17 / 05 / 2024

çeşme ovacık köyü rüzgar santrali nereye yapılacak

çeşme ovacık köyü rüzgar santrali nereye yapılacak

Çeşme' de Ovacık köyü Karlıktepe mevkisinde yapım çalışmalarına başlanan rüzgar enerjisi santraline karşı eylem yapan platform üyeleri, şantiye alanında iş makinelerinin önüne geçip, çalışmaları engelledi...

Çeşme'de hem denize sıfır hem tarım alanındaki Gücücek Koyu rezidans tehlikesi altında!

İzmir Çeşme Ovacık’taki Gücücek Koyu rezidans tehlikesi altında. Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre Biva Mimarlık Yönetim Kurulu Başkanı Vahap Yılmaz’a ait şirket halk plajına da içine alacak biçimde yeni bir proje hazırladı.

Mistral GYO'dan Çeşme'ye 88 konutluk yeni proje! Kumsal Boyalık için start verildi!

Mistral İzmir’den sonra yeni yatırımlara yönelen Mistral GYO, portföyüne bir imza proje daha ekliyor. “Kumsal Boyalık” doğa mirası Çeşme’nin en değerli koyu Boyalık’ta, bölgenin en özel ve en prestijli projesini hayata geçiriyor.

Mistral GYO Çeşme projesi 24 Şubat'ta satışta! Yeni proje!

Mistral GYO Çeşme Boyalık projesinde satışların başlayacağı tarih açıklandı. İşte proje ile ilgili detaylar...

Kadıköylüler: Söğütlüçeşme AVM-Gar projesi 'kazanım' değil, rant projesidir!

Bazı Kadıköy sakinleri Söğütlüçeşme'de hayata geçirilen Söğütlüçeşme AVM-Gar projesine karşı ‘kazanım’ değil, kent suçudur, rant projesidir" diyerek tepki gösterdi.

Çeşme, turizmde resmen iflas etti! Son 20 yılın en kötü sezonu!

Çeşme Otelciler Birliği Başkanı Yakup Demir, turizmde yaşanan durgunluğu şu ifadelerle anlattı: “Böyle bir durgunluğu son 20 senede yaşamadık. Pandemi sürecinde bile daha iyi bir sezon geçirmiştik.”

Natura Ovacık yüzde 50 peşin kalanı 12 ay vade fırsatıyla satışta! Yeni proje!

Natura Ovacık, Forum Ankara’ya yakın konum konumda yükseliyor. Fırat Life Style ve Ata Yıldız tarafından hayata geçirilen Natura Ovacık yüzde 50 peşin kalanı 12 ay vade fırsatıyla satışta. İşte Natura Ovacık ile ilgili detaylar...

Bademli Bahçe Evleri'nde son iki konut!

Fe Metal A.Ş tarafından Çeşme’nin köy dokusunun korunduğu Reisdere’de inşa edilen Bademli Bahçe Evleri'nde son iki fırsat niteliğindeki villaların satışı devam ediyor. Peki Bademli Bahçe Evleri ne kadar? İşte Bademli Bahçe Evleri ile ilgili ayrıntılar...

Çeşme Invictus Life'ta yüzde 50 peşinatla vade fırsatı! Invictus İnşaat'tan Çeşme'ye 138 konutluk yeni proje!

Çeşme Invictus Life'ta yüzde 50 peşinatla vade fırsatı sağlanıyor. Invictus İnşaat imzası ile hayata geçirilen projede toplam 138 konut bulunuyor.

Akfen GYO'dan Söğütlüçeşme, Yalıkavak, Kıyıkışlacık'a 3 yeni proje! 170 milyon dolarlık yatırım! 

Akfen GYO Kadıköy Söğütlüçeşme, Bodrum Yalıkavak ve Kıyıkışlacık’ta yer alan 3 yeni projeyi 2026'ya kadar bitirmeyi planlıyor. İşte ayrıntılar... 

Mistral GYO Çeşme Boyalık projesinde son dakika! 

Mistral GYO tarafından İzmir Çeşme'de Boyalık mevkiinde hayata geçirilecek proje ile ilgili yeni bir son dakika gelişmesi yaşandığı belirtildi. İşte ayrıntılar...

Dolar 3 gün sonra böyle olacak! Fed peş peşe açıkladı! Kıyıda köşede 1 doları bile olanlar koşun hemen bakın!

Amerika Merkez Bankası faiz kararına sayılı günler kala yatırımcılar doların ne kadar olacağını merak ederken Fed'ten peş peşe açıklamalar gelmeye başladı. Dolar 3 gün sonra böyle olacak! Kıyıda köşede 1 doları bile olanlar koşun hemen bakın. Son dakika dolar gelişmesi...

Küçükçekmece Söğütlüçeşme 1/5000 ölçekli plan tadilatı askıya çıkarıldı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından Küçükçekmece ilçesi, Söğütlüçeşme Mahallesi, 621 ada, 17 parsele ilişkin 1/5000 ölçekli 12.11.2021 tasdik tarihli plan tadilatı askıya çıkarıldı.

Swissotel Residences Çeşme, ayrıcalıklı yaşamı Ilıca'ya taşıyor!

Çeşme Ilıca'da hayata geçirilen Swissotel Residences Çeşme projesinde teslimlerin 2022 yılında yapılması planlanıyor.

çeşme ovacık köyü rüzgar santrali nereye yapılacak Haberi

çeşme ovacık köyü rüzgar santrali nereye yapılacak


Çeşme Sürdürülebilir Yaşam Platformu üyeleri, İzmir'in Çeşme ilçesinde kurulması planlanan rüzgar enerjisi santraline tepki amacıyla eylem yaptı.


Ovacık köyü Karlıktepe mevkisinde yapım çalışmalarına başlanan rüzgar enerjisi santraline karşı eylem yapan platform üyeleri, şantiye alanında iş makinelerinin önüne geçip, çalışmaları engelledi. Olay yerine çağrılan jandarma ekipleri, biri İngiliz 4 kişiyi gözaltına aldı. Gözaltına alınanlar, ifadelerinin ardından serbest bırakıldı.


Bölgeye gelen CHP İzmir Milletvekili Musa Çam, gazetecilere yaptığı açıklamada, termik ve nükleer enerjiye tamamen karşı olduklarını belirtti. Enerji ihtiyacını karşılamanın en temiz yollarından birinin, rüzgar enerjisi olduğunu dile getiren Çam, ancak Ovacık'ta kurulması planlanan rüzgar enerjisi santralinin, konutlara çok yakın yerde olduğunu ve korunması gereken alanların talan edildiğini iddia ederek, "Buraya santral yapılmaması için elimizden gelen hukuki ve siyasi çalışmaları göstereceğiz" dedi.


Santralin yapımıyla...