18 / 05 / 2024

Cevat Kazma kim

Cevat Kazma kim

Gelişigüzel yapılmış olan kasisler için araç sahipleri belediyelere tazminat davası açabilecek. Gerekçe ise araçların aldığı hasarlar ve kazalara sebebiyet vermek. Avukat Cevat Kazma konu ile ilgili değerlendirme yaptı.

Cevat Kazma: Eski kiracıların tahliyeleri en çok banka şubelerini ilgilendiriyor!

Borçlar Kanunu’nda kiracıların tahliyesi ile ilgili yeniden düzenlenen ve mülk sahibinin lehine dönen uygulama, 10 yılı aşmış kurumsal kiracıların başına dert açabilir. Avukat Cevat Kazma’ya göre yeni uygulamadan en çok bankalar etkilenecek.

Gelirini kaybeden kiracıya kolaylık var!

Koronavirüs salgını tedbiri kapsamında kapatan işletmelerin kira sözleşmeleri feshedilmeyecek. Fakat yeni tedbir paketindeki bu karar konutları kapsamıyor. Avukat Cevat Kazma, konut kirası sözleşmeleri hakkında değerlendirmelerde bulundu…

Kolon kesene 15 yıl hapis! 

Elazığ'da yaşanan 6.8 büyüklüğündeki deprem sonrasında 93 bina yıkıldı. En fazla can kaybının yaşandığı Aykent apartmanının ise kolonları kesildiği için yarısının yıkıldığı iddia edilmişti. Avukat Cevat Kazma, kolon kesenin bilinçli taksirle ölüme sebep olmaktan yargılanabileceğini belirtti...

Deprem, hukuki hakları da yakmamalı!

Deprem sonrası hasar gören ve yıkılan binaların akıbeti ne olacak? Bina ve konut sahipleri hangi haklara sahip? Zorunlu Deprem Sigortası tüm zararları karşılıyor mu? Avukat Cevat Kazma yazıyor...

Değerli Konut Vergisi 'ev bozdurma' dönemini başlattı!

Bir yıl ertelenmesi beklenen “Değerli Konut Vergisi” ile ilgili değerlendirmede bulunan Avukat Cevat Kazma, kanunun eşitlik ilkesine aykırı olduğuna dikkat çekerek, düzenleme yapılmaması halinde birçok kişinin evini satarak daha düşük değerli bir ev ya da evler satın alacağını söyledi...

Sitelerde toplanan milyarlarca lira nereye gidiyor?

Avukat Cevat Kazma, sitelerde toplanan milyarlarca liralık paranın denetlenmesi gerektiğini vurguladı.

Günlük kiralanan evlerde kimlik bildirmek zorunlu hale geldi!

Son çıkan Kanun KHK günlük kiralık evlere sıkı denetim getiriyor. Artık bu evlerde kalan kişilerin kimlik kayıtları kolluk kuvvetlerine bildirilecek. Avukat Cevat Kazma, konuyla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Konut kredisi kullanırken sigorta yaptırmak zorunda değilsiniz!

Bankaların kredi başvurusu yapan tüketicilerin önüne koydukları sigorta yapma zorunluluğunun hukuka aykırı bir işlem olduğu ortaya çıktı. Avukat Cevat Kazma, “Hayat sigortası, konut sigortası gibi isimler altında tahsil edilen bedelin yasal dayanağı yoktu

Oturma ruhsatını kim alır?

Ruhsatı alınmış binalar için İmar Müdürlüğü'nden alınan belgeye oturma ruhsatı deniyor. Yapı hakkında tüm bilgilere oturma ruhsatında yer veriliyor. Peki, oturma ruhsatını kim alır?

Belediyeler kasisler yüzünden davalık oluyor!

Gelişigüzel yapılmış olan kasisler için araç sahipleri belediyelere tazminat davası açabilecek. Gerekçe ise araçların aldığı hasarlar ve kazalara sebebiyet vermek. Avukat Cevat Kazma konu ile ilgili değerlendirme yaptı.

Emlak alım satım vergisini kim öder?

Konut, arsa, dükkan ya da tarla gibi gayrimenkullerin tapu işlemleri için Tapu Müdürlüğü sunduğu hizmet karşılığında tapu alım satım harcı talep ediyor. Peki, emlak alım satım vergisini kim öder?

Tapu harcını kanunen kim öder?

Taşınmaz mal alım satım işlemlerinin eksiksiz gerçekleşebilmesi için gerekli belgelerin temin edilmesi ve tapu harcının ödenmesi gerekiyor. Peki, tapu harcını kanunen kim öder? İşte yanıtı..

Cevat Keser kimdir?

Sakarya Pamukova Belediye Başkanı Cevat Keser kimdir? Cevat Keser, bugüne kadar hangi işlerde görev aldı? Cevat Keser, ne zamandan beri belediye başkanı olarak hizmet veriyor? İşte Cevat Keser..

Kapıcı tazminatı kim öder?

Kapıcıya ödenecek tazminat, 4857 sayılı İş Kanunu esaslarına göre hesaplanıyor. Kapıcı giderlerine tüm maliklerin eşit olarak katılmaları gerekiyor. Peki, kapıcı tazminatı kim öder? Malik mi kiracı mı?

Cevat Kazma kim Haberi

Cevat Kazma kim

Cadde ve sokaklarda araçların hızını kesmek amacıyla yapılan kasisler, dava konusu oluyor. Gelişigüzel yapılmış olan kasisler için araç sahipleri belediyelere tazminat davası açabilecek. Gerekçe ise araçların aldığı hasarlar ve kazalara sebebiyet vermek.


Avukat Cevat Kazma, belirlenen ölçü ve standartlarda yapılmamış kasisler ile ilgili, Ulaştırma Bakanlığı’nın ve Emniyet Genel Müdürlüğü’nün belediyelere defalarca uyarıda bulunduğunu ancak uygulamalarda bir değişiklik olmadığını söylüyor ve ekliyor: “Tüketiciler hasara uğrayan araçları için belediyelere tazminat davaları açabilir.”


Avrupa Birliği ve TSE’nin kriterlerine, Ulaştırma Bakanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü’nün uyarılarına rağmen belediyeler gelişigüzel kasisler yapmaya ve yapılmasına müsaade etmeye devam ediyor. İşlevi, araçların hızını yavaşlatmak ve trafik güvenliğini sağlayabilmek olan kasisler uygun kriterlerde olmadığında aksi durumlar yaşanabiliyor.


Antalya Makine Mühendisleri Odası rastgele yapılan kasislerin araçlara verdiği zararlar üzerine bir rapor...