02 / 05 / 2024

Cevat Öncü konu teşviği

Cevat Öncü konu teşviği

Samsun İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Cevat Öncü, hükümetin konut alacaklara yapacağı yüzde 15’lik teşvik uygulamasının, kısa vadede sektörün mevcut stoklarının erimesine katkı sağlamayacağını düşündüğünü söyledi.

Plansız yapılaşma felaketi getiriyor: Dönüşüm bütüncül olarak nasıl yapılabilir?

TMMOB Şehir Plancıları Odası İstanbul Şube Başkanı Pelin Pınar Giritlioğlu, dün ülke genelinde yaşanan sel ve fırtınaların ardından yapılaşma ve dönüşüm ile ilgili konuştu. Peki dönüşüm bütüncül olarak nasıl yapılabilir?

Türkiye, bu endüstride dünyada 6’ncı, AB’de 3’ncü!

TİM ve İHKİB Başkanı Mustafa Gültepe, Türkiye’nin moda endüstrisinde dünyada 6’ncı Avrupa Birliği’nde 3’ncü olduğunu söyledi. Gültepe, "Moda markalarımızın 100'den fazla ülkede 2 bini aşkın mağazası bulunuyor" diye konuştu.

Ramazan pidesine dev zam! Türkiye Fırıncılar Federasyonu’ndan çok konuşulacak açıklama!

Ramazan ayının gelmesine sayılı günler kala insanlar tarafından pide fiyatları da merak konusu oldu. Türkiye Fırıncılar Federasyonu’nun yaptığı açıklama ile beraber pide fiyatlarına büyük zam geleceği düşünülüyor.

Yapı Fuarı-Turkeybuild Istanbul'un 3'üncü gününde neler konuşuldu?

İnşaat sektöründeki trendlerin değerlendirildiği, en son yapı teknolojileriyle yapı ürünlerinin sergilendiği Yapı Fuarı – Turkeybuild Istanbul, 3'üncü gününde Türkiye’de yapı sektörünün nabzını tuttu. 

RE360 Gayrimenkulün Büyük Buluşması'nın konuşmacıları belirlendi!

RE360 Gayrimenkulün Büyük Buluşması’nın dördüncüsünün konuşmacıları belirlendi...

Hakan Tütüncü: Kepez'in gecekondu çehresi değişti!

Antalya Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Perihan-Esat Aral Okulu'nda devam eden spor salonu inşaatında yaptığı konuşmasında, ilçe genelinde yapılan çalışmalarla gecekondu çehresinin değiştirildiğini dile getirdi. 

Hero Baby 3'üncü fabrikayı açıyor!

Global bebek maması üreticisi Hero, Ankara’da fabrika yatırımında bulunmak için çalışmalara başladı. Hero Baby Türkiye Genel Müdürü Ali Bozer, “İki ay sonra Almanya’dan yeni bir üretim hattını Türkiye’ye getiriyoruz. Türkiye’de 3’üncü fabrikamızı kurmuş olacağız” diye konuştu.

Doğa Koleji dördüncü kez satışa çıktı!

Doğa Koleji'nin dördüncü kere satış sürecine çıkarıldı. Doğa Koleji'ne talip olanlar arasında Süzer Grubu'da yer alıyor. Süzer Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Baran Süzer, konu ile ilgili “Pazarlıklar devam ediyor. Olmama ihtimali de büyük” diye konuştu...

Cevat Öncü: İnşaat sektörü, konut faizlerinin artmasıyla durdu!

İnşaat Mühendisleri Odası Samsun Şube Başkanı Cevat Öncü: "İnşaat sektörü, konut ve genel faizlerinin yükselmesi nedeniyle tıkanma noktasına geldi. Bu krizin uzun olacağını düşünüyoruz" dedi.

HOM Design Center İçten Konuşmalar etkinliği düzenlendi!

Eroğlu Yapı’nın karma projesi Skyland İstanbul bünyesinde bulunan, tasarım dünyasının yeni merkezi HOM Design Center’ın ev sahipliğini yaptığı “İçten Konuşmalar” etkinlik serisinin üçüncüsü düzenlendi. 

Türkiye inşaat sektöründe dünyada öncü!

TİM Genel Sekreteri Prof. Dr. Kerem Alkin, "Türkiye inşaat sektöründe dünyada öncü olmaya başladı. Çinli müteahhitlerden sonra dünyada en çok iş alan, en başarılı iş yürüten ülke pozisyonundayız'' diye konuştu.

Vakıf Katılım 84'üncü şubesini Samsun'da açtı!

Vakıf Katılım'ın 84'üncü şubesi Samsun'da açıldı. Açılışta konuşan Vakıf Katılım Genel Müdürü İkram Göktaş, 18,6 milyar liralık aktif büyüklüğe ulaştıklarını söyledi.

Mevcut binaların yüzde 67’si ruhsatsız!

İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Samsun Şube Başkanı Cevat Öncü, 17 Ağustos 1999 depreminden beri 19 yıl geçtiğini söyledi. Öncü, “Doğal afetlere karşı duyarlı ve hazırlıklı değiliz” ifadelerini kullandı.

Cevat Öncü konu teşviği Haberi

Cevat Öncü konu teşviği

Samsun İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Cevat Öncü, hükümetin konut alacaklara yapacağı yüzde 15’lik teşvik uygulamasının, kısa vadede sektörün mevcut stoklarının erimesine katkı sağlamayacağını düşündüğünü söyledi.


İnşaat Mühendisleri Odası Samsun Şubesi Başkanı Cevat Öncü, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun, konut hesabı açan ve yüzde 25 peşinat biriktiren vatandaşlara yüzde 15 katkı sağlanacağını yönündeki açıklamalarını değerlendirdi.


Son yıllarda inşaat sektöründeki büyüme ve aşırı konut üretimi nedeniyle arz fazlası oluştuğunu belirten Cevat Öncü, "Başkan Ahmet Davutoğlu’nun açıklamaları iyimser karşılandı sektör tarafından. İnşaat Mühendisleri Odası Samsun Şubesi Başkanı olarak ben, reel olarak baktığımızda burada 3 ile 5 yıllık bir birikim hesabından ve bu hesapta biriktirilecek konut ederinin yüzde 25’inin yüzde 15’i gibi bir hesap yapıldığında, kısa vadede, yani mevcut konut stokunun hemen eritilmesi anlamında bir katkı sağlamayacağı...