24 / 05 / 2024

Çeşme Ulusoy limanına geri kabul merkezi kurulacak

Çeşme Ulusoy limanına geri kabul merkezi kurulacak

Türkiye ile Avrupa Birliği arasında tüm dünyanın merakla beklediği sığınmacılara yönelik geri kabul anlaşmasının imzalanmasıyla gözler Ege Bölgesinin kıyı il ve ilçelerine çevrildi.

Çeşme Belediyesi Alaçatı Yat Limanı için ihaleye çıkıyor! 10 yıllığına kiraya verilecek!

İzmir İli Çeşme Belediye Başkanlığı Alaçatı Yat Limanı için kiralama ihalesi düzenliyor. Yat limanı, 10 yıllığına kiraya verilecek...

Fenerbahçe-Kalamış Yat Limanı'na itirazlar Anayasa Mahkemesi’nde!

Yıllardır tartışmalara neden olan Fenerbahçe-Kalamış Yat Limanı’nın özelleştirilmesine ve kıyı alanının yapılaşmaya açılmasına karşı açılan davalarda hukuk yolları bitti. 32 Kadıköylü vatandaş da bireysel başvuru hakkını kullandı ve Türkiye’de ilk defa bir “kent suçu” Anayasa Mahkemesi’ne taşındı.

Çeşme Turizm Projesi'ne tepki! 

Türkiye Ormancılar Derneği, Orman Mühendisleri Odası, Tarım Orman-İş Sendikası ve Orman Teknikerleri Derneği’nin İzmir şubeleri, Kültür Bakanlığı tarafından Çeşme Yarımadası’na yapılacak “Çeşme Turizm Projesi”ne tepki gösterdi.

Çeşme'de sit alanına inşa edilen taş bina yıkıldı!

İzmir Çeşme'de deniz kenarı ve sit alanına yapılan taş bina yıkıldı.

Çeşme-Alaçatı havalimanına gerek var mı?

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, "Çeşme-Alaçatı'ya bir havalimanı yapılmasına ne gerek var. İzmir’de Adnan Menderes Havalimanı yeterli. Üstelik arada şahane bir otoyol var" dedi. Peki Çeşme-Alaçatı havalimanına gerçekten gerek var mı?

Ezgi Mola Çeşme'de 3 aylığına ev tuttu!

Ezgi Mola ve erkek arkadaşı Mustafa Aksakallı Çeşme’de daha fazla vakit geçirmek için ev tuttu. Çift, iki katlı ev için 3 aylığına 15 bin TL ödeyecek.

İzmir-Çeşme Otoyolu'na ekolojik köprüler yapılacak!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Karayolları ve Dışında Yaban Hayvan Ölümleri Projesi (KARAYAP) kapsamında İzmir-Çeşme Otoyolu'na yapılacak ekolojik köprülerin yapımına start verildi.

Ataköy Turizm Merkezi Kazlıçeşme Yat Limanı imar planı askıda!

Zeytinburnu'ndaki Ataköy Turizm Merkezi Kazlıçeşme Yat Limanı'nın 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planı askıya çıktı..

Ilıca Plajı’nı Çeşme Belediyesi 10 yıllığına kiraladı!

Çeşme Belediyesi, Ilıca Plajı’nı Milli Emlak’tan 10 yıllığına kiraladı. Başkan Muhittin Dalgıç, “Bizim yapmak istediğimiz, halkımızın ve konuklarımızın plajımızdan ücretsiz yararlanmasıdır” diye açıklama yaptı. 

Fenerbahçe-Kalamış Yat Limanı imar planına yapılan itirazlara ret!

Bugünkü Resmi Gazete'de yer alan Özelleştirme Yüksek Kurulu Kararı gereğince Fenerbahçe-Kalamış Yat Limanı imar planına yapılan itirazlar reddedildi.. 

Fenerbahçe Kalamış Yat Limanı imar planı tadilatı askıda!

Fenerbahçe Kalamış Yat Limanına (274 ada, 1 parsel) ilişkin 1/5000 ölçekli imar planı tadilatı bugün askıya çıktı..

Muhittin Dalgıç'tan Çeşme'de betonlaşma açıklaması!

İzmir Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, basında çıkan ‘Çeşme betonlaşıyor’ açıklamalarına cevap verdi. Dalgıç, '‘Çeşme betonlaşıyor’ deniliyor. Bu mümkün değil'' açıklamasında bulundu.

Çeşme Şifne Yat Limanı imar planı askıda!

İzmir Çeşme İlçesi, “Şifne Yat Limanı” na ilişkin 1/5000 Ölçekli Koruma Amaçlı Nazım ve 1/1000 Ölçekli Koruma Amaçlı Uygulama İmar Planı Değişikliği askıya çıkarıldı...

Çeşme Ulusoy limanına geri kabul merkezi kurulacak Haberi

Çeşme Ulusoy limanına geri kabul merkezi kurulacak

Anlaşmayla birlikte ilk mültecilerin 4 Nisan 2016 Pazartesi günü Yunanistan’ın Midilli Adasından İzmir’in Dikili ilçesine gelmesi beklenirken, bazı ilçelerde hummalı bir hazırlık başladı.


ÇEŞME’YE GERİ KABUL MERKEZİ KURULUYOR


Anlaşmayla birlikte Çeşme ilçesindeki Ulusoy limanına ait bin 800 metrekarelik alanda geri kabul merkezi oluşturulmaya başlandı. Liman içerisinde iş makineleri zemin düzleştirme çalışmaları yaparken, tel örgüler için demir direkler dikildi. Bazı işçilerde, su hattı için kanal kazarak borularını döşedi. Çalışmalar tamamlandığında, Yunanistan’daki Sakız Adasından Çeşme'ye feribotla gelecek sığınmacıların merkezde oluşturulacak güvenlik koridorunun ardından kabul edileceği belirtildi.


PARMAK İZİ OKUMA NOKTASI KURULACAK


Öte yandan merkezde, iki parmak izi okuma noktası, iki göç idaresi çadırı, iki erzak ve yiyecek çadırı ve mobil tuvaletlerin yer alacağı öğrenildi. Sığınmacılar, buradaki görevliler tarafından yapılacak işlemlerin ardından otobüsle kamp merkezlerine gönderilecek. 



Yenigün







Bu...