28 / 08 / 2024

ÇEVRE DENETÇİLERİ İÇİN SANAYİ TESİSLERİ SEKTÖREL REHBERİ

ÇEVRE DENETÇİLERİ İÇİN SANAYİ TESİSLERİ SEKTÖREL REHBERİ

ÇED, İZİN ve Denetim Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen “ ÇEVRE DENETÇİLERİ İÇİN SANAYİ TESİSLERİ SEKTÖREL REHBERİ” projesi tamamlandı.

Çevre denetçilerine mimar ve mühendis şartı!

Resmi Gazete'de yayımlanan "Çevre Denetimi Yönetmeliği" kapsamında çevre denetçilerinin üniversitelerin mühendislik, mimarlık, fen fakültelerinden mezun olmasıyla ilgili düzenleme yapıldı.

Çevre Şehircilik Bakanlığı'nın askeri arazisi Emlak Konut GYO'ya satıldı!

Türkiye'nin en büyük proje geliştiricisi GYO'larından Emlak Konut GYO, geliştirdiği projelerinden dev bir satış protokolü imzaladığını açıkladı. Şirket, Çekmeköy'de Çevre Şehircilik Bakanlığı Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Genel Müdürlüğü'ne ait arsayı 937 milyon 289 bin TL'ye satın aldı.

Tuzla Çevre Kentsel Dönüşüm İnşaat Anonim Şirketi kuruldu!

Tuzla Çevre Kentsel Dönüşüm İnşaat Anonim Şirketi 1 milyon TL sermaye ile bugün Dede osman Denek ve Fikret Onuş ortaklığında kuruldu.

Mehmet Özhaseki 2016 yılı çevre denetim rakamlarını açıkladı!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, 2016 yılı çevre denetim rakamlarını açıkladı.

Yavuz Sultan Selim Köprüsü ve Kuzey Çevre Otoyolu yarın açılıyor!

Birçok özelliği bakımından Türkiye ve dünya mühendislik tarihi için büyük bir kilometre taşı olma niteliğindeki Yavuz Sultan Selim Köprüsü ve Kuzey Çevre Otoyolu yarın törenle açılacak.

Başakşehir Evleri 1. Etap'ın kabul tutanağı onaylandı!

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Kayabaşı Emlak Konutları 1. Etap 3. Kısım Konut, Okul İle Ada İçi Altyapı ve Çevre Düzenleme İnşaatları İşi kapsamında inşa edilen Başakşehir Evleri 1. Etap'ın geçici kabul tutanağı onaylandı.

Sabri Ülker Çevre Ödülü sahibini buldu!

Yıldız Holding’in kurucusu Sabri Ülker adına TURMEPA işbirliği ile düzenlenen Sabri Ülker Çevre Ödülü’nün üçüncüsü Hydromx Enerji Tasarruf Projesi’ne verildi. Proje enerji tüketimi konusunda yüzde 35 tasarruf sağlıyor.

Tam Güler İnşaat Turizm Anonim Şirketi kuruldu!

Tam Güler İnşaat Turizm Anonim Şirketi, Sedat Tamgüler ve İsmail Güler tarafından, 21 Mart 2016 tarihinde, 500 bin TL sermaye ile kuruldu...

Nihat Çiftçi'den çevre yolu müjdesi!

Dev projeleri bir bir hayata geçiren Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Şanlıurfa trafiğini önemli ölçüde rahatlatacak ve Şanlıurfa çevre yolu ağını bir birine bağlayacak olan Kuzeybatı Çevre yolunun yapım müjdesini verdi.

Emlak Konut Ataşehir Resmi Kurum Binası'nın kabul tutanağı onaylandı!

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı İstanbul Ataşehir Resmi Kurum Binası İle Altyapı ve Çevre Düzenleme İnşaatları İşi'nin geçici kabul tutanağının onaylandığını açıkladı.

Abdurrahman Güler: Konya'nın konut talebi karşılanacak!

2015 yılının inşaat sektörü için durağan geçtiğini ama 2016'dan ümitli olduklarını ifade eden Panel İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Abdurrahman Güler, İnşaat sektörünün ülkenin lokomotifi olduğunu söyledi.

Gezmişler İnşaat sektördeki 35. yılını kutladı!

Gezmişler İnşaat, 35'inci doğum gününü Adabahçe Evleri şantiyesinde düzenlenen törenle kutladı. Şirketin kurucusu ve Aykut Gezmiş'in babası olan Aydoğan Gezmiş'in de katıldığı törende pasta kesilmesinin ardından havai fişek gösterisi yapıldı.

Gezmişler İnşaat 35’inci yaşını kutladı!

Gezmişler İnşaat 35’inci yaşını kutladı. 15 Ocak 1981 tarihinde kurulan Gezmişler İnşaat 35. doğum gününü yapımı devam eden Adabahçe Evleri’nin şantiyesinde düzenlenen törenle kutladı.

ÇEVRE DENETÇİLERİ İÇİN SANAYİ TESİSLERİ SEKTÖREL REHBERİ Haberi

ÇEVRE DENETÇİLERİ İÇİN SANAYİ TESİSLERİ SEKTÖREL REHBERİ

Bu çalışma ile Bakanlık merkez ve taşra teşkilatında görev yapan çevre denetçileri tarafından gerçekleştirilen çevre denetimlerinin daha verimli olması ve kurumsal performansın artırılması hedeflendi.


Proje sonunda yayınlanan sektörel rehber ile;

Tüm sektörlerde üretim aşamasında prosesten veya bacadan çıkan emisyonların (hava, su, toprak ve atık konulu kirleticilerin) neler olduğu ve ne şekilde bertaraf edileceği veya sınırlandırılacağı bilgilerine, denetlenecek sanayi tesislerine ait genel bilgilere ve iş akım şemalarına,  Çevre Mevzuatlarının özetlerine kolaylıkla...