02 / 05 / 2024

Çevre Bakanlığı konut projeleri

Çevre Bakanlığı konut projeleri

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Sakarya’da yaşayan Romanlar için 204 adet konut yapıyor. Renk seçiminden mimarisine kadar Roman kültürü dikkate alınarak yapılacak konutlar 2 ve 3 katlı olarak tasarlandı.

Konut sektörüne can suyu olacak! İmar yönetmeliğinde değişikliğe gidildi!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı konut arzını artırmak için harekete geçti. Gayrimenkul sektörüne adeta can suyu olacak yeni imar yönetmeliği belli oldu.

Konut ve otomobil fırsatçılığına barkodlu takip!

Ticaret Bakanlığı konut ve otomobil sektöründeki fırsatçılığın önünü kesmek için harekete geçti. Bu kapsamda bakanlık yeni sistemi için çalışmalarına başladı. 

Çevre Bakanlığı duyurdu: 11 ildeki afet konutlarına sıkı denetim!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Özhaseki, 11 ildeki afet çalışmalarının her sürecinin adım adım takip edileceğini belirtti. İşte detaylar...

Aile Bakanlığından dar gelirliye ev desteği! Daire yapana 300 bin lira, prefabrik ev alana 200 bin lira verilecek!

Sosyal destek ödemelerine devam eden Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı konut desteği de sağlıyor. Peki, konut desteğinden kimler nasıl faydalanıyor? İşte detaylar...

Çevre Bakanlığı ve THY'den son dakika personel alımı müjdesi! Yüzlerce personel alınacak!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığınca deprem bölgesinde çalışan personel sayılarını arttırmak için personel alımı yapılacağını duyurdu.

0,89 ve 0,99 faizle konut fırsatı! Hazine ve Maliye Bakanlığı detayları açıkladı!

Hazine ve Maliye Bakanlığı, konut sahibi olmayan vatandaşların, konut finansman paketlerinden faydalanmaları amacıyla kullandırım esaslarının belirlendiğini açıkladı.

Konut alacaklar dikkat! Yeni uygulama hayata geçiyor!

Türkiye Cumhuriyeti Adalet Bakanlığı, konut dolandırıcılığının önüne geçmek için tüzel bilirkişilik sistemini hayata geçirmişti. Yeni sistem İstanbul ve Antalya'da uygulanmaya başlayacak.

İzmir'de binalara karne verilecek!

İzmir depreminde hasar gören 7 bin 500 orta hasarlı bina için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı konut sahiplerine, “Güçlendirilmezse bir yıl sonra yıkarız” dedi. Vatandaşların mağdur olmaması için İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer adım attı. 

Yapı Tasarruf Sistemi herkesi ev sahibi yapacak!

Hazine ve Maliye Bakanlığı ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, konut almak isteyen vatandaşları sevindirecek müjdeyi verdi. Uzun süredir üzerinde çalışılan Yapı Tasarruf Sandığı yeniden gündemde.

İzmit Cedit Mahallesi'ni bakanlık dönüştürecek!

Cedit Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi ile ilgili Çevre Bakanlığında toplantıya katılan İzmit Belediye Başkanı Av. Fatma Kaplan Hürriyet, dönüşüm projesinin yapımı için Çevre Bakanlığı ile prensip anlaşmasına vardı.

Ekrem İmamoğlu’ndan Çevre Bakanlığı’na manifesto: Kanal İstanbul’da halkın katılımı yok!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 'çılgın proje' olarak açıkladığı Kanal İstanbul'a karşı Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na olumsuz rapor sundu.

Çevre Bakanlığı, Salda Gölü için 15 gün ek süre istedi!

Salda Gölü Millet Bahçesi projesinin iptali ve yürütmenin durdurulması talebiyle açılan davada Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan ihale ve proje hakkındaki belgelerin 15 gün içerisinde gönderilmesi istenmişti ve süre dolmadan Bakanlık 15 gün ek süre istedi...

Almanya'da konut yardımı zamlanıyor!

Almanya'nın İçişleri Bakanlığı, konut yardımını artırmayı planlıyor. Bu kapsamda Nisan ayında konuyla ilgili yasa tasarısının Federal Meclis'te ele alınması öngörülüyor...

Çevre Bakanlığı konut projeleri Haberi

Çevre Bakanlığı konut projeleri

Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan konutlar, Roman vatandaşların yaşam tarzı, mekânsal alışkanlıkları, kültürel değerleri, ihtiyaç ve talepleri göz önünde bulundurularak projelendirildi. Romanların, kişisel, sosyal ve kültürel renkliliklerinin sürdürmeleri için özen gösteren Bakanlık, Romanların alandan uzaklaşmaması için kentsel dönüşümü mahallenin eski yerinde gerçekleştirecek. 


3 katlı yapılarda 144 metrekare, 2 katlı yapılarda ise 91 ve 97 metrekare olarak tasarlanan konutların renk seçimi Romanların kültürel zenginliklerine hitap edecek şekilde belirlendi. Romanların eğlenceli yaşamlarını sürdürmelerine imkân sağlamak amacıyla konutlar avlularla irtibatlandı. 


Geniş caddeleri ve meydanlara çıkan sokaklarıyla nefes alacak olan Roman Mahallesi, yeşil alan ve diğer sosyal donatı alanlarıyla yeni bir yaşamın kapılarını açacak. Eskisinden daha yeşil olacak mahalle, meydanları ve başta halk eğitim merkezi olmak üzere sosyal donatı alanlarıyla göz...