04 / 05 / 2024

Çetin Barajı son durum

Çetin Barajı son durum

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Dicle Nehri üzerinde inşaatına devam edilen Çetin Barajı’nın tamamlandığında Avrupa’nın en büyük barajı olacağını açıkladı.

Asgari ücret ara zammında son dakika! Ünlü Ekonomist Temmuz 2024 zammını 'Şimdiden Hayırlı Olsun' diyerek duyurdu!

Yaşanan son ekonomik çalkantılar, asgari ücret için beklenen zam talebini de artırdı. Ünlü ekonomist Çetin Ünsalan asgari ücrette Temmuz 2024 zammını 'Şimdiden Hayırlı Olsun' diyerek duyurdu...

İSKİ açıkladı! İstanbul'daki barajlarında son durum nedir? Doluluk oranı yükseldi mi?

İstanbul'da sağanak yağışların aralıklar ile etkili oluyor. Son zamanlarda yağış miktarının artması ile beraber özellikle İstanbul baraj doluluk oranı yükselişe geçti. İSKİ verileri kapsamında ise barajlardaki doluluk oranı yüzde 35'in üzerine çıktığı kaydedildi. İşte ayrıntılar...

Uzmandan son dakika uyarısı: Alibeyköy tehdit altında! Baraj suları can ve mal kaybına neden olabilir!

Libya'da yaşanan sel felaketi, İstanbul'daki barajların dayanıklılığını gündeme getirdi. İSKİ Planlama ve Yatırım Dairesi Başkanı Yasemin Taşçı, Alibeyköy'ün tehdit altında olduğunu söyleyerek, baraj sularının can ve mal kaybına neden olabileceğini söyledi.

Barajların son durumu nedir? Barajlarda aktif doluluk oranı ne demek? İstanbul'da barajların doluluk oranı yüzde kaç?

Baraj doluluk oranı artan sıcaklıklardan dolayı merakla araştırılıyor. İşte 17 Mayıs 2023 barajların son durumu nedir? İşte detaylar!

Gram altında inanılmaz iddia! Artuğ Çetin öyle bir tahminde bulundu ki duyan kuyumcuya ışınlanacak!

Şu anda gram altın fiyatı yaklaşık 1260 TL civarında seyrediyor ve altın piyasasında önümüzdeki aylarda yeni bir rekor beklentisi var. Son dönemde adından sıkça söz ettiren piyasa uzmanlarından Artuğ Çetin, gram altın hakkında ilginç bir tahminde bulundu.

Gümüş fiyatları rekora koşuyor! Elinde gümüş olanlar hemen bakın! İşte son dakika gümüş fiyatları

Son dakika gümüş fiyatları yatırımcılar ve gümüş almak isteyenler tarafından heyecanla takip ediliyor. Gümüş fiyatları 13 TL barajını geçerek rekora koşuyor. Peki bugün gümüş fiyatları ne kadar oldu? İşte son dakika gümüş fiyatları.

12 TL barajını geçen gümüş gümbür gümbür geliyor! Gümüş için zirve rakam açıklandı

Gümüş fiyatları son haftalarda sert düşüşler yaşadı. Geçtiğimiz hafta 12,20 TL seviyesine yükselen gümüş tekrar düştü. Bugün gümüş tekrar 12 TL barajını geçerek gümbür gümbür geliyor. 

Euro gaza bastı! Tutabilene aşk olsun! Euro için yeni karar... Euro/TL'de son dakika 5 Ağustos 2022

Enflasyon rakamlarının açıklanmasından sonra döviz kurları yükseldi. Dolar/TL 18 TL barajını geçerken, euro/TL de 18,40 TL seviyelerine geldi. Bugün euro/TL yükselmeye devam ediyor. Tutabilene aşk olsun! İşte son dakika euro/TL kuru 5 Ağustos 2022...

Dolarda rüzgar tersine döndü! 18 TL'yi aşan dolar bugün çakıldı! Son dakika gelişmesi 5 Ağustos 2022

Enflasyon rakamlarının açıklanması ile 18 TL barajını aşan dolarda bugün rüzgar tersine döndü. Dolar/TL haftanın son işlem gününde düşüşe geçti. Pek, bugün dolar/TL ne kadar? Dolar kaç lira oldu? İşte son dakika dolar/TL 5 Ağustos 2022...

İstanbul'a su sağlayan Kazandere Barajı taştı! AFAD bölgeye gitti valilik açıklama yaptı

Kırklareli'nin Vize ilçesine bağlı Kıyıköy beldesinde İstanbul'a su sağlayan Kazandere Barajı taştı. Bölgedeki yerleşim yerleri su altında kaldı. Kırklareli Valiliği olaya hemen müdahale edildiğini açıkladı. İşte taşan barajla ilgili son dakika gelişmesi...

Kırmızı et fiyatlarında rekor kırıldı! Son fiyatlar cep yaktı et almak artık hayal oldu

Kırmızı et fiyatları vatandaşların satın alamayacağı kadar yükseldi. Karkas etin kilogramı 85 lirayı aştı. İşlenmemiş gıda grubu içinde yükselen yem fiyatlarının etkilediği kırmızı ve beyaz et fiyatları son yılların rekorunu kırdı.

Yusufeli Barajı'nda geri sayım başladı!

Artvin'de, Çoruh Nehri üzerinde 6,5 yıldır inşaatı devam eden 275 metre gövde yüksekliği ile Türkiye’nin en yüksek barajı olacak Yusufeli Barajı’nda son metreküp beton dökme işlemi gerçekleşti.

Yusufeli Barajı'nın tamamlanmasına son 4 metre!

Dünyanın üçüncü, Türkiye’nin en yüksek barajı olacak olan Yusufeli Barajı ve HES projesinin tamamlanmasına 4 metre kaldı. 

Çetin Barajı son durum Haberi

Çetin Barajı son durum

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, inşaatı hızla devam eden Çetin Barajı'nın inşa edildiğinde silindirle sıkıştırılmış beton (RCC) tipine göre Avrupa'nın en büyük barajı olacağını kaydetti.

Hürriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre; Pakdemirli, yaptığı yazılı açıklamasında, Dicle Nehri'nin en büyük kolu olan Botan Çayı üzerinde bulunan barajda inşaat çalışmalarının devam ettiğini kaydetti.

Siirt'in Şirvan ve Pervari ilçeleri sınırları içinde yer alan Çetin Barajı ve hidroelektrik santralinin (HES), bittiğinde temelden 165 metre gövde yüksekliğinde ve RCC tipine göre Avrupa'nın en büyük barajı olacağını belirten Pakdemirli, şunları söyledi:

Tamamlandığında Avrupanın en büyüğü olacak

"Projenin inşaat çalışmaları 2011'de başladı. Baraj gövdesine günlük 15 bin 327 metreküp beton dökümü yapılıyor. Tamamlandığında gövde beton hacmi 4 milyon 726 bin 527 metreküp olacak. Gövde yüksekliği şu an 102 metreye...