07 / 05 / 2024

çevre bakanlığı çalıştayı

çevre bakanlığı çalıştayı

Planlama ve tasarım süreçlerinin, günümüz planlama pratiğinde yer alan uygulama imar planları anlayışı ve dili ile gerçekleştirilmesi mümkün değildir.Kentsel tasarıma ilişkin esaslar 9 Aralık'ta belirleniyor!

Depreme karşı güçlendirmenin önündeki engeller için çalıştay gerçekleştirilecek!

Deprem Güçlendirme Derneği'nin Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı desteği ile 30 Mayıs'ta "Kentsel Dönüşümde Güçlendirmenin Rolü" başlıklı çalıştay gerçekleştirilecek.

Milletle alay eder gibi Kanal İstanbul çalıştayı düzenlediler!

AKP Genel Başkan Yardımcısı Ünal, "Biz diyoruz ki 'Kanal İstanbul'u yapalım', çıkmışlar böyle adeta milletle alay eder gibi çalıştay düzenlemişler. Çalıştayda konuşmacı olarak, bilim insanı olarak çağrılmış akademisyenlerin ne jeoloji ile ilgisi var ne çevre ile ilgisi var" dedi...

Adalar Ulaşım Çalıştayı'nda imar eksiklikleri konuşuldu!

Adalar'daki ulaşım sorunlarına kalıcı ve sürdürülebilir çözümler getirmek için Büyükada'da "Adalar Ulaşım Çalıştayı' düzenlendi. Çalıştayda imar planı eksiklikleri, adalara ulaşım sorunu ve lojistik faaliyetler gibi çevre sorunları ele alındı.

Çimento sektörü 3.Temiz Kömür Teknolojileri Çalıştayı'nda buluştu!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nın desteğiyle düzenlenen 3.Temiz Kömür Teknolojileri Çalıştayı ve Fuarı gerçekleştirildi. Fuarda çimento sektörünün önde gelen isimleri bir araya geldi.

İnşaat sektöründe iki bakanlı çalıştay!

İnşaat sektörünün öncü temsilcileri Çevre ve Şehircilik Bakanı Özhaseki ve Maliye Bakanı Ağbal bir araya geldi. 2 saat süren inşaat çalıştayında önemli açıklamalarda bulunuldu.

Türk Serbest Mimarlar Derneği Çalıştayı bu sene İstanbul'da yapıldı!

SMD’ler Çalıştayı, 8 Nisan 2017 tarihinde Kalebodur sponsorluğunda, Türk Serbest Mimarlar Derneği (TSMD), İstanbul Serbest Mimarlar Derneği ve İzmir Serbest Mimarlar Derneği üyelerinin katılımıyla İstanbul Kalebodur Merkez Binası’nda yapıldı.

Düzce'de YHT için çalıştay yapılacak!

Düzce Belediyesinin vizyon projelerinden olan yüksek hızlı tren projesi için çalıştay gerçekleştirilecek. Çalıştay 10 Nisan'da Düzce Üniversitesi Cumhuriyet salonunda yapılacak.

Kocaeli'de imar çalıştayı düzenlendi!

Kocaeli Kartepe Green Park Otel’de gerçekleşen imar çalıştayında köy mimari tipolojisi analizi, Otopark İlke ve Esasları konuları ele alındı

Ürgüp'te arazi tahribatının dengelenmesi çalıştayı düzenlendi!

Nevşehir Ürgüp'te Orman ve Su İşleri Bakanlığı Çölleşme ve Erozyonla Mücadele (ÇEM) Genel Müdürlüğü tarafından arazi tahribatının dengelenmesi çalıştayı düzenlendi.

Düzce'de Yüksek Hızlı Tren çalıştayı gerçekleşecek!

‘Hızlı Tren Paneli- Gelecek Nesiller için Refah: RaHat’ başlıklı çalıştay 10 Nisan'da gerçekleştirilecek. Çalıştay iki oturum halinde yapılacak

Adana'da İnşaat Yönetimi Çalıştayı yapıldı!

İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Adana Şubesi tarafından İnşaat Yönetimi Çalıştayı gerçekleştirildi. İMO Yönetim Kurulu Başkanı Cemal Gökçe, açılış konuşmasında çalıştayın önemine değindi.

Tekirdağ Protokol Yönetimi ve İmar Kanunu Çalıştayı gerçekleşti!

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından, Protokol Yönetimi ve İmar Kanunu Çalıştayı gerçekleşti. Toplantı Bolu’da bir otelde düzenlendi.

Kadir Albayrak imar kanunu çalıştayına katıldı!

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak Doğu-Batı Trakya Belediyeler Birliği tarafından düzenlenen imar kanunu çalıştayına katıldı.

çevre bakanlığı çalıştayı Haberi

çevre bakanlığı çalıştayı

Kentsel tasarım ve kent ilişkisi içinde öne çıkan kavramlardan biri, Kent kimliği kavramıdır. Bugün içinde olunan hızlı yapılaşma ve dönüşüm, kent kimliklerinin bozulmasına neden olmakta; tarih ve kültürün izlerini temsil eden mahalle, sokak, imge değeri olan doğal çevre ve özgün yapılar yanlış uygulamalar nedeni ile kaybolmaktadır. Planlama ve kentsel tasarım, sadece yapı ve altyapı ölçeğinde teknik bir tasarım süreci olarak görülmemeli, kültürel, sosyal, ekonomik, politik ve ideolojik boyutları içinde bütünleşik bir kavram olarak değerlendirilmelidir.


Planlama ve tasarım süreçlerinin, günümüz planlama pratiğinde yer alan uygulama imar planları anlayışı ve dili ile gerçekleştirilmesi mümkün değildir. Bu nedenle, uygulama ölçeğinde hazırlanan imar planları ve bunlarla birlikte, kentsel tasarım projeleri de mutlaka yapılmalıdır. Çevre ve Şehircilik Bakanlığının, Ağustos ayında çıkardığı Mekânsal Planlar Yapım Yönetmeliği...