02 / 05 / 2024

çevre dostu nedir

çevre dostu nedir

Bir binayı yeşille donatmanın o binayı yeşil yapmayacağını belirten Çevre Dostu Yeşil Binalar Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Ayşe Hasol Erktin, yeşil aldatmacanın yeşil bina sektöründe çok yaygın olduğunu, kullanıcıların dikkat etmesi gerektiğini söyledi.

Şarj beklemeye son! BMW İ4 hayallerinizi gerçekleştiriyor 

BMW i4, benzin veya dizel yakıt kullanmadan sıfır emisyonlu bir şekilde çalışıyor. Elektrikli motor ve büyük bir batarya paketi ile donatılmış olan i4, geleneksel içten yanmalı motorlu araçlara göre daha çevre dostu bir seçenektir. Peki 22 Mayıs 2023 fiyat listesi nedir?

Volvo S90 Recharge 2023 fiyat listesi: Lüks ve çevre dostu bir otomobil

Volvo S90 Recharge 2023 Mayıs ayı fiyat listesi açıklandı. Peki lüks ve çevre dostu olarak adlandırılan Volvo S90 Recharge fiyatı ne kadar oldu? İşte Volvo S90 Recharge 2023 fiyat listesi...

Modern teknolojik özelliklere sahip Kia Stonic, sunduğu konforlu deneyimle sizi bekliyor 

Kia Stonic'in motor seçenekleri, yakıt ekonomisi ve düşük CO2 emisyonlarına odaklanır. Yakıt tasarrufu sağlayan motorlar, hem çevre dostu hem de ekonomik bir sürüş deneyimi sunar. Bu da uzun vadede maliyetleri düşürür. Peki 11 Mayıs 2023 fiyat listesi nedir?

Pratik, ekonomik ve teknolojik Ford Puma bayilerde! yüksek bir yakıt verimliliği sunan Puma'nın fiyat listesi nedir?

Ford Puma'nın yakıt ekonomisi de oldukça etkileyicidir. Aracın 1.0 litrelik üç silindirli EcoBoost motoru, düşük yakıt tüketimi ve düşük emisyon değerleri sunar, böylece daha çevre dostu bir seçim olmasını sağlar

Çevre dostu Ford Kuga bayilerde! Satış öncesi ve sonrası kampanyaları kaçırmayın

Yüksek arazi performansı ile Ford Kuga, yüksek sürüş pozisyonu ve gelişmiş çekiş teknolojileri ile zorlu koşullarda bile üstün performans gösterir.  ''Ford Eşit Ödemeli Kredi'' seçeneği ile avantajlı fiyatlara sahip olabilirsiniz. peki Ford Kuga 07 Nisan 2023 fiyat listesi nedir?

Gaz mı? Elektrik mi? Hangisi daha çevre dostu?

25 ülkede gazlı ve elektrikli pişirme ve ısıtmanın neden olduğu karbon emisyonlarının analizi, iklim dostu olduğunu gösterdi.

Korkmaz'dan çevre dostu tencere; Casterra... İşte 13 Ocak 2023 fiyat listesi...

Çok az yağ ile lezzetli yemekler pişirmeye yardımcı olan Korkmaz’ın yeni tenceresi Casterra çevre dostu teknolojilerle üretildi. Peki Korkmaz Casterra kaç TL'den satışa çıktı? Korkmaz Casterra'nın fiyatı ne kadar? İşte Korkmaz Casterra, 13 Ocak 2023 fiyat listesi...

Çevre dostu Vespa Primavera 150 15 Ekim 2022 fiyat listesi!

Çevre dostu Vespa Primavera 150 fiyatları yeni bir Vespa sahibi olmak isteyenler tarafından merak ediliyor ve araştırılıyor. İşte Vespa Primavera 150 15 Ekim 2022 fiyat listesi...

Dorçe Prefabrik'ten dönüştürülebilir ve çevre dostu volumetrik modüler yapılar!

İnşaat sektöründe geleneksel yapı sistemlerinin aksine "dönüştürülebilir ve çevre dostu" olan Volumetrik Modüler yapıları ön plana çıkarken, yatırımlarına devam eden Dorçe Prefabrik de buna göre üretimler yapıyor.

İzocam, çevre dostu ürünleriyle her türlü yalıtım ihtiyacına çözüm sunuyor!

5 Haziran her yıl Dünya Çevre Günü olarak kutlanıyor. Çevre korumaya katkı sunan ürünler geliştiren ve bu konudaki bilinçlenmeyi çok önemseyen İzocam, “sürdürülebilirlik” konusunu en önemli gündem maddelerinden biri oluyor.

Çevre dostu yapılarla konutlarda enerji verimliliği!

5 Haziran Dünya Çevre Günü’ kapsamında açıklamalar yapan Türkiye İMSAD Başkanı Tayfun Küçükoğlu: "Çevre dostu enerji verimli binalar gelecekte ülkelerin en önemli gündemi olacak” dedi.

Avrupa'nın ilk çevre dostu Cambridge Camisi İngiltere'de açıldı!

Türkiye Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı tarafından finanse edilen Avrupa'nın ilk çevre dostu camisinin İngiltere'de açılışı yapıldı.

Nivo’nun çevre dostu binaları yüzde 30 enerji tasarrufu sağlıyor!

Nivo projeleri çevre dostu projeleriyle yatırımcılarına kazandırıyor. İstanbul'un merkezi konumlarında yükselen Nivo İstanbul ve Nivo Ataköy projeleri yüzde 30 enerji tasarrufu sağlıyor.  

çevre dostu nedir Haberi

çevre dostu nedir

Yurtdışında yeşil fashion olarak bilinen yeşil aldatmacanın yeşil bina sektöründe çok yaygın olduğunun altını çizen Çevre Dostu Yeşil Binalar Derneği Yönetim Kurulu Üyesi ve Has Mimarlık Kurucu Ortaklarından Ayşe Hasol Erktin, bir binayı yeşille donatmanın o binanın yeşil  olduğu anlamına gelmediğine dikkat çekti. 


Binayı yeşille donatmak o binayı yeşil yapmaz

Yeni yapılan konut projelerinin büyük bir çoğunluğunun Leed ve Breeam sertifikasına uygun olarak üretildiğini belirten Erktin, ama bu sertifikalara başvuran değil bu sertifikayı almış olan projeleri ödüllendirmek gerektiğini söyledi. 


Başvuranlar değil sertifikayı alanlar ödüllendirilmeli

Leed ve Breeam'e başvurmanın bir ayrıcılık olmadığını, belli bir ücreti veren herkesin bu sertifakalara başvurabileceğini hatırlatan Erktin, "Yeşil aldatmaca yeşil bina sektöründe çok bilinen bir kavram. Yurtdışında buna yeşil fashion diyorlar. Yani yeşil gibi boyayıp, paketleyip ortaya koymak...Binayı yeşille...