02 / 05 / 2024

çeşme su sorunu

çeşme su sorunu

Veysel Eroğlu, "Doğa turizmi imkanları hazırlayacağız. Bir de yat limanı inşa edeceğiz. Ardından serbest turizm ticaret merkezi oluşturmayı planladık, 5-6 yer arasında en uygununu seçeceğiz." dedi.

İZSU, Çeşme için 5 maddelik acil eylem planı hazırladı!

Çeşme ilçesinde yaz aylarında artan su ihtiyacını karşılamak ve ilçeyi susuz bırakmamak için İZSU Genel Müdürlüğü, 5 maddelik acil eylem planı hazırladı. Buna göre ilk önce iletim hattındaki su kaçaklarını önlemek için çalışmalar başladı.

Söğütlüçeşme AVM projesi şimdi de Danıştay'a gitti: Neden AVM yapılıyor?

Kadıköy Kent Suçları Ağı tarafından Söğütlüçeşme'ye AVM projesine karşı Danıştay'a itiraz dilekçesi verildi. Dilekçede, gerekçeli karar hakkının ihlal edildiği belirtildi ve neden AVM yapıldığı soruldu. 

Kadıköylüler: Söğütlüçeşme AVM-Gar projesi 'kazanım' değil, rant projesidir!

Bazı Kadıköy sakinleri Söğütlüçeşme'de hayata geçirilen Söğütlüçeşme AVM-Gar projesine karşı ‘kazanım’ değil, kent suçudur, rant projesidir" diyerek tepki gösterdi.

Çeşme Alaçatı Port'ta son durum ne?

Şehir Plancıları Odası ile Mimarlar Odası’nın İzmir şubeleri, Çeşme’de hayata geçirilen Alaçatı Port’ta kaçak yapılaşma olduğunu ileri sürdü. Sulak alanda, 24 adet lüks villa inşaatına başlandığı ve su kotu derinleştirilerek kanal açıldığı ifade edilerek, yasa dışı faaliyete girişildiği belirtildi. 

Çeşme'de toplu konut talebi arttı!

İzmir'i derin yaralayan deprem sonrasında Çeşme'de toplu konut talebinde ciddi artış oldu.  Ar-Su Yapı Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Aktaş, yeni bir alan üzerinde çalıştıklarını söyledi.

Çeşme Projesi için kamulaştırılan araziler TBMM gündeminde!

Bakanlığın 9 Mart 2020 tarihinde açıkladığı Çeşme Projesi kapsamında kamulaştırılan arazilere ve projenin su ihtiyacı meclis gündemine taşındı. CHP'li Serter, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

TOKİ Çeşme Evleri sorunu TBMM'ye taşındı!

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili Murat Bakan, TOKİ'nin Çeşme konutlarının fiyatlarının yüksek olduğu iddialarını TBMM'ye taşıdı.

Şanlıurfa Siverek'in içme suyu sorunu çözüldü!

Siverek'in Gögercin kırsal mahallesi sakinlerinin 80 yıllık su sorunu tarih oldu. Büyükşehir Belediyesi'nin fizibilite çalışmaları başlattığı kırsal mahallede vatandaşlar nihayet içme suyuna kavuştu.

Çeşme'deki Balıklı Köşk dikkatleri üzerine çekiyor!

Çeşme'de evinin bahçesini 50 metre uzunluğundaki deniz akvaryumu ile çeviren iş adamı Mehmet Ali Gökçeoğlu, buradaki balıkları yaşatmak için 10 yıldır kanallarla denizden su getiriyor.

Çeşme Karareis Barajı 2017'de tamamlanacak!

İzmir Çeşme'de, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, DSİ Genel Müdürlüğü tarafından inşa edilen Karareis Barajı'nın 2017'nin sonunda tamamlanması planlanıyor. Barajın 35 milyon TL'ye mal olacağı bildirildi.

Çeşme Tetusa Oasis Aqupark Temmuz'da açılacak!

İZMİR'in Çeşme ilçesinde, yapımı devam eden ve tamamlandığında Türkiye'nin en büyük su parklarından biri olacak olan Tetusa Oasis Aqupark'ın temmuz ayı içerisinde hizmete açılmasının hedeflendiği bildirildi.

İzmir Çeşme Ilıca'daki termal tesis tekrar halka açılacak mı?

Ilıca’da Atatürk’ün kaldığı Rasim Palas Oteli’nin karşısındaki termal tesis kaderine terk edildi. 15 yıl önce Çeşme Belediyesi tarafından mühürlenen tesisten kimse faydalanamazken, bir grup vatandaş suç duyurusunda bulundu

Manisa Dalbahçe'nin su sorunu çözüldü!

MASKİ Genel Müdürlüğü İçme Suyu Daire Başkanlığı ekipleri Turgutlu ilçesine bağlı Dalbahçe Mahallesi’nde içme suyu sorununu bitirmek için terfi hattı boru döşemesi ve pompa montaj çalışmaları gerçekleştirdi...

Çeşme Karareis Barajı'nın temeli atıldı!

Orman ve Su İşleri Bakanı, AK Parti İzmir 1. Bölge Milletvekili Adayı Veysel Eroğlu, Çeşme Yarımadası'nın 2040 yılına kadar olan içme suyu ihtiyacını karşılayacak Karareis Barajı'nın temelini törenle attı.

çeşme su sorunu Haberi

çeşme su sorunu

Veysel Eroğlu, "Doğa turizmi imkanları hazırlayacağız. Bir de yat limanı inşa edeceğiz. Ardından serbest turizm ticaret merkezi oluşturmayı planladık, 5-6 yer arasında en uygununu seçeceğiz." dedi.


Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu: "Malazgirt Zaferi'nin bininci yılına kadar problem olmayacak şekilde su ihtiyacını, baraj, gölet ne istiyorsanız çözeceğiz şeklinde bir hedef koyduk"


Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, AK Parti Hükümetinin İzmir'e büyük yatırımlarda ve hizmetlerde bulunduğunu söyledi. 


Sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle bir araya gelen Eroğlu, bu kuruluşlara büyük önem verdiklerini, fikirlerini, önerilerini, eleştirilerini dikkate aldıkları belirtti. 


Kentin milletvekili adayı olmanın heyecanını ve gururunu yaşadığını ifade eden Eroğlu, İzmir'deki pek çok tesisi inşa ederek hizmete açtıklarını söyledi. Hizmetlerinin sayılamayacak kadar çok olduğunu vurgulayan Eroğlu, "Hükümetimiz İzmir'e geçen yıl sonuna kadar 30 milyar...