi Alaçatı Yat Limanı için ihaleye çıkıyor! 10 yıllığına kiraya verilecek!

İzmir İli Çeşme Belediye Başkanlığı Alaçatı Yat Limanı için kiralama ihalesi düzenliyor. Yat limanı, 10 yıllığına kiraya verilecek...

DAP Gayrimenkul'den Çeşme'deki 3 bin 607 metrekarelik arsaya 80.2 milyon TL'lik teklif! 

DAP Gayrimenkul Geliştirme A.Ş., İzmir ili Çeşme İlçesi Alaçatı Mahallesi'nde yer alan arsanın satış ihalesine katıldı. Peki DAP Gayrimenkul Geliştirme A.Ş. hangi ildeki arsa için ihaleye katıldı? DAP Gayrimenkul Geliştirme A.Ş. arsa için kaç lira teklif verdi? İşte ayrıntılar...

17 ildeki 243 arazi için özelleştirme kararı! Yatırımcılar dikkat! Satış ve kiralamalar 2025'e kadar yapılacak!

Mülkiyeti Maliye Hazinesi, Elektrik Üretim A.Ş.’ye (EÜAŞ) ve Türkiye Elektrik İletim A.Ş.’ye (TEİAŞ) ait olan araziler özelleştirme kapsamına dahil edildi. 243 arazinin satışı ve kiralaması yapılacak. 

Şerdil Dara Odabaşı: Kalamış Yat Limanı'nı neden iptal ettiniz, neyi saklıyorsunuz?

Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı son zamanlarda sık sık gündeme gelen ve iptal edilen Fenerbahçe-Kalamış Yat Limanı özelleştirme ihalesiyle ilgili önemli açıklamalar yaptı.

KİPTAŞ Pendik Çamçeşme Projesi'nin temeli atılıyor!

KİPTAŞ tarafından Pendik'te hayata geçirilecek Çamçeşme projesinde temel atma için geri sayım başladı. Dev projede zemin iyileştirme işlemleri devam ediyor.

Taşucu Limanı'nın özelleştirme ihalesi yapıldı!

Mersin Silifke Taşucu Mahallesi'nde yer alan Taşucu Limanı'nın özelleştirme ihalesi yapıldı.

Birleşik Taşımacılık Çalışanları Sendikası'ndan özelleştirme kararları için dava!

Geçtiğimiz günlerde TCDD Fenerbahçe Eğitim ve Dinlenme Tesisleri için özelleştirme kararı çıkmıştı. Birleşik Taşımacılık Çalışanları Sendikası, kararın iptali için dava açıyor.

Ege ve Akdeniz sahillerindeki araziler için özelleştirme kararı!

Birçoğu Ege ve Akdeniz sahillerinde bulunan 18 eğitim kampı ve sosyal tesislerine yönelik özelleştirme kararı alındı. Marmaris, Kuşadası, Seferihisar, Manavgat, Didim, Gökçeada ve Beşiktaş Boğaz'da bulunan arsalarda inşaat yapılabilecek. 

Fenerbahçe-Kalamış Yat Limanı özelleştirme ihalesinde son dakika gelişmesi!

Özelleştirme İdaresi tarafından, 7 Temmuz tarihinde Kadıköy'deki Fenerbahçe-Kalamış Yat Limanı'nın 40 senelik işletme hakkının verilmesi için özelleştirme ihalesi yapılacağı açıklandı. İhaleye katılmayı planlayan Kadıköy Belediyesi ise ihale dışı bırakıldı.

çeşme liman özelleştirme Haberi

çeşme liman özelleştirme

Eti Alüminyum, Kuşadası-Çeşme Limanları, SEKA ve TÜPRAŞ özelleştirmelerine yönelik iptal kararlarının ‘fiili imkansızlık’ yüzünden uygulanmamasını öngören Bakanlar Kurulu kararının yürütmesinin Danıştay tarafından durdurulması, özelleştirme sürecinde yeni bir tartışma başlattı.


12 Eyül’de yapılan Anayasa değişikliğiyle, idari yargının yerindelik denetimi yetkisi elinden alınırken, 4046 sayılı Özelleştirme Kanunu’na eklenen “Ek Madde 5” ile özelleştirmede fiili imkansızlık karşısında geri dönülemeyecek bir yapının ortaya çıkması halinde yargı kararlarının uygulanmasına yönelik olarak, Bakanlar Kurulu tesis edilecek iş ve işlemler konusunda karar almaya yetkili kılınmıştı. Bunun üzerine Bakanlar Kurulu da Eti Alüminyum, Kuşadası-Çeşme Limanları, SEKA ve TÜPRAŞ’ın hisselerinin satışına yönelik mahkeme kararlarını geçersiz sayan bir karar almıştı.


‘İhale kazananlar teslim almaktan geri durabilir’


Bakanlar Kurulu’nun bu kararına ilişkin yürütmeyi durdurma ve iptal istemiyle Danıştay’a dava açan Avukat Nilgün Öğünçlü,...